STIRI Liga I Oţelul sărită din schema Consiliului Local

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuConflictul deschis dintre primarul Marius Stan şi patronul Dan Adamescu a făcut ca primul să închidă “robinetul finanţării” la Oţelul. De altfel, Primăria şi-a retras bannerele publicitare de la stadion de două luni de zile, anunţând că nu vrea să-şi asocieze imaginea cu un management defectuos.

Dacă în februarie TNG a cerut ca bannerele să dispară, la ultima conferinţă de presă, directorul general executiv, Remus Pascu, reprezentant al firmei lui Adamescu a declarat că aşteaptă ca autorităţile locale să se implice la echipă.(!?) La numai o zi distanţă aleşii locali au întocmit lista cluburilor sportive care vor primi sprijin financiar de la municipalite, iar FC Oţelul nu a mai primit niciun sfanţ.
Acest lucru se explică prin faptul că municipalitatea caută răspuns la întrebarea, unde sunt banii din conturile echipei, adică sumele rămase pentru participarea în UCL. Astfel, primarul Marius Stan a fost nevoit să ia o decizie cel puţin ciudată, de a nu mai finanţa clubul pe care l-a condus în trecut, după ce în trecut s-a luptat cu fostul edil, Dumitru Nicolae, pentru a obţine finanţare de la bugetul local şi pentru Oţelul. În urma presiunilor din partea suporterilor roş-alb-albaştrii, în 2009, Primăria Galaţi a început să acorde anual aproximativ 500.000 de euro, pentru formaţia fanion a oraşului de la Dunăre. Culmea ironiei este că acum chiar Stan este cel care a blocat aceşti bani, chiar dacă FC Oţelul depusese dosar cerând ajutor de la autorităţile locale ca şi restul cluburilor sportive din oraş.
Anul trecut s-au alocat peste 6 milioane de lei pentru finanţarea a 26 de cluburi şi asociaţii sportive, dar anul acesta doar 20 de echipe îşi vor împărţi 1.36 milioane lei. De pe listă lipsesc FC Oţelul Galaţi, aşa cum am precizat, dar şi formaţia de handbal feminin Danubius, care va primi totuşi banii cuveniţi, după ce îşi va completa propriul dosar cu câteva acte lipsă.
Cu toate acestea, diferenţa faţă de anul anterior se explică prin faptul că Primăria aşteaptă ca situaţia la Oţelul să intre pe un făgaş normal, caz în care ar putea acorda banii printr-o rectificare de buget în luna august. Privind aceste aspecte este tot mai clar că TNG şi Dan Adamescu avuseseră o înţelegere cu primarul Marius Stan, care din motive necunoscute a picat, iar acum prăpastia dintre cele două părţi este foarte mare, clubul fiind în pericol, având în vedere lipsa de finanţare şi faptul că se spune că nu ar mai exista bani în cont.

Marius Stan (primar Galaţi): „Cei de la TN Group evită răspunsul direct la o întrebare directă. Când am plecat de la Oţelul, în conturile clubului au rămas foarte mulţi bani, ce s-a întâmplat cu ei? Banii gălăţenilor investiţi în acest proiect şi banii munciţi de echipă, pe teren, câştigaţi în urma participării în Liga Campionilor şi pe care încă aşteptăm, cu toţii, să îi vedem cheltuiţi pentru fotbal şi nu pentru altceva. Rolul meu este doar de a mă asigura că banii comunităţii se regăsesc în actul sportiv şi în bucuria suporterilor. În aceste condiţii, Galaţiul nu se poate asocia cu un proiect sportiv care pur şi simplu nu continuă ceea ce am lăsat. Noi vrem să sprijinim actul sportiv, echipa de fotbal, nu TNG.”

Remus Pascu (director general executiv FC Oţelul): „Ne-am bucura dacă am primi un sprijin vizibil din partea autorităţilor locale, noi până în momentul de faţă nu am simţit acest sprijin. Acesta poate fi sub diverse forme, nu neapărat financiar”.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Arbok » 27-04-2013 14:33

A facut foarte bine Marius Stan. De ce sa finanteze primaria cu 500.000 EUR clubul Otelul, iar banii sa se scurga spre firmele lui Adamescu. Sigur nu-i place nici lui Stan sa fie intr-o pozitie ingrata, intr-o pozitie in care nu de mult se afla Dumitru Nicolae. Nu are rost sa dea 500.000 EUR pt club, iar banii sa nu ajunga la club ci la firmele lui Adamescu. Singurul vinovat e Adamescu. Vorba lui Stan, cu milioane in cont si jucatorii erau neplatiti. Bineinteles ca acum acei bani s-au dus in conturile lui Adamescu, iar acum cu un tupeu de borfas, Remus Pascu striga ca "asteptam ca si primaria sa ne sprijine". Pe cine sa sprijine bai baiatule, cand voi sustrageti banii, bani ce trebuiau sa fie a echipei, nu ai lui Adamescu. Pe cine sa sprijine primaria? Pe Adamescu? Hai sictir.
+10

Arbok

 •  
 •  

#2 Leviathan » 27-04-2013 15:37

Salut si eu decizia !!
+2

Leviathan

 •  
 •  

#3 bigsorin » 27-04-2013 15:53

decizie buna ,foarte buna
+2

bigsorin

 •  
 •  

#4 granata » 27-04-2013 16:16

Decizie foarte buna,dar noi cand intram in normalitate domn primar? Cand ne scapi de Adamescu cel pe care il prezentai ca noul Mesia? Noi cand vom avea un viitor?ca de circ suntem satui! Daca nici cu dumneavoastra primar timp de 4 ani nu reusim sa intram in normalitate si sa avem un stadion DECENT atunci chiar ca nu mai exista nici o farama de speranta.
+4

granata

 •  
 •  

#5 ADYtza74 » 27-04-2013 16:40

Stadionul o sa inceapa cu ceva lucrari abia peste vreo 3 ani inainte de alegeri si iese primarele care este Stan in cazul nostru si zice "Vam promis un stadion ,uitati ca dupa multe chinuri si piedici reusim sa demaram....dar trebuie sa ma alegeti ca sa-l si terminam. Am curaj sa pariez oricat pe varianta asta!! 3 ani se fura ce se mai poate si abia in ultimul an de mandat o sa inceapa sa apara ceva din noul Galati.
+3

ADYtza74

 •  
 •  

#6 gl-85-pst » 27-04-2013 19:24

galatiu moare incet incet si asta incepand cu echipa noastra:((( si galatiu e plin de gropi,gunoaie si santiere in lucru care parca nu se termina niciodata....Domnule primar...de noi nu are nimeni grija?Aveti doar de voi grija?
−2

gl-85-pst

 •  
 •  

#7 fcogalati » 27-04-2013 20:13

Dupa ce au luat un club cu 7 milioane in cont, sa le mai dam si altii de la bugetul local, adica din buzunarul nostru pana la urma? Pai noi suntem finantatorii lui Adamescu (cica al treilea om ca avere din Romania dar umbla cu cersitul) si a bucurestenilor ce i-a adus la club? Unde sunt banii din conturi? Ce fel de management faceti daca nu stiti sa faceti singuri bani? Stadionul gol, marketing zero, management de rahat. Foarte buna decizia lui Stan si daca pana in august nu se reglementeaza treaba, sa nu le dea nici atunci.
+2

fcogalati

 •  
 •  

#8 Myhay20 » 27-04-2013 21:51

Faza cea mai proasta e ca la inceput au promis 10 milioane in 5 ani, iar Marius Stan spune ca erau peste 7 milioane in cont! Intrebarea este, despre ce investitii vorbesc astia, investesc in Otelul pe banii Otelului?
+2

Myhay20

 •  
 •  

#9 marian » 27-04-2013 22:54

Citez pe Myhay20:
Faza cea mai proasta e ca la inceput au promis 10 milioane in 5 ani, iar Marius Stan spune ca erau peste 7 milioane in cont! Intrebarea este, despre ce investitii vorbesc astia, investesc in Otelul pe banii Otelului?


Stan a fost suspendat de Bors pt ca facuse cheltuieli prea multe, si atunci domn' primar spunea ca au fost cheltuieli si nu mai sunt banii.. Imi aduc aminte atunci ca se discuta de o suma mica de bani ramasa ... Acum, Stan spune ca erau 7 milioane! Consiliul local trebuie sa dea bani, clubul nu traieste din aia 500 mii de euro, dar poate pune clauze, pretul biletelor mai mici, sau sa fie cheltuiti cu echipele de juniori. Lui Stan nu-i iese partea la cascaval si acum face scandal.
+2

marian

 •  
 •  

#10 Viorel Craciun » 28-04-2013 00:19

nu va mai agitati fratilor degeaba ! sunteti prea mici pentru a schimba ceva ! schimbarea e in mainile altora ! noi trebuie sa mergem la stadion si sa strigam pana nu mai putem ,pentru ca rezultatul e cunoscut deja dinaintea meciului! :-|
+4

Viorel Craciun

 •  
 •  

#11 Eduard Ghintuiala » 28-04-2013 03:35

De cind lumea, caracterele adevarate se vad la greu. Ce face marele domn primar cind nu ii mai merge jucaria? Taie craca de sub piciorele Otelului, aratind cu degetul bineinteles in orice alta directie decit in directia lui. Chiar nu are nci o parte de vina din toate relele care s-au intimplat la club de cind a parasit corabia fotbalului pentru a se urca in cea mult mai tentanta si mai de muls, cea a politicului. Oricum este stilul lui inconfundabil de a rezolva problemele nerezolvindu-le. Nu cred ca ati uitat atit de usor, "nasterea" grea a nocturnei, de fiecare data fiind vinovat altcineva. Acelasi a fost si cazul turnichetilor, 2 ani de zile jucind etapa de etapa cu dispensa de la jandarmerie. Cine l-a impiedicat (cu adevarat) cind totul depindea de el sa faca ceva? Nimeni, dar e mult mai usor sa distragi atentia de la minciunile tale, aratind mereu catre altul. Sa incercam sa ii cautam scuze acum pentru decizia de a opri finantarea Otelului (de ce?). Aceeasi istorie a lumii, ne-a demonstrat mereu, ca dintre cauza si efect, INTOTDEAUNA, conteaza efectul. Degeaba CAUZA raului este adamescu (fostul prieten al lui mariusica) daca cel care se batea cu pumnul in piept ca iubeste Otelul, acum ii intoarce spatele, utindu-se totusi cum se stinge incet-incet. Chiar daca singurul vinovat ar fi reprezentantul minoritatii care are friiele clubului, decizia primarului, secundarului, sau cum i-o mai zice este la fel de rea si de grava. Nu vi se pare ca totusi prea repede si-a schimbat punctul de vedere fata de Otelul, stan patitul? Si in final, il poate intreba cineva, de ce a ales sa paraseasca Otelul pentru a se face primar? DE CE? Dupa cum ziceam raspunsul e lesne de deslusit printre rinduri. Ciolanul traditional, obligatoriu AFUMAT (sau ABURIT) e mult mai dulce si mai de ros decit orice altceva.
P.S. Astept minusurile sustinatorilor veneticului. Si totusi.... CAUZA sau EFECTUL? Care e mai vinovat? ca de suferit, sufera clubul si bineinteles patimasii lui SUPORTERI. :(
+1

Eduard Ghintuiala

 •  
 •  

#12 geo007ro » 28-04-2013 10:58

Eu zic sa ne pregatim pentru a sari din barca Otelului in cea a Dunarii. Cred ca asta se urmareste.
−1

geo007ro

 •  
 •  

#13 cipic » 28-04-2013 11:06

Lui Adamescu i-a iesit deja afacerea. Dar fiind crocodil ca toi cei din top 1000 ai Ro sau top 100000 ai Ro [am marit topul "gratie" calitatii noastre a romanilor de hotomani, cu radacini in alt cuvand drag noua - otomani], incearca sa mai scoata ceva. Dupa ce a insfacat milioanele, nu ar zice nu la o vanzare a clubului, de unde sa mai scoata alte milioane. Rau managementul lui Stan. Milioanele din cont trebuiau investite in infrastructura clubului. Asa, au ajuns la fanariot.
Scoateti cuvantul - incredere - din dictionarul explicativ al limbii romane!

cipic

 •  
 •  

#14 MARIO 23 » 28-04-2013 11:23

Citez pe Eduard Ghintuiala:
De cind lumea, caracterele adevarate se vad la greu. Ce face marele domn primar cind nu ii mai merge jucaria? Taie craca de sub piciorele Otelului, aratind cu degetul bineinteles in orice alta directie decit in directia lui. Chiar nu are nci o parte de vina din toate relele care s-au intimplat la club de cind a parasit corabia fotbalului pentru a se urca in cea mult mai tentanta si mai de muls, cea a politicului. Oricum este stilul lui inconfundabil de a rezolva problemele nerezolvindu-le. Nu cred ca ati uitat atit de usor, "nasterea" grea a nocturnei, de fiecare data fiind vinovat altcineva. Acelasi a fost si cazul turnichetilor, 2 ani de zile jucind etapa de etapa cu dispensa de la jandarmerie. Cine l-a impiedicat (cu adevarat) cind totul depindea de el sa faca ceva? Nimeni, dar e mult mai usor sa distragi atentia de la minciunile tale, aratind mereu catre altul. Sa incercam sa ii cautam scuze acum pentru decizia de a opri finantarea Otelului (de ce?). Aceeasi istorie a lumii, ne-a demonstrat mereu, ca dintre cauza si efect, INTOTDEAUNA, conteaza efectul. Degeaba CAUZA raului este adamescu (fostul prieten al lui mariusica) daca cel care se batea cu pumnul in piept ca iubeste Otelul, acum ii intoarce spatele, utindu-se totusi cum se stinge incet-incet. Chiar daca singurul vinovat ar fi reprezentantul minoritatii care are friiele clubului, decizia primarului, secundarului, sau cum i-o mai zice este la fel de rea si de grava. Nu vi se pare ca totusi prea repede si-a schimbat punctul de vedere fata de Otelul, stan patitul? Si in final, il poate intreba cineva, de ce a ales sa paraseasca Otelul pentru a se face primar? DE CE? Dupa cum ziceam raspunsul e lesne de deslusit printre rinduri. Ciolanul traditional, obligatoriu AFUMAT (sau ABURIT) e mult mai dulce si mai de ros decit orice altceva.
P.S. Astept minusurile sustinatorilor veneticului. Si totusi.... CAUZA sau EFECTUL? Care e mai vinovat? ca de suferit, sufera clubul si bineinteles patimasii lui SUPORTERI. :(

Cred ca exagerezi un pic. Ma rius Stan are o mare parte de vina in toata afacerea asta,asta e clar! Dar e deja cam tarziu,Adamescu si-a aratat adevarata fata,ne demonstreaza ceea ce banuiam de la inceput,ca nu e interesat decat de cascaval. Acum ,faptul e consumat si ca atare vin si eu si te intreb : De ce ar mai trebui primarul sa trimita bani publici (ai nostri,ai cetatenilor) in buzunarul acestui vagabond??? Nu e de ajuns oare ca a castigat 7 milioane fara sa faca nimic,ca acum mai vrea inca 2.5 ca sa cedeze echipa,mai trebuie oare sa-i mai bagam si noi 500.000 in buzunar??? Sustin total aceasta masura,atat timp cat acest vagabond nu a bagat un leu in aceasta echipa si nici nu are de gand. Otelul de pe vremea lui Marius Stan,era si al nostru ,acum nu mai e. Acest nenorocit nu ne reprezinta,nici el si nici cei adusi de el in conducerea clubului. Ar trebui sa-i atarnam in gard pe toti de la un capat la altul,acest nemernic sa fie interzis in orasul nostru ,iar sediile Astra Asigurari sa arate ca dupa razboi!
Acest vagabond va simti pe propia piele furia a mii de oameni care "s-au nascut" pe stadionul Otelul...... :-|
+1

MARIO 23

 •  
 •  

#15 Tudor » 28-04-2013 11:55

@Eduard nu intelegi un lucru, Stan daca da acesti bani nu va ajuta Otelul, il va ajuta pe Adamescu. De ce sa se dea atatia bani din bugetul orasului pentru Adamescu? Trebuie sa punem si altfel problema, daca Adamescu are aproape un miliard de euro, de ce trebuie sa-i curga mucii la maruntisul asta? Chiar nu poate sustine clubul la cati bani are?
Inainte sursele de venit ale clubului nu erau asa multe si venitul era mic, de aceea era nencesara o sustinere din partea primariei. Dar cand echipa este preluata de un bogatan, ar fi si normal sa nu se mai dea bani de la oras, deoarece sursa e una sigura si "grasa".
+3

Tudor

 •  
 •  

#16 Leviathan » 28-04-2013 12:54

mult si prost = Eduard Ghintuiala
−6

Leviathan

 •  
 •  

#17 Scarto_gl » 28-04-2013 13:04

Eduard are in mare parte dreptate. Nu sunt insa deacord cu el, cand vine vorba de finantare. Tinand cont de mizeria generala din sportul romanesc, as dori ca primaria sa finanteze doar asociatiile sportive, cluburile, etc, care isi fac publice balanta de cheltuieli si venituri, situatia patrimoniala si situatia financiara. E prea multa minciuna, prea multa frauda si prea putina performanta. Sa primeasca bani doar cei cu management transparent si corect.
In ceea ce priveste Otelul nostru, il gasesc pe Stan principal vinovat. A adus la club un om de foarte proasta calitate si acum iese in conferinte de presa sa ne arate cat de preocupat este el, de club si de banii primariei. Sa nu se mai prefaca, fiindca stie ca e aceeasi "transparenta" ca in perioada in care era el presedinte la Otelul. Atunci nu se stia pe ce se duc banii din club cum nici acum nu se stie. Vad ca a ajuns sa gandeasca precum Nicolae, sper doar sa nu fie primar aceeasi perioada de timp.
Va salut!

Scarto_gl

 •  
 •  

#18 Eduard Ghintuiala » 28-04-2013 22:27

se pare ca cei care a inteles de fapt ce am spus sint doar MARIO 23, Tudor si Scarto_gl. Nu sint si nu am fost niciodata de acord cu finantarea fotbalului din banii publici, in absolut nici o situatie. Ideea era doar ca stan a ajuns ceea ce a hulit sau s-a prefacut ca huleste atit timp. Nu cred ca are nimeni timp sa creada ca aceasta manevra vrea sa arate de fapt ca vrea binele orasului si de aceea s-a hotarit sa nu mai dea banii. Pina acum foarte putin timp avea si panouri publicitare (de ce?) pe stadion si era dispus si sa dea aceeasi bani fara sa ii ceara cineva prea tare. Acum totul s-a schimbat. de grija Galatiului? Nu cred.
Cit despre leviathan incearca sa nu mai vorbesti in oglinda. Si apropos, testele de inteligenta sint gratuite, daca ai curaj. Urmatoarea afirmatie jignitoare poti sa o faci chiar in fata mea, nu sub protectia anonimatului internetului.
Daca nu ai observat nu am ascuns niciodata cine sint, asa ca tine. Dar trebuie prea multe pentru asta si se pare ca tu ori nu le ai, ori ai ales sa stai ascuns pe unde stai. Succesuri si ai grija de tine mai mult decit de altii.

Eduard Ghintuiala

 •  
 •  

#19 Dregan » 29-04-2013 08:14

@Leviathan - Se poate si fara jigniri ? Cred ca macar intre noi suporterii otelari ar trebui sa putem purta o discutie normala si coerenta...

Dregan

 •  
 •  

#20 costy81gl » 29-04-2013 12:13

Citez pe MARIO 23:
Dar e deja cam tarziu,Adamescu si-a aratat adevarata fata,ne demonstreaza ceea ce banuiam de la inceput,ca nu e interesat decat de cascaval.


Dar tu ce credeai? Ai vazut vre-un milionar in tribunele stadionului nostru, care sa vina meci de meci si sa tina cu echipa? Doar cand se da clubul gratis, apar tot felul de milionari care pretind ca tin cu Otelul de cand erau mici. Trebuie sa ne intre in cap ca nu exista nici macar un om care sa tina cu Otelul si care ar putea cumpara echipa. Toti care vor veni dupa Adamescu vor vinde cate o bucata din club ca sa-si scoata banii investiti...asta in cazul in care nu-l lichideaza Adamescu. Daca ar fi existat macar un milionar Otelist, l-am fi vazut macar o data venind cu mic cadou, macar simbolic, dupa vre-o victorie a baietilor.
+1

costy81gl

Login sau crează cont pentru a comenta              |