FOTO Ionuţ BădăluţăFOTO Ionuţ BădăluţăOțelul Galați - Concordia Chiajna 2-1(1-1)
La numai o săptămână de la repriza-spectacol de la Brașov, Oțelul a arătat o cu totul altă față, în disputa împotriva Concordiei Chiajna. Fotbalul meschin, lipsit de spectacol și de orice asemănare cu sportul care ne-a făcut să iubim echipa această, a fost etalat de ambele combatante, niciuna făcând cinste ideii de sport-rege. Din 28 de jucători rulați, numai câțiva se pot “lăuda” cu o evoluție satisfăcătoare și doar Sîrghi pare a fi fost trup și suflet pe terenul de joc.
Nu-i de mirare că situațiile de gol pot fi enumerate pe degetele de la o mână. În prima parte, în afara a două goluri mai mult comice, decât rezultat al unor scheme îndelung lucrate la antrenamente, cei doi portari aproape că ar fi putut pleca împreună la un pahar. În minutul 14, la primul șut spre poarta adversă, echipa oaspete a deschis scorul. Serendiuc a șutat slab, din unghi, de lângă Popescu, însă suficient de neașteptat și de plasat pentru a-l lăsa pe Grahovac fără replică, iar mingea s-a scurs agonizant de încet în poartă.
Egalarea nu a întârziat să vină. În minutul 20, Iorga a trimis în careul advers din lovitură liberă, Benga a întors spre Sîrghi, iar acesta a profitat și de apărarea împleticită a Concordiei pentru a marca de la 8-9 metri, cu cu un șut cu stângul, la colțul lung. Același Sîrghi, cel mai ofensiv jucător al nostru, în ciuda faptului că a jucat tot fundaș central, a trimis cu capul peste poartă, după o nouă centrare a lui Iorga(25’). Apoi Neagu a șutat pe lângă poartă, dintr-o poziție bună, după ce Iorga sărise peste minge și repriza s-a încheiat sub privirile dezaprobatoare ale tuturor celor care s-au încumetat să o urmărească.
Cine-și închipuia că pauza va fi un sfetnic bun s-a înșelat amarnic. Mitanul secund a fost chiar mai patetic decât primul. Practic, în afara tânguielilor nesfârșite ale oaspeților, acceptate tacit de arbitrul central, nu am asistat decât la două semiocazii în primele 30 de minute. Benga(64’) și Wellington(67’) au trimis cu capul, suficient de mult peste poartă, din pozitii bune.
Ultimul sfert s-a mai animat, după ce Sîrghi, indiscutabil omul meciului, a dat semnalul de atac final, după un șut de la distanță boxat de Niţă, în urma unei curse solitare de 40 de metri(75’). Profitând de spațiile din defensiva oţelară, oaspeții ar fi putut marca în două rânduri, însă Grahovac s-a trezit şi a reținut, cu destule emoții, atât șutul lui Purece(85’) cât și lovitura de cap a lui Wellington(90+1’). Imediat, pe contraatac, Marquinhos a aruncat o ultimă minge în careu, Vancea părea să aibă prim-planul, însă Belu l-a trântit în careu, iar centralul a fost nevoit să arate punctul cu var și al doilea cartonaș galben pentru jucătorul Chiajnei, atunci când nimeni nu mai spera într-o minune(90+2). Iorga a executat perfect, tare, jos, chiar în plasa laterală, făcând inutil plonjonul lui Niţă și aducând 3 puncte, pe cât de prețioase, pe atât de chinuite.
Chiar dacă această victorie ne îndepărtează, măcar momentan, de zona “fierbinte”, problemele mari ale Oțelului rămân în continuare, probleme evidențiate inclusiv la această partidă, când, pe lângă absența lui Petre Grigoraş, ne-am confruntat din nou cu probleme organizatorice(clubul părând că face tot posibilul să gonească suporterii de la stadion), nelipsita lipsă de atitudine și motivație din partea unora dintre jucători, tribunele goale și susținerea insuficientă din partea publicului.
Faptul că au existat și jucători ai Oțelului huiduiți de întreg stadionul în momentul schimbării, situație nemaîntâlnită de ceva vreme, denotă o situație de tensiune extremă în jurul a tot ceea ce înseamnă Oțelul, situație ce trebuie rezolvată cât mai curând, şi nu prin intremediul unor comunicate insipide și complet lipsite de adevăr.
 
REZUMATUL VIDEO AICI !

OŢELUL GALAŢI - CONCORDIA CHIAJNA 2-1 (1-1)
Liga I – Etapa 28
Stadion “Oţelul” - Spectatori: 3.000
Au marcat: Sîrghi 20’, Iorga 90+3’-pen./ Serediuc 15’
Cartonaşe galbene: Sîrghi 30’, Popescu 35’, Astafei 58’, Cojoc 77’, Marquinhos 90+4’ / Belu 50’ şi 90+3’, Ispir 80’
Cartonaş roşu: Belu 90+3’
OŢELUL : Grahovac – Cojoc, Sîrghi, Benga, Popescu – Iorga, Filip, Neagu (46’ Gazale) – Astafei (64’ Marquinhos), Paraschiv, Stromajer (75’ Vancea). Antrenor: Marian Dinu.
Concordia: Niţă – Belu, Ilie, Leca, Bucurică – Ispir, Pană – Serediuc (69’ Popovici), Purece (88’ Novac), Coşereanu (62’ Zuluf) – Wellington. Antrenor: Ilie Stan.
Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Daniel Hulubei (Vaslui), Ioan Ciocănea (Sibiu) – Mihai Ene (Craiova).