FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuChiar dacă situaţia în clasament s-a mai ameliorat după victoria cu Chiajna, Oţelul stă în continuare pe un butoi cu pulbere, ţinându-şi suporterii cu sufletul la gură, de la momentul aflării veştii cum că nu s-a primit licenţa de club profesionist pentru sezonul următor, în primă instanţă. De asemenea, jucătorii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile şi vor protesta la meciul de sâmbătă cu Astra.


Directorul general Narcis Răducan încearcă să-i liniştească pe fani, în privinţa problemei licenţei, spunând că s-a făcut apel la decizia luată marţi, depunându-se şi actele lipsă la dosar, iar în mod normal situaţia ar trebui să se dezamorseze, iar clubul să nu aibă probleme în obţinerea dreptului de a juca în Liga 1 şi în sezonul viitor.
Pe de altă parte, antrenorul Petre Grigoraş nu vrea ca problemele de la Galaţi să mai fie ascunse, deoarece este clar pentru toată lumea că acestea există şi sunt destul de mari. Tehnicianul a explicat că îşi înţelege elevii care urmează să protesteze la partida cu Astra, deoarece aceştia nu şi-au primit încă banii cuveniţi. Chiar dacă momentan nu poate sta lângă echipă, Grig s-a bucurat pentru victoria cu Chiajna din faţa televizorului şi a făcut la final un apel către reprezentanţii TNG ca să fie mai apropiaţi echipei.  

Narcis Răducan: “Am depus apel și sper că s-a dezamorsat bomba. Într-adevăr, este  surprinzător, pentru că știam că nu sunt probleme legate de datorii, dar din fericire este o problemă rezolvabila și departamentul nostru juridic a pus deoparte documentele care lipseau din dosar. Erau niște documente, dosarul era incomplet, legate de criteriul financiar și juridic, legat de acționariat și structura lui. În dosar, când prezinți acționariatul, trebuie să ai o prezentare completă și aici au fost problemele. Ne-a pus pe toți pe jar, dar din câte am înțeles totul se va rezolva. Reacţia fanilor e una normală, știam cam care este problema, dar oamenii de rând, suporterii care trăiesc din știrile cu Oțelul, de vreme ce s-a ivit pe tapet un scenariu din acesta dezastruos, era normal ca reacția lor să fie pe măsură. Eu sper să se și materializeze demersul făcut de noi. În clasament nu aș putea spune că am scăpat de orice grijă, dar avem 34 de puncte în afară de cele 2 puncte pentru care ne tot luptăm la TAS. Suntem la o distanță liniștitoare, dar încercăm să câștigăm cât mai multe puncte, deoarece orice poziție mai sus în clasament înseamnă o sută-două de mii în plus câștigate. Legat de joc nu ne putem minți singuri. Când câștigi în minutul 90 nu poți decât să apreciezi efortul jucătorilor care au crezut în victorie până în ultimul moment. Dar trebuie să admitem că nu a fost un meci reușit, iar asta poate și din cauza adversarului, care aleargă mult și e greu de bătut. Așa a fost Chiajna, noi am ajuns foarte greu la poartă.”

Petre Grigoraş: “Nu trebuie să ascundem problema de la Galați. Din păcate, chiar dacă s-au câștigat destul de mulți bani, jucătorii nu au fost plătiți așa cum se așteptau. E normal să fie răbufniri, pentru că aceste lucruri îi apasă. Am mai trecut prin aceste probleme, dar atunci știam că nu sunt bani. Dar acum ei știu că sunt ceva bani în conturi și totuși lor nu li se dau. Eu am venit de puțin timp la echipă, nu știu ce s-a întâmplat înainte, am sperat că lucrurile vor decurge normal, din păcate nu s-a întâmplat așa. Sper ca cei care conduc să fie alături de echipă și să rezolve situația cât mai repede, iar Oțelul să revină acolo unde îi este locul. Un protest din partea jucătorilor nu ar fi ceva nou în fotbalul românesc. Dar e dreptul lor și nu poți să îi obligi să nu facă un lucru pe care ei îl simt. Am urmărit meciul cu Chiajna la televizor. Mă bucur că jucătorii au trecut peste problema mea.”