sursa foto: digisport.rosursa foto: digisport.roGaz Metan Mediaş - Oțelul Galați 1-2(0-0)   
După ce a primit confirmarea că va juca și în sezonul viitor în Liga 1, Oțelul a reușit să aducă o bucurie suporterilor săi, atât de încercați în ultima vreme, câștigând cu 2-1 la Mediaş, împotriva uneia dintre revelațiile returului de campionat.

Practic fără griji în ceea ce priveşte finalul de sezon, cele două echipe au etalat, oarecum suprinzător, un fotbal plăcut, cu destule ocazii de poartă, 3 goluri valabile, 3 bare și un gol anulat.
Partida a început în forță, gazdele punându-l la încercare pe Grahovac în mai multe rânduri, în primele 10 minute. Scăpați de sub presiune, oțelarii și-au arătat colții, ratând 3 ocazii mari în numai 5 minute. În minutul 15, Paraschiv a trimis puțin peste poartă de la marginea careului. Un minut mai târziu, Neagu a șutat pe jos de la marginea careului mare, Pleșca era bătut, însă mingea a lovit doar bara. În fine, în minutul 19, acelaşi Paraschiv a lăsat foarte bine o minge pentru Iorga, șutul acestuia din unghi l-a învins pe Pleșca, însă uriașul Markovic a întins un piciorong în extremis și a reușit să devieze mingea în bara transversală.
După minutul 20 a urmat o perioadă de joc mai calmă, doar marea ocazie a lui Astafei, care a fost blocat la 8 metri de poartă (29’), și Petre, al cărui șut a fost respins de Grahovac (41’), au mai dat emoții, cele două echipe intrând la egalitate la cabine.  Partea secundă a început ca din tun, cu 2 goluri în primele 5 minute. În minutul 47, Gaz Metan a pornit un atac rapid după un corner clar neacordat Oțelului, Avram a centrat în careul gălățean, Popescu a sărit pe sub minge, Vitinho a trimis cu capul spre poartă iar Grahovac n-a reușit decât să ia un gol ce a amintit de cel din meciul cu Steaua.
Dezamăgire mare în tabăra oţelară, însă nu pentru mult timp. În minutul 49, Iorga a executat un corner de pe partea dreaptă, Astafei a “dat” pe lângă minge, Benga a preluat pe piept și a șutat la colțul lung pentru 1-1.
Numai un minut mai târziu gazdele au înscris din nou, însă golul lui Bawab a fost anulat corect, pentru un fault al lui Vitinho asupra lui Popescu. După 2 șuturi trimise de Iorga şi blocate de Pleșca a venit și golul de 1-2. În minutul 59, Popescu a reușit să treacă de un adversar și să centreze în careul advers de unde Vancea a deviat cu exteriorul piciorului drept, iar mingea a căzut în plasă, după ce a lovit și bara porții, lăsându-l pe goalkeeperul medieșean ca la dentist.
Mulțumiți cu rezultatul înregistrat pe tabelă, jucătorii Oțelului s-au mulțumit să își țină adversarii departe de poartă până la final. Le-a ieșit aproape perfect, gazdele reușind să mai pună în pericol poarta oţelară doar la lovitura liberă executată de Eric, atunci când mingea a trecut la o palmă peste poartă (62’) și la șutul lui Munteanu care a lovit transversala (84’). În rest, oaspeții au dat drumul la pase, reușind să țină de minge chiar și câte 2-3 minute fără ca adversarii să o poată atinge!
Victoria ne aduce la numai 3 puncte de locul 10, ba chiar doar un punct dacă vom primi înapoi punctele dispărute fără urmă, dar și mai important, poate aduce împăcarea între suporterii și fotbaliștii Oțelului. Urmează confruntarea cu Ceahlăul, singurul nostru obiectiv rămânând o clasare cât mai bună care ar putea aduce un plus de bani din drepturile de televizare, grija cea mai mare rămânând elucidarea misterului intențiilor adevărate ale patronatului clubului…
 
REZUMATUL MECIULUI AICI !

GAZ METAN MEDIAŞ - OŢELUL GALAŢI 1-2
Liga I – Etapa 31
Stadion “Municipal Gaz Metan”
Au marcat: Vitinho 48’ / Benga 50’, Vancea 60’
Cartonașe galbene: Paraschiv 42’, Grahovac 78’
Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Muth, Trtovac, Markovici, Buzean - Breeveld, Roman - Avram, Eric (83’ Todea), C. Petre (46’ Vitinho) - Bawab (72’ Munteanu). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Cârjă, Sîrghi, Benga, Popescu (90+2’ Ljubinkovic) - Neagu, Filip, Iorga - Astafei, Vancea (63’ Antunes), Paraschiv (86’ Stromajer). Antrenor: Petre Grigoraş.
Arbitri: Dragoş Teodor - Miclos Nagy şi Gero Szabo - Marian Bordean