STIRI Liga I Primele goluri la Oţelul pentru Benga şi Vancea

Alexandru BengaAlexandru BengaVictoria pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş a adus primele goluri în tricoul Oţelului pentru Alexandru Benga şi Cosmin Vancea. Mai mult, fundaşul central se află la prima reuşită în Liga 1!

FC Oţelul l-a transferat încă din 2010 pe Alexandru Benga, dar acesta a fost împrumutat la Petrolul Ploieşti timp de un an. Apoi, a revenit la Galaţi, fiind cooptat în lotul antrenat pe atunci de către Dorinel Munteanu. Benga a mai evoluat înainte la Precizia Săcele, Forex Braşov şi FC Braşov.
Fostul junior al Braşovului a cochetat şi cu naţionala de tineret, fiind căpitanul României U19 în trecut. Odată cu venirea lui Petre Grigoraş a devenit titular de drept la echipa noastră, făcând cuplu în centrul apărării cu Cristian Sîrghi.
Jucătorul care va împlini 24 de ani luna viitoare a jucat de 22 de ori pentru Oţelul, prinzând chiar şi un meci ca titular în Champions League, la Lisabona, contra Benficăi! În acest sezon de Liga 1 are 16 partide la activ, toate începute ca titular, totalizând un număr de 1339 de minute pe terenul de joc.

Cosmin Vancea (28 de ani) a sosit liber de contract de la CS Turnu Severin în această iarnă. Vârful de atac, de 1,87m înălţime, s-a născut în judeţul Mureş, începându-şi cariera la defuncta ASA. Între 2005 şi 2007 a evoluat în ligile inferioare pentru Mobila Sovata, iar apoi a făcut pasul în prima divizie chiar la echipa împotriva căreia a înscris în weekend, Gaz Metan Mediaş, pentru care a marcat de 3 ori în 13 apariţii. Între anii 2008 şi 2011 a revenit acasă, la FCM Târgu Mureş, prinzând promovarea, dar şi retrogradarea formaţiei ardelene. Aici a înscris 21 de goluri în 74 de meciuri. Apoi cariera sa a luat o turnură neaşteptată, fiind transferat la FC Bintang Medan, tocmai în Indonezia! Şi aici şi-a făcut datoria de atacant marcând 10 goluri în 18 partide. Începutul actualului sezon l-a găsit însă înapoi în România, la CS Turnu Severin, pentru care a reuşit 5 goluri în 16 jocuri. La Oţelul a jucat de 9 ori în acest sezon, totalizând 356 de minute pe terenul de joc, în care a reuşit un gol şi a scos penalty-urile decisive la partidele cu Pandurii Tg. Jiu si Concordia Chiajna.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 ciprian_73 » 14-05-2013 10:45

As adauga si penalty-ul scos cu Pandurii...plus cateva ratari fff mari cu Petrolul si U Cluj!!
+2

ciprian_73

  •  
  •  

#2 Dregan » 14-05-2013 10:59

Citez pe ciprian_73:
As adauga si penalty-ul scos cu Pandurii...plus cateva ratari fff mari cu Petrolul si U Cluj!!

Buna observatie, am completat.
+2

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |