Cupa RomanieiCupa Romaniei

UPDATE / Echipa de start: Grahovac - Cojoc, Benga, Sirghi, Ljubinkovic - Filip, Neagu, Giurgiu - Iorga, Paraschiv, Astafei.

După două victorii consective în campionat, contra celor de la Gaz Metan Mediaş şi Ceahlăul, Oţelul şi-a apărat blazonul de fostă campioană dovedind că nu se pretează la tot felul de aranjamente, cum au făcut recent alţii, chiar dacă echipa noastră nu mai duce grija clasamentului.

Singurul obiectiv al roş-alb-albaştrilor rămâne acela de a încerca să joace cât mai spectaculos, pregătind astfel sezonul următor, unul în care sperăm să ne prezentăm ceva mai bine. De asemenea, tinerii Oţelului, dar şi fotbaliştii care au evoluat mai puţin au şansa să se afirme acum pe final. Prima lor misiune este una imposibilă, echipa noastră având de recuperat un 0-3 încasat pe propriul teren în semifinalele Cupei. Azi urmează returul acelei partide, la Ploieşti, într-un meci în care nici conducerea nu mai speră la o “remontada” de senzaţie, de vreme ce staff-ul tehnic a anunţat că pe teren vor intra mai mult rezervele.
Dacă oţelarii nu mai au pentru ce lupta, de partea cealaltă petroliştii doresc să meargă în cupele europene având două posibilităţi. Ploieştenii se află pe locul 4 în campionat, dar la doar un punct distanţă de a doua poziţie şi sunt ca şi calificaţi în finala Cupei, după acel 3-0 de la Galaţi de care vorbeam mai devreme.   
Oţelul şi Petrolul s-au întâlnit de 32 de ori în Liga I, balanţa fiind echilibrată cu 13 victorii de ambele părţi şi 6 egaluri. În Cupă, în afara primei manşe din acest an, cele două formaţii s-au întâlnit de două ori la finalul anilor ’80, calificările fiind împărţite.  
În deplasare la Ploieşti, Oţelul a pierdut de 10 ori în faţa Petrolului, dar a şi reuşit să se impună de 4 ori, plus alte două egaluri. Din păcate, echipa noastră a pierdut ultimele 3 partide contra “lupilor galbeni”, ultima victorie oţelară datând din decembrie 2011, în timp ce pe terenul gazdelor, roş-alb-albaştrii nu s-au mai impus din 2003!   
Pentru partida de astăzi, la Oțelul vor lipsi Cleidimar Didi şi Daniel Popescu, ambii fiind accidentaţi, în timp ce Cristian Brăneţ abia a revenit la şedinţele de pregătire, dar probabil va rămâne în tribună. De asemenea, Marian Dinu, înlocuitorul temporar al lui Petre Grigoraş a anunţat că este foarte posibil ca în acest meci să îşi facă loc printre titulari mai mulţi fotbalişti care au evoluat puţin în acest sezon.

ARBITRI
Partida va fi arbitrată la centru de către Cristian Balaj din Baia Mare, ajutat la cele două tuşe de Valentin Avram şi Eduard Florin Ungureanu (ambii din Bucureşti), în timp ce rezervă va fi Marcel Bîrsan, tot din capitală. Observatorii partidei sunt Cornel Sorescu din Piteşti şi Octavian Goga din Braşov.

ECHIPE PROBABILE:
PETROLUL: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Yamissi, Guilherme – Mustivar, Mojica – Boudjemaa, Younes, Grozav – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra
OŢELUL: Grahovac - Cojoc, Benga, Sirghi, Ljubinkovic - Filip, Neagu, Giurgiu - Iorga, Paraschiv, Astafei. Antrenor: Marian Dinu

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Petre Grigoraş: “Vom juca cu Petrolul, în returul semifinalei de Cupă, o echipă care este mult peste noi valoric, dar care nu trece printr-o formă foarte bună acum. Să fim serioşi, şansele noastre sunt aproape nule în faţa lor, la acest scor, dar vom juca până la final.”

Marian Dinu: „Ne ducem la Ploieşti să ne jucăm şansa pe care o mai avem, dar vom folosi mai mulţi jucători care au evoluat mai puţin. Asta nu înseamnă că nu tratăm cu respect competiţia, dar pe finalul acesta de campionat cu meciuri din trei în trei zile trebuie să le dăm tuturor şansa să joace. Suntem conştienţi că avem jucători tineri de valoare şi va veni şi timpul lor. Noi jucăm toate meciurile pe teren şi aşa vom face şi în ultimele partide ale sezonului.”

Cosmin Contra (antrenor Petrolul): „Am mari emoţii, pentru că deja suntem consideraţi ca fiind în finală. În fotbal s-au văzut aşa multe, încât mi-e foarte frică de acest meci. Sper ca lumea să fie conştientă că mai sunt 90 de minute de joc şi, aşa cum noi am dat trei goluri la Galaţi, tot la fel pot şi ei să o facă aici, dacă intrăm pe teren şi ne credem calificaţi.”