STIRI Liga I NU-I PENTRU CINE JOACĂ MAI BINE...

Liviu AntalLiviu AntalFC Vaslui - Oțelul Galați 1-0(1-0)
O vorbă din fotbal spune că „fotbalul se joacă pe goluri”. Teoria a fost demonstrată și de Oțelul și FC Vaslui, partidă în care nu a câștigat echipa care a jucat mai bine ci cea care a marcat. Trupa noastră și-a continuat forma bună și pe terenul unei echipe mult mai bine cotate, la rândul ei într-o formă bună în ultimele meciuri.


Prima repriză a aparținut oțelarilor, care au ratat câteva ocazii mari. Prima dintre ele, în minutul 10, atunci când Straton i-a împiedicat pe rând pe ”Para” și Giurgiu să înscrie. În minutul 16, Filip a expediat o torpilă de la 35 de metri, Straton era bătut, însă mingea a lovit transversala, aproape de vinclul porții, și a ieșit în afara terenului.
Replica gazdelor a venit în minutul 26, atunci când Buhăescu a trimis puțin pe lângă poartă, de la marginea careului de 16 metri. Imediat au replicat și oțelarii, aceștia înscriind după ce Paraschiv a deviat pe spate o centrare a lui Ljubinkovic, iar Vancea a preluat și a trimis sub transversală. Însă golul a fost anulat pentru offside, reluările părând să indice că atacantul nostru se află cu doar câțiva centimetri în fața ultimului apărător.
Și când toată lumea se pregătea să intre la cabine la egalitate, fostul jucător al Oțelului, Liviu Antal, a reușit o execuție de excepție, înscriind cu un șut din colțul careului mare, mingea oprindu-se în vinclul porții lui Grahovac. De remarcat faptul ca Antal nu s-a bucurat la gol, din respect pentru echipa unde a cunoscut gloria...
Partea secundă a început tot cu Oțelul în prim-plan, jucătorii noștri ratând două bune ocazii încă din primele minute. În secunda 25 putea fi 1-1, însă Astafei a greșit preluarea în mijlocul careului, după o centrare bună a lui Stromajer. În minutul 48, Oțelul a solicitat penalty la intervenția lui Milanov asupra lui Paraschiv, acesta părând a-l împiedica pe jucătorul Oțelului să joace mingea, într-un moment în care rămăsese doar cu poarta în față, însă nu s-a dictat nimic.
La poarta cealaltă, Antal, singurul jucător al gazdelor care s-a ridicat la înălțimea confruntării, a trimis de la marginea careului puțin pe lângă stâlpul porții apărate de Grahovac(54’). Nou- intratul Marquinhos ar fi putut face dreptate, în minutul 70, atunci când a finalizat o acțiune solitară cu un șut de la 20 de metri, Straton era din nou bătut, însă transversala s-a opus încă o dată! În minutul 76 s-a consumat și ultima mare ocazie a partidei, atunci când Astafei și-a bătut joc de un adversar și a centrat, iar Straton a respins cu greu până la Marquinhos. Jucătorul brazilian l-a găsit complet liber pe Giurgiu, la 11 metri de poartă, acesta a încercat o execuție de efect, însă a reușit doar un șut din foarfecă puțin... defect.
S-a terminat 1-0, nemeritat după cum s-a desfășurat partida, însă nu întotdeauna câștigă echipa mai bună. Ne rămâne, totuși, satisfacția de a fi prestat un nou joc bun, putând fi adusă în discuție și lipsa Fortunei în ecuația rezultatului final. Ca să parafrazăm declarația antrenorului vasluian, noi cu barele, ei cu golul.

REZUMAT VIDEO AICI !
 
FC VASLUI - OŢELUL GALAŢI  1-0 (1-0)
Liga I – Etapa 33
Stadion „Municipal” Vaslui - Spectatori: 3.000
A marcat: Antal (43’)
Cartonașe galbene: Temwanjera (46’), Buhăescu (66’) / Cojoc (30’), Stromajer (51’), Costin (57’)
FC VASLUI: Straton – Milanov, Celeban (72’ Cordoş), Varela, Sălăgeanu – Caue, Jumisse – Antal, Tendeng (60’ Raul Costin), Buhăescu (77’ N’Doye) – Temwanjera. Antrenor: Gabriel Balint
OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Benga, Costin, Ljubinkovic – Paraschiv (75’ Băjenaru), Filip, Giurgiu – Astafei, Vancea (58’ Tudorie), Stromajer (65’ Marquinhos). Antrenor: Marian Dinu
Arbitri: Marius Avram (Bucureşti) - Vladimir Urzică (Piatra-Neamţ), Gheorghe Bogdan (Bucureşti) - Mihai Amorăriței (Câmpina)

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Alexandru C. » 25-05-2013 11:06

Avram ala ne-a furat pe unde a apucat..tin minte numai la meciul cu U Cluj cand ne-a dat 5 cartonase galbene la misto in doar prima repriza..toata apararea avea galbene..acuma ne-a anulat un gol valabil..mai da-te-n dragostea mea cine te-a mai facut si pe tine arbitru..
−2

Alexandru C.

  •  
  •  

#2 Tudor » 25-05-2013 12:23

Ce sa faci cu jucatorii astia care nu stiu ce sa faca cu mingea in fata portii? Daca se concretizau macar jumatate din ocaziile din acest sezon, eram mai sus cu siguranta.
+2

Tudor

  •  
  •  

#3 corneliu » 25-05-2013 14:30

Ce placut e fotbalul cand te uiti ce face Marquinhos si ce urat cand il vezi pe Stromajer!
+2

corneliu

  •  
  •  

#4 Eduard Ghintuiala » 25-05-2013 15:27

Mama ei de Fortuna, sau Imprecizia cum o mai cheama.... Mi-e ciuda de mor sa zic asta, dar ne cam transformam in victima sigura in fata cucurezilor. Pacat de jocul foarte bun al baietilor!!! Noi cu fotbalul, ei cu statistica...
+1

Eduard Ghintuiala

Login sau crează cont pentru a comenta              |