STIRI Liga I Cât de aproape a fost Oţelul să nu ia licenţa?

Astra Asigurari - sponsorul OteluluiAstra Asigurari - sponsorul OteluluiFC Oţelul Galaţi şi toţi suporterii acestei minunate echipe au trecut prin clipe grele la începutul lunii mai, după ce clubul nostru nu a primit în primă instanţă licenţa de club profesionist pentru sezonul 2013-2014. Până la urmă Departamentul de Licenţiere din cadrul clubului roş-alb-albastru a reuşit să întoarcă situaţia în favoarea ei la Comisia de Apel. Totuşi rămâne întrebarea: Cât de aproape am fost de Liga II? Se pare că nu a lipsit prea mult să avem soarta Rapidului sau cea a Universităţii Cluj…

Federaţia Română de Fotbal a publicat astăzi pe propriul site deciziile Comisiei de Apel la încheierea procesului de licenţiere a cluburilor din Liga I. Pentru fiecare club de fotbal care a făcut recurs la decizia iniţială de neprimire a licenţei s-a publicat decizia online, iar toţi cei interesaţi de cazul nostru pot citi aici toate amănuntele.
În mare, clubului nostru i-au lipsit la prima comisie nu mai puţin de 7 documente/informaţii, care au făcut ca echipa noastră să nu primească licenţa în primă instanţă. Cele mai problematic lucru a fost lipsa unei diagrame juridice, care să demonstreze cine deţine controlul final la echipă, TNG sau Astra Asigurări, iar de aici au derivat şi alte necazuri.
La apelul din 7 mai s-au prezentat din partea clubului nostru Remus Pascu – director executiv, Ştefan Ioniţă – şef serviciu finaciar, Elena Lupşa – auditor, Doina Stamate – responsabil financiar, Viorel Anghelinei – responabil cu obţinerea licenţei şi Emil Alexandru Bălan – avocat. Deşi fuseseră informaţi asupra problemelor din documentaţie ce trebuiesc rezolvate, avocaţii Oţelului au declarat că nu au avut timpul necesar să prezinte actele necesare. Comisia de Apel a acordat încă 2 zile clubului pentru a se replia cu documentele necesare, iar pe data de 10 mai urma să se ia decizia finală. Abia în data de 9 mai, FC Oţelul a reuşit să-şi completeze dosarul, dar nu cu toate actele necesare.
Pe 10 mai Comisia de Apel a deliberat şi a ajuns la concluzia că Oţelul a îndeplinit cerinţele minime de acordare a licenţei, deşi nici la final nu a explicat care este entitatea  ce deţine controlul total al clubului.
Astfel, echipa noastră a primit în cele din urmă licenţa, dar poate pe viitor ar trebui ca cei care deţin frâiele conducerii să fie mai precauţi şi mai rapizi în soluţionarea unor probleme absolut vitale în viaţa unei echipe.
AICI puteţi citi în întregime DECIZIA nr. 2 din 10 mai 2013, conform căreia FC Oţelul Galaţi a primit licenţa de club profesionist pentru sezonul 2013-2014.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 costy81gl » 31-05-2013 14:11

Pai daca astia nu pot spune cine detine clubul, sa spuna Marius Stan cui i l-a vandut. Vad ca ne-a adus un investitor atat de serios, ca nici in acte nu-l gasesti. Parca vad ca apartine unei firme din Bahamas sau Insulele Virgine.
+4

costy81gl

  •  
  •  

#2 Steel Dany » 31-05-2013 19:54

cik nu am luat licenta pentru europa ....
+2

Steel Dany

  •  
  •  

#3 Issos » 31-05-2013 20:08

Off topic. cateva cifre interesante Stromajer a fost titular in 21de meciuri si a terminat in teren doar 4 si a inscris doar 2 goluri. Iorga titular in 29, integralist in 24 - 6 goluri. Giurgiu titular in 27 integralist 25 - 2 goluri.

Issos

  •  
  •  

#4 Alexandru C. » 31-05-2013 22:49

Hmm..de acuma cand vom lua licenta va fi o performanta pentru noi..
+2

Alexandru C.

  •  
  •  

#5 Steel Dany » 01-06-2013 15:00

cand de dosarul pt licentiere se ocupa M.Stan eram laudati ca avem cel mai frumos si mai bun dosar de licentiere, acum e o performanta dca luam licenta, se vede profesionalismul, nocturna a cazut... cu el astea nu se intamplau... mai lipseste sa cada o bucata din stadion, si sa se usuce gazonul..
+1

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |