STIRI Liga I 18 minute pentru Tudorie la U20

Alexandru Tudorie (dreapta)Alexandru Tudorie (dreapta)Alexandru Tudorie, care a fost recent convocat la naţionala U20 a Romaniei, deşi are numai 17 ani, şi-a făcut debutul la acest nivel, într-un meci amical în care selecţionata noastră a întâlnit-o pe cea similară a Egiptului. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-2, rezultat notabil, având în vedere forţa africanilor, care se pregătesc de altfel pentru Campionatul Mondial sub 20 de ani.
Alexandru Tudorie a fost rezervă şi a intrat în minutul 72 în locul lui Alexandru Margine, când scorul era deja 2-2, după 2-0 pentru Egipt la pauză. Debutul fotbalistului nostru trebuie aplaudat cum se cuvine, deoarece atacantul este cu trei ani mai mic decât categoria de vârstă la care a fost convocat de Ştefan Iovan şi Ionel Augustin, antrenorii lotului.
Tudorie a debutat anul acesta în Liga 1 în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti. De atunci el a mai evoluat de două ori în campionat şi o dată în Cupă, strângând 68 de minute pe terenul de joc.
Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Oţelul nu şi-a lăsat însă micul “diamant” aşa uşor, iar acesta a ajuns să fie promovat la echipa mare.
Tânărul junior este un jucător precoce care poate evolua pe orice post în axul central al echipei. La Oţelul joacă vârf împins, în naţionala U17 este om de bază ca mijlocaş la închidere, iar statura sa impresionantă în rapost cu vârsta (are deja peste 1,90m şi continuă să crească) l-au adus şi în postura de fundaş central când situaţia a cerut-o. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II sub comanda lui Damian Băncilă.

Login sau crează cont pentru a comenta              |