STIRI Liga I Tudorie i-a făcut curioşi pe cei de la Malaga

Alexandru Tudorie (dreapta)Alexandru Tudorie (dreapta)După ce a stârnit curiozitatea unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care doreau să-l crească în propriul centru de juniori, Alexandru Tudorie a devenit interesant şi pentru o altă forţă a fotbalului european. Astfel, Ziarul de Sport anunţă că Malaga îl monitorizează pe atacantul gălăţean de 17 ani, după ce scouterii formaţiei spaniole l-au urmărit la naţionala U20, care a jucat recent un amical contra reprezentativei similare a Egiptului, pe tărâm iberic.

Alexandru Tudorie a fost convocat la selecţionata sub 20 de ani a României, deşi are numai 17 ani (!) şi şi-a făcut debutul la acest nivel, intrând în minutul 72 în partida amintită mai sus.
Chemarea la naţională a fotbalistului nostru trebuie aplaudată cum se cuvine, deoarece atacantul este cu trei ani mai mic decât categoria de vârstă la care a fost convocat de Ştefan Iovan şi Ionel Augustin, antrenorii lotului. Mai mult, nici bine nu s-a întors de la Under20 că juniorul nostru de poveste a fost selecţionat şi pentru acţiunea reprezentativei U18!
Tudorie a debutat anul acesta şi în Liga 1 în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti. De atunci el a mai evoluat de două ori în campionat şi o dată în Cupă, strângând 68 de minute pe terenul de joc.
Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Oţelul nu şi-a lăsat însă micul “diamant” aşa uşor, iar acesta a ajuns să fie promovat la echipa mare.
Tânărul junior este un jucător precoce care poate evolua pe orice post în axul central al echipei. La Oţelul joacă vârf împins, în naţionala U18 este om de bază ca mijlocaş la închidere, iar statura sa impresionantă în raport cu vârsta (are deja peste 1,90m şi continuă să crească) l-au adus şi în postura de fundaş central când situaţia a cerut-o. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II sub comanda lui Damian Băncilă.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Arkan » 06-06-2013 22:31

Eu admir jucatorii polivalenti, tehnici, care pot ajuta echipa pe ambele faze, pe mai multe posturi, cand jocul o cere. E o cerinta a fotbalului modern.
Oare n-ar fi insa cazul ca toti cei care au grija de evolutia acestui baiat de viitor sa se puna de acord cu privinta postului unde el e cel mai potrivit si sa-l puna cu precadere (in 80%) din meciuri?

Vedeti voi, la noi in campionat, la 22-23 de ani esti "tanarul jucator, o speranta". Pana la 22-23 de ani, nu da nimeni sperante jucatorilor, ii mai pune antrenorul X sau Y sa joace de prin minutul 85, in general, toata lumea le iarta greselile (a venit beat, a facut scandal, a vomitat pe taxi, etc). Prin complicitatea antrenorilor si nu numai, li se da impresia ca abia de la 23 de ani un jucator ar trebui sa fie responsabil. In campionatele vestice, jucatorii care se ridica incepand cu 22-23 de ani sunt destul de putini.

Antrenorii sa dezvolte un plan coerent pentru jucatorii tineri, de cat mai devreme cu putinta si sa le bage in cap ca in sportul de performanta nu exista DEVREME, n-o sa fie niciodata mai bine MAI TARZIU. Acum trebuie sa asculte, acum trebuie sa transpire pana nu mai pot, acum trebuie sa creasca si sa se impuna.

Daca vreti, Tudorie e normalitatea, e un jucator de 17 ani care a debutat la echipa mare, antrenorii tre' sa-si bage mintile-n cap si sa-l dezvolte coerent, el trebuie sa ajunga intai fotbalist adevarat si apoi sa se preocupe de distractii si in 1-2, maxim 3 ani, sa se impuna in primul 11 al echipei. Atunci, la 20 de ani, nu va fi "marea speranta", ci "fotbalistul" Tudorie..pentru ca daca va fi tot "marea speranta" (ca marele, la propriu, Avram, ca posesorul de buzunar din piele naturala Cojoc sau ca tanarul si talentatul, dar niciodata excelentul Cornel).

Scuze anticipat pentru textul lung :)

Arkan

Login sau crează cont pentru a comenta              |