Benga in duel cu IonitaBenga in duel cu IonitaChiar dacă cei din conducere nu s-au sinchisit să stopeze zvonurile, Dunărea Bătrână a aflat până la urmă situația fotbalistului Benga, cel dat ca și transferat de presa centrală la Petrolul.  
Mai întâi, când a fost contactat, jucătorul a declarat că nu știe nimic despre o asemenea mutare la echipa de la care a venit la Oțelul. În plus, sursele noastre spun că, deși nu a afirmat acest lucru în mod oficial, directorul general Narcis Răducan a negat știrea cu transferul lui Benga.  


Singurul lucru adevărat a fost interesul Petrolului pentru fundașul central, numai că de la a vrea să-l iei până la a putea e drum lung. Ploieștenii au crezut că Alexandru Benga se află în ultimele 6 luni de contract și l-ar fi luat la preț de chilipiruri, numai că fotbalistul a semnat prelungirea cu Oțelul în această primăvară.
Echipa roș-alb-albastră l-a transferat încă din 2010 pe Alexandru Benga de la prahoveni, dar acesta a fost împrumutat la Petrolul timp de un an. Apoi, a revenit la Galaţi, fiind cooptat în lotul antrenat pe atunci de către Dorinel Munteanu. Benga a mai evoluat înainte la Precizia Săcele, Forex Braşov şi FC Braşov.
Fostul junior al Braşovului a cochetat şi cu naţionala de tineret, fiind căpitanul României U19 în trecut. Odată cu revenirea lui Petre Grigoraş a devenit titular de drept la echipa noastră, făcând cuplu în centrul apărării cu Cristian Sîrghi.
Jucătorul care va împlini 24 de ani peste o săptămană a jucat de 25 de ori pentru Oţelul, prinzând chiar şi un meci ca titular în Champions League, la Lisabona, contra Benficăi! În acest sezon de Liga 1 are 19 partide la activ, toate începute ca titular, totalizând un număr de 1609 minute pe terenul de joc și marcând un gol.