STIRI Liga I De unde provin datoriile uriaşe către ANAF

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuZilele trecute clubul de fotbal Oţelul a fost lovit din plin, după ce ANAF a blocat conturile echipei fanion a Galaţiului, ba mai mult a pus sechestru pe întreg lotul de jucători!
Având în vedere că cei din conducere tac mâlc în continuare, Dunărea Bătrână încearcă să scoată la lumină dedesubturile acestui caz extrem de dificil pentru echipa noastră.

Pentru a înţelege cum s-a ajuns aici trebuie să ne întoarcem în trecut mai exact în ianuarie 2005, când Asociaţia Clubul de Fotbal Oţelul a fost lăsată în faliment şi în ghearele Fiscului, conducerea de atunci recurgând la o manevră des întâlnită în acea perioadă pentru a salva formaţia de la Dunăre din punct de vedere financiar.

Astfel, SC FC Oţelul SA Galaţi, condusă de “faimoşii” acţionari în frunte cu Ionel Borş, a luat-o de la capăt, cu palmaresul roş-alb-albastru, dar cu zero datorii! În acest mod, ANAF a rămas cu buza umflată şi tot ce a putut face a fost să scoată la licitaţie o tabelă electronică pentru arbitri şi două porţi de fotbal, în timp ce Oţelul şi-a văzut liniştită de noul drum, unul plin de succes dacă ne gândim că s-a câştigat şi un campionat sub actuala titulatură.
Numai că Agenția Națională de Administrație Fiscală nu a uitat niciodată de acest afront! Aşa că, imediat după manevra conducerii oţelare, funcţionarii Fiscului au trecut la treabă şi la scurt timp au găsit o breşă în organizarea clubului. Mai exact, în perioada 2005-2012, fotbaliştii au fost angajaţi prin convenţii civile şi nu cu contracte de muncă, pentru a plăti taxe mai mici statului român. ANAF spune că acest lucru este ilegal, iar în 7 ani s-ar fi strâns o diferenţă colosală rezultată din taxele neplătite, adică – 5 milioane de euro.  Trebuie însă precizat că în România, TOATE echipele din Liga I au recurs la acest şiretlic, de a folosi convenţii civile în loc de contracte de muncă, ceea ce ar însemna că întreg fotbalul românesc s-ar afla în colaps, dacă Fiscul ar veni în control!
Vechea conducere, cu Marius Stan în frunte, cunoştea aceste probleme, actualul primar mergând des între 2005 şi 2012 la ANAF pentru a da explicaţii cu privire la aceste aspecte, dar şi pentru a păstra un dialog normal cu şefii Finanţelor, pentru ca aceştia să nu recurgă la blocarea conturilor. De asemenea, noii acţionari ai echipei cunoşteau la fel de bine situaţia de vreme ce, anul trecut, au trecut la contracte de muncă, în locul convenţiilor civile buclucaşe, Oţelul devenind prima echipă intrată în legalitate, conducerea chiar lăudându-se cu acest lucru într-o conferinţă de presă destul de recentă! Cu toate acestea, se pare că noul patronat nu a mai fost atât de deschis în relaţia cu ANAF, ceea ce i-a făcut pe aceştia să aibă reacţia de săptămâna trecută, prin care s-a ajuns la a se pune sechestru asigurator pe bunurile echipei. În acest moment, Oțelul nu poate aduce niciun fotbalist nou, ba mai mult dacă vinde vreun jucător, suma rezultată din transfer ar ajunge direct în conturile statului român. Actuala conducere încearcă să ajungă la un numitor comun cu Agenția Națională de Administrație Fiscală, spunând că s-a făcut contestaţie, deoarece cadrul legislativ în acest domeniu este cel puţin interpretabil, dar până ce se va ajunge la o soluţie sechestrul asigurator rămâne în vigoare, iar activitatea clubului este paralizată…

Comentarii   
 •  
 •  

#1 romeo » 10-06-2013 09:46

an de an se repeta situatia , anul trecut conturile erau blocate de fostii actionari , anul acesta de ANAF, explicatia este logica si are sarm de vendeta, in urma raman o multime de intrebari si o alta multime de suporteri care nu stiu ce sa mai creada , ei spera ca echipa lor sa fie lasata in pace si sa joace fotbal , este prea mult, domnul primar?
+1

romeo

 •  
 •  

#2 bbk 2007 » 10-06-2013 10:35

Pai DE CE suntem noi aia dati exemplu daca toate cluburile sunt in aceeasi oala???? DE CE doar noi avem conturile blocate??? Nu am fost un adept al celor care dau in domnul primar, dar parca incep sa le dau dreptate...Cred ca ar trebui sa mai dea si el o declaratie, sa-si dea cu parerea, ca doar ar fi teoretic macar, suporterul numarul unu al echipei....
−1

bbk 2007

 •  
 •  

#3 theflyer » 10-06-2013 10:37

Fratilor... eu cred ca ar trebui sa ne unim si sa dam un ultimatum conducerii clubului precum si domnului Primar, astfel incat sa iasa totul la lumina. Eu unul nu mai suport starea de incertitudine si de amatorism. Daca pana miercuri nu va iesi nimeni din cadrul clubului sa arate negru pe alb cum s-a facut privatizarea clubului; cati bani s-au primit din participarea in Champions League si EXACT pe ce s-au cheltuit; care e situatia financiara a clubului in acest moment; care sunt planurile de dezvoltare ale clubului, atunci, cred ca noi, suporterii ar trebui sa semnam urmatoarea scrisoare:
"Catre Directia Nationala Anticoruptie
Subsemnatii, suporteri ai echipei de fotbal Otelul Galati, dorim sa sesizam prin prezenta Directia Nationala Anticoruptie asupra unor fapte care intra in definitia actului de coruptie asa cum este definita in Legislatia Romana: "Ca expresie a relației dintre autorități și cetățeni, corupția reprezintă folosirea discreționară a poziției sau a funcției, prin recurgerea la mijloace ilicite sau ilegale, în scopul obținerii unor interese personale sau de grup."
Avand in vedere aceste lucruri, consideram ca este oportuna deschiderea de catre Institutia Dumneavoastra a unei anchete care sa investigheze modalitatea de transfer a clubului FC Otelul SA Galati din patrimoniul Arcelor Mittal in patrimoniul grupului de firme patronat de Dan Grigore Adamescu, realizata in perioada octombrie - decembrie 2012. De asemenea, consideram necesar sa investigati si modalitatea prin care sumele de bani primite de club pentru participarea in grupele Champions League au fost administrate de conducatorii clubului, avand in vedere ca intr-un interval de mai putin de 2 ani, situatia financiara a clubului s-a deteriorat, de la o campioana a Romaniai care a incasat aproximativ 20 milioane de euro ajungand in prezent sa nu isi mai poata plati angajatii si sa fie in situatia de a avea conturile blocate de catre ANAF.
Consideram ca persoanele care au directa legatura cu situatia actuala a clubului si care trebuie sa fie chemate sa raspunda in legatura cu faptele de mai sus sunt: Ionel Bors - presedinte al consiliului de administratie al FC Otelul SA Galati pana la vanzarea clubului, Marius Stan - Director Executiv al clubului pana in iunie 2012, actual Primar al municipiului Galati, Dan Grigore Adamescu - principal actionar al SC ASTRA ASIGURARI, sponsor oficial al clubului, precum si celelalte persoane din organigrama clubului implicate in faptele mentionate mai sus.
Ne adresam institutiei Dumneavoastra avand toata increderea ca veti reusi sa faceti lumina in acest caz si ca veti putea aduna suficiente date incat sa trimiteti pe cei care se fac vinovati de starea actuala a clubului in fata instantelor de judecata.
Va multumim anticipat"
Pana miercuri, sunt deschis la orice sugestie sau recomandare priivitor la redactarea acestei scrisori.
+2

theflyer

 •  
 •  

#4 Leviathan » 10-06-2013 10:51

Gata, cu problema asta suntem ca mortul in drum spre groapa, nimic (bun) nu se mai poate intampla, vindem degeaba, nu putem aduce nimic, cu astia de la echipa a2a nu poti avea pretentii (te duc mai repede in liga a2a)... alta echipa si capitolul este inchis. Castigarea campionatului ne-a pus lacatu' pe club.
Cat despre DNA nu pot spune decat ":))"
+1

Leviathan

 •  
 •  

#5 theflyer » 10-06-2013 11:18

@Leviathan Ok. Solutia propusa de mine nu ti se pare viabila. Ai una mai buna? De fapt... ai vreo solutie? E usor sa spui "nu se poate" si sa nu faci nimic. Mai greu e sa incerci sa faci ceva.
+2

theflyer

 •  
 •  

#6 Leonard » 10-06-2013 11:44

Eu mai inteleg un lucru din treaba asta. Problema asta o au toate echipele de fotbal. Stan are influenta necesara si a avut-o pana acum ca pe noi sa nu ne afecteze. Acum el si-a luat mana de pe club si implicit clubul nu a mai fost protejat de prolema asta. Ca si cum i-a disparut imunitatea sa zic asa...Acum Adamescu daca vrea sa vanda ceva, banii nu ajung la el, ci in buzunarele statului. Pana acum ne era frica sa nu vanda Adamescu tot. Prin masura asta luata de ANAF cred ca in momentul de fata nu prea mai poate sa faca asta.
@theflyer, pune te rog in lista ta de messenger id-ul meu te rog...leonardgabu@yahoo.com

Leonard

 •  
 •  

#7 Leviathan » 10-06-2013 11:46

Din pacate nu am si chiar nu vad ce am putea face noi.. sa zicem ca prin absurd o sa se uite aia prin hartii sau nu stiu, mortul de la groape nu se intoarce, intelegi, echipa tot cu datorii si pe duca ramane. Pe de alta parte solutia este sa plece adamescu.

ps. doar o compensatie morala ar rezulta daca am afla ce s-a intamplat, problema este ca nu ii vad pe aia sa se ocupe de treaba asta

Leviathan

 •  
 •  

#8 theflyer » 10-06-2013 11:59

pe langa faptul ca am afla ce s-a intamplat cred ca ar putea fi si un element de presiune. Pana la urma daca au creat un prejudiciu vor trebui sa-l returneze. DNA va fi obligata macar sa-i cheme sa dea explicatii.
S-a zis mult timp ca DNA nu va face nimic la Dosarul Transferurilor. Totusi dupa aproape 10 ani sunt intr-o faza finala. As plati pretul asta numai sa vad ca cine si-a batut joc de club si de noi ajunge sa plateasca.

PS Leonard... ID-ul meu e buzmania48@yahoo.com. Eu am trimis invitatie... e posibil sa o primesti mai tarziu.

theflyer

 •  
 •  

#9 granata » 10-06-2013 13:03

Partea buna din treaba cu ANAF e ca au blocat transferurile la club asa TNG nu mai pot vinde nimic,oricum de cumparat nici nu se punea problema la ce zgarciti sunt. :-)
+1

granata

 •  
 •  

#10 Myhay20 » 10-06-2013 13:07

S-a dus de rapa tot..., nu se mai stie nimic de echipa, nimeni nu conduce echipa asta!

Myhay20

 •  
 •  

#11 Myhay20 » 10-06-2013 13:08

Infomatie de ultima ora, Otelul negociaza cu Bergodi!

Myhay20

 •  
 •  

#12 schillaci » 10-06-2013 13:26

In condiţiile de acum pot sa-l aducă şi pe Alex Ferguson ca tot n-are ce să facă...
+1

schillaci

 •  
 •  

#13 Myhay20 » 10-06-2013 13:32

Citez pe schillaci:
In condiţiile de acum pot sa-l aducă şi pe Alex Ferguson ca tot n-are ce să facă...


Asa este, cel mai bine ar fi sa plece Adazgarcitescu si sa ramana Grig!

Myhay20

 •  
 •  

#14 Johnny8 » 10-06-2013 14:42

toate echipele au folosit conventii pana-n 2012.....de ce numai noi am iesit la suprafata??? daca noi avem 5 mil de euro.....pai atunci steaua ,dynamo,cfr? ce-s cu eleeee???.............. Pai normal ca la conventie plateai la stat doar 16% in loc de 60-70 cat platesti la un contract normal.

iar pt aceasta ar trebui sa raspunde cei care au condus Clubul `05-`12. Domnul Bors sau Stan ....daca aceastia nu vor raspunde , sau nu se vor prezenta....atunci Otelul se duce de rapa.:(

Johnny8

 •  
 •  

#15 theflyer » 10-06-2013 14:44

Mai nou fitzuica careia ii pasa de sport poate prea mult a scos un articol ca Otelul are datorii de 20 milioane de euro (in conditiile in care am luat licenta). Nu vi se pare ca bate cu suma luata din CL? Doar asa... ca fapt divers. Sa nu mai spun ca arunca putin cu noroi si spre Domn Primar. Se pare ca se ascut cutitele din nou la Galati.
+1

theflyer

 •  
 •  

#16 Leviathan » 10-06-2013 14:50

Ce bazaconie pe gesepeu: Oţelul riscă falimentul! Are datorii de 20 de milioane de euro!

Interesant este aici:
"Interesant e si faptul ca pe 29 mai reprezentantii clubului Otelul au fost invitati la o intalnire lamuritoare cu seful fiscului, dar in aceeasi dimineata s-a decis punerea sub sechestru. "

Deci tot adamescu este de vina deci, trebuie scapat de acest impostor de patron/investitor/om
Tot din articol reise ca acum de cand e primar stan in timp record au finalizat astia, o fi pus o vb. buna Stan :d, oricum tot aici se ajungea cu sechestrul si decat sa se bucure adamescu de banii nostri din transferuri sau ce vreia el, ipotetic, sa vanda, mai bine sa le ia fiscu, adamescu sa ne lase in pace si apoi sa fie luata de primarie echipa, de exemplu.
+1

Leviathan

 •  
 •  

#17 Myhay20 » 10-06-2013 14:53

Toti arunca cu noroi in echipa asta de cateva saptamani, dar nimeni nu ii ia apararea! Unde au disparut Remus Pascu, Ciofoaia, Raducan? De ce nu exista nici o reactie!
+1

Myhay20

 •  
 •  

#18 Myhay20 » 10-06-2013 14:56

Mai am inca o intrebare, de ce au golit toate conturile clubului si ma refer aici la cele 7 milioane ramase din spusele lui Marius Stan? Se stia ca vor ajunge in situatia asta?
+1

Myhay20

 •  
 •  

#19 theflyer » 10-06-2013 14:57

Ca sa nu mai spun ca fitzuica cu pricina confunda (voit) sechestrul asigurator cu sechestrul executor. Gogomania cu jucatorii care nu au (nu au voie!!!???) unde se antrena e incredibila.
Doar ca explicatie. Sechestrul asigurator se instituie pentru a fi sigur ca se va recupera datoria, prorietarul avand voie sa foloseasca bunul dar neavand voie sa-l instraineze.
Sechestrul executor e cand proprietarul are doar actul de proprietate, neavand voie sa se foloseasca de bun pana acesta nu este vandut.
Am simtit nevoia sa clarific pentru a intelege toata lumea cam in ce fel (murdar) se joaca pe la noi.
+1

theflyer

 •  
 •  

#20 Tudor » 10-06-2013 15:01

Stai asa ca acum avem de fapt 20 milioane nu 5...maine o sa avem 50 milioane.
+2

Tudor

 •  
 •  

#21 Dregan » 10-06-2013 15:10

Citez pe Johnny8:
toate echipele au folosit conventii pana-n 2012.....


Nu, TOATE echipele inca folosesc conventii, doar Otelul a trecut la contracte si culmea tot la noi au venit :D Adica la ora asta doar noi suntem in legalitate. Ceva miroase tare aici...
+1

Dregan

 •  
 •  

#22 theflyer » 10-06-2013 15:15

Citez pe Dregan:
Citez pe Johnny8:
toate echipele au folosit conventii pana-n 2012.....


Nu, TOATE echipele inca folosesc conventii, doar Otelul a trecut la contracte si culmea tot la noi au venit :D Adica la ora asta doar noi suntem in legalitate. Ceva miroase tare aici...

Plus faza cu sechestrul... explicata ceva mai sus... Ai dreptate Dregan... miroase tare de tot dar ce ma frapeaza e usurinta cu care pana si presa minte (sau de fapt transcrie minciunile transmise) plus acea referinta la suma datorata: fix 20 milioane. de ce nu 18 sau de ce nu 21? De ce exact cat a venit de la UEFA? Pute raaaau....
+1

theflyer

 •  
 •  

#23 Myhay20 » 10-06-2013 15:51

Din matematica mea, din 2005 pana acum, au trecut aproximativ vreo 7 ani jumate, sa zicem 8! ce salarii au fost la echipa ca in prezent datoriile sa fie de 20 milioane, pardon, fix 20 de milioane? Dar bine, conducerea doarme, nu da nici o declaratie!
+1

Myhay20

 •  
 •  

#24 theflyer » 10-06-2013 16:10

Citez pe Myhay20:
Din matematica mea, din 2005 pana acum, au trecut aproximativ vreo 7 ani jumate, sa zicem 8! ce salarii au fost la echipa ca in prezent datoriile sa fie de 20 milioane, pardon, fix 20 de milioane? Dar bine, conducerea doarme, nu da nici o declaratie!

Pai cum statul ia (insumand CAS, sanatate si altele) cam 40 % din salariile brute, rezulta ca in 8 ani (sa zicem rotund) Otelul a platit salarii de 50 milioane de euro. Care inseamna un buget de 6.250.000 de euro/an (DOAR SALARII!!!). Asta la un lot de sa zicem doar 25 de jucatori plus echipa tehnica (sa zicem doar 5 oameni) iese o medie de 208.333 de euro anual (17.361 euro/luna). In afara de antrenori... eu nu cred sa fi avut vre-un jucator la noi acum vreo 8 ani (si chiar si pana acum) macar 10.000 de euro/luna. Daca aveam bugete d-astea doar pentru salarii eram campioni de vreo 4 ori in opt ani.
Concluzia: facatura de presa.
+1

theflyer

 •  
 •  

#25 schillaci » 10-06-2013 17:22

Interesele sunt prea mari...e clar ca Stan si-a lăsat jucăria favorită ( bineînţeles, Oţelul ) pe mâna unui amic de joacă ( Adamescu, se ştie ) care e strangator, de felul lui, şi nu mai vrea să i-o înapoieze lui Stan. Acum, se pare ca Stan preferă să strice jucăria decât să se joace altcineva cu ea.
+2

schillaci

 •  
 •  

#26 costy81gl » 10-06-2013 17:27

Stan i-a tras-o lui Adamescu. Cred ca la asta se rezuma totul. Suporterii si clubul sunt victime colaterale.
+1

costy81gl

 •  
 •  

#27 leutzu » 10-06-2013 18:27

aici e vorba de razbunare fara nici un fel de indoiala,stim noi cine si de ce
+1

leutzu

 •  
 •  

#28 romeo » 10-06-2013 18:29

gsp.ro/.../...
cei de la Liege , se pare ca au obtinut raspunsuri ...prin metoda cu "sange in instalatie"
avem nevoie de aripa ultra !

romeo

 •  
 •  

#29 one.dollar » 10-06-2013 20:02

Citez pe romeo:
gsp.ro/.../...
cei de la Liege , se pare ca au obtinut raspunsuri ...prin metoda cu "sange in instalatie"
avem nevoie de aripa ultra !

:lol: ... si biroul patronului nostru unde e?
+2

one.dollar

 •  
 •  

#30 cipic » 11-06-2013 11:01

Stie cineva cu cate milioane s-a infruptat deja din conturile Otelului Adamescu?

Si atunci, Stan nu are dreptate?

Daca a luat ceva milioane, in locul lui as renunta la Otelul neconditionat. Pentru ca din fotbal e greu sa scoti bani. Numai Otelul, CFR-ul si Steaua au reusit pana acum in Romania. Numai la Otelul s-a ajuns la scandat pentru ca nu exista un patron real, palpabil. Campionatul a fost obtinut in buna masura de catre Stan, dar el nefiind patronul echipei, a fost obligat sa recurga la multe tertipuri, printre care si vanzarea clubului societatii TNG.

cipic

 •  
 •  

#31 Dregan » 11-06-2013 12:00

Citez pe cipic:
Stie cineva cu cate milioane s-a infruptat deja din conturile Otelului Adamescu?


Dupa spusele lui Stan din februarie cu 4 milioane s-ar fi infruptat Adamescu

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |