FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuDupă zile întregi în care nu au reacţionat în niciun fel, cei din conducerea Oţelului au postat în sfârşit un comunicat de presă pe site-ul oficial al clubului. Aceştia au recunoscut că cei de la ANAF au pus sechestru pe bunurile echipei şi au precizat că vor ataca în instanţă această decizie. Mai jos redăm integral comunicatul de presă:

Informațiile potrivit cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală ar fi instituit un sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare și a drepturilor de transfer ale jucătorilor sunt reale.
Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club - pentru perioada 2005-2008 - a taxelor către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obținute de către angajați (jucători de fotbal, antrenori și o parte din restul angajaților). Suma totală calculată, inclusiv majorări și penalități de întârziere se ridică la 22.400.000 lei.
Aceștia au desfășurat activitatea în baza unor convenții civile, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor.
Este vorba de o neînțelegere în ceea ce privește interpretarea legii, reprezentanții ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie.
Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situație care este cvasi-generală în fotbalul românesc. Precizăm însă că suntem singurii care avem încheiate contracte individuale de muncă cu toți angajații.
Decizia ANAF a fost contestată administrativ, ea urmând ca până vineri, 14 iunie 2013, să fie contestată și în instanță. Vom solicita și ridicarea sechestrului asigurator, pentru a ne putea desfășura activitatea.

Conducerea SC Fotbal Club Oțelul SA