STIRI Liga I Stadion între Galaţi şi Brăila

sursa foto: Viata Liberasursa foto: Viata LiberaDupă mult timp, primarul Marius Stan a vorbit şi despre noul stadion al Galaţiului, cel pe care l-a promis încă din campania electorală, ba mai mult a venit înarmat cu mai multe schiţe ale arenei ce ar urma să schimbe în bine fotbalul gălăţean.

Chestionat asupra faptului că nu a mai spus nimic legat de acest proiect de anvergură, fostul director general a explicat suporterilor că între timp planurile s-au schimbat şi de aceea a preferat să ţină totul sub tăcere. Noua arenă a Galaţiului ar urma să nu mai fie exclusiv a oraşului nostru, ci să se realizeze în parteneriat cu Brăila, între cele două localităţi vecine. Astfel, Stan a afirmat că momentan ideea renovării stadionului “Dunărea” a picat, preferându-se varianta cartierului Dimitrie Cantemir, caz în care bătrâna arenă Dunărea va fi eliminată complet, urmând a se construi aici noua Primărie! De asemenea, planul nou pare unul mult mai grandios, cel puţin pe hârtie, urmând ca între Galaţi şi Brăila să se construiască nu doar un stadion, ci un întreg centru olimpic, până la jumătatea anului 2015, conform spuselor primarului. Acest complex sportiv ar cuprinde, în afara unui stadion, şi o sală de sport, bazine olimpice, etc. Banii ar urma să vină de la cele două consilii locale, dar şi din fonduri guvernamentale şi europene.
Dacă nu se va găsi înţelegere la brăileni, atunci Primăria Galaţi îşi va continua planul iniţial, acela de a moderniza stadionul “Dunărea” începând cu 2014.    

Plan general stadionPlan general stadion

Marius Stan: „Avem deja proiectul noului stadion, în colaborare cu Brăila, chiar la ieşirea din oraş, în cartierul Cantemir. Acolo vom încerca să dezvoltăm un centru olimpic, cu stadion de ultimă generaţie, sală de sport cu adevărat performantă, bazine olimpice şi tot ceea ce e necesar. Construcţia stadionului durează în jur de un an şi jumătate, astfel că în 2014, cel târziu în 2015 ar trebui să-l avem gata. Iniţial ne-am gândit să facem stadionul în locul celui de la Dunărea, dar peste tot în lume acum se construiesc arene în afara oraşului. Bineînţeles că vom avea parcări şi nu va fi nicio problemă pentru cei care vin la stadion. În locul arenei de la Dunărea ar urma să construim, cel mai probabil, sediul primăriei.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Alexandru C. » 13-06-2013 11:39

Si cine va juca pe noul stadion? Dunarea Galati cu Prefabricate Braila?:))
+6

Alexandru C.

 •  
 •  

#2 Florin22 » 13-06-2013 11:48

haha buna gluma asta :)) si daca braila se gandeste sa rupa parteneriatul si sa obtina centrul olimpic? ce se va intampla? :)) mai bine faci pentru galati si le ceri bani la braileni daca vor sa utilizeze sau alta idee, dar nu un parteneriat..proasta idee...si iar praf in ochi
+4

Florin22

 •  
 •  

#3 Leviathan » 13-06-2013 11:48

Daca zicea ca nu face stadion, ca de ce nu face, nu mai cautati nod in papura omului. Un complex sportiv este binevenit.. asa doar sa faca un stadion.. in viitor (nu prea apropiat) poate o sa aibe o logica, cand am avut nevoie de stadion nu am avut. Inainte de toate trebuie votata asociera in CL: Galati-Braila-Tulcea, care are si acceptul lui Ponta astfel vor exista fonduri. Ultimele 2 orase l-au votat.. noi cucu.. psd-ul condus de jigodia de popa se opune vehement... Stan ar trebui sa faca un referendum.. ori pt Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitara ori pt. dizolvarea CL. Daca nu vom face pare cu siguranta nici acest proiect nu o sa se puna in practica care oricum este de durata. Prea curand oricum nu o sa avem nevoie de stadion.
+5

Leviathan

 •  
 •  

#4 nicki55 » 13-06-2013 11:56

Poate ca da bunul D - zeu , si se sucesc Brailenii.. Ar fi super..!!
+1

nicki55

 •  
 •  

#5 jean404 » 13-06-2013 12:06

Wow..ne face Stanel stadion !!! Da televizor :lol: din ăla suspendat ca pe Arena Nationala, nu pune !? Că o să arate mai naspa fără !!!
In fine...cam nu prea cred eu mai nimic din ce am citit mai sus dar daca se va face un stadion la Galati sa il faca in oras si sa nu ma abureasca el cu "peste tot în lume acum se construiesc arene în afara oraşului""refaceti stadionul Dunarea si tu cu Simionescu de la Braila faceti_va primarie intre orase.
+3

jean404

 •  
 •  

#6 one.dollar » 13-06-2013 12:14

eu zic sa-l lasam sa faca ce-o face numa sa se concretizeze. dar nu cred. in plus mie nu-mi place capacitatea care e cam mica. mica nu pentru meciurile de liga 1 sau pentru nivelul orasului ci mica pentru competitiile europene. eu zic ca macar de 30.000 putea sa-l faca (ca la cluj) si atunci era de 5 stele. asa se puteau juca si meciuri europene mai aproape de finala nu doar tururi preliminare si grupe. posibil sa gresesc dar parca asa cere uefa.
+2

one.dollar

 •  
 •  

#7 Arkan » 13-06-2013 12:45

Dragii mei, incetati a mai fi atat de retrograzi! Fie ca vrem, fie ca nu, viitorul celor doua orase este comun. Mi se pare o neghiobie faptul ca oamenii alesi in functii nu au reusit pana acum sa uneasca administrativ si teritorial Galatiul si Braila! E principalul motiv pentru care arata asa cum arata, in loc sa fie a doua aglomerare urbana a tarii, cu necesitatile unui asemenea oras (aeroport, pod, parc industrial, etc).

Un stadion si un centru unde sa se desfasoare intreceri importante e o idee buna pentru acea zona si nu e un lucru pe care-l faci pentru 2-3-5 ani, ci pentru zeci de ani. Sa va spun cat timp a supravietuit Old Trafford inainte de a fi reconstruit? Poate fi o investitie pentru 2-3 generatii, iar atunci nimeni nu va mai sti cui apartinea de drept terenul in 2013. Asta cu terenul se rezolva extraordinar de usor:
1) Faci o firma administrata atat de Galati cat si de Braila care sa se ocupe de construirea si administrarea stadionului/centrului
2) Dai in concesiune pe 99 de ani acelei firme (controlata de autoritatile locale) stadionul/complexul
3) Veniturile si cheltuielile se impart cota-parte din suma investita in construire

Hai, ca se poate, un pic mai multa initiativa :lol:

Arkan

 •  
 •  

#8 philips » 13-06-2013 12:57

Sa speram ca va fi concretizat, desi mi-ar fi placut mult mai mult sa se fi concretizat promisiunea cu stadionul Dunarea. Acolo nu trebuie sa se inteleaga cu nimeni , pozitionarea e foarte buna, accesul la fel si e si mai "pe sufletul galatenilor"
+4

philips

 •  
 •  

#9 L_acier » 13-06-2013 13:32

Da-l naibii de stadion, vezi ce faci cu Otelul!
+3

L_acier

 •  
 •  

#10 L_acier » 13-06-2013 13:49

Si inca ceva...
Din punctul de vedere al brailenilor: Dimitrie Cantemir se afla la cca 15 km distanta de la iesirea din oras, nu stiu cat de mult le-ar conveni sa se deplaseze atat ca sa vada un meci jucat "acasa", nu stiu daca vor avea la dispozitie mijloace de transport in comun.
Din punctul nostru de vedere: judetul Galati se termina odata cu orasul Galati, deci "cartierul nostru" Dimitrie Cantemir este in judetul Braila. Mie nu prea imi surade bine sa se construiasca ceva, din banii nostri, pe teritoriul judetului Braila.

Deci mai bine Dunarea... sau cauta o alta "inafara orasului" dar sa fie in Galati.
+4

L_acier

 •  
 •  

#11 Alexandru C. » 13-06-2013 14:32

Citez pe Florin22:
haha buna gluma asta :)) si daca braila se gandeste sa rupa parteneriatul si sa obtina centrul olimpic? ce se va intampla? :)) mai bine faci pentru galati si le ceri bani la braileni daca vor sa utilizeze sau alta idee, dar nu un parteneriat..proasta idee...si iar praf in ochi


Se pregateste pentru campania viitoare cu declaratia asta.. :D
+1

Alexandru C.

 •  
 •  

#12 Tudor » 13-06-2013 14:46

Imi place ca sunt si oameni cu creierul dezghetat si lasa orgoliile deoparte, acele orgolii care au distrus cele doua orase timp de zeci de ani. Evident, e nomal sa nu avem incredere in ce zic alesii din cauza minciunilor repetate din ultimii ani, dar nici sa fim contra la astfel de proiecte. Totusi se mai misca ceva fata de epoca Nicolae.

Tudor

 •  
 •  

#13 L_acier » 13-06-2013 15:10

Si totusi, proiectul asta e o aberatie, n-are cum sa se contruiasca asa ceva, brailenii nu au cum sa investeasca in asa ceva, ar fi o investitie fara cap din partea lor.
+2

L_acier

 •  
 •  

#14 DanielT » 13-06-2013 15:41

Visam la un stadion adevarat de atata timp incat chiar nu conteaza ca se face la km 0, la 3 km de oras sau la 5 km. Important e sa se faca ceva si bineinteles sa avem si o echipa care sa ne faca sa luam drumul stadionului. Multi il injura pe Stan dar mie mi se pare ca e singurul in care ne putem pune sperante in redresarea situatiei clubului Otelul.

DanielT

 •  
 •  

#15 dan1962 » 13-06-2013 17:27

N-am inteles,proiect pe hartie sau din hartie?La sfarsitul anului o sa ne propuna o baza olimpica la Tulcea ca e mai aproape de aeroport.
Nu putea sa vina cu proiectul asta la alegeri?Acum cand echipa este in situatia asta grea,hopa,a venit salvatorul cu proiectul asta grandios.Mai bine ar gaja primaria sa salveze echipa.A mai facut asta cu apartamentele luI fiica-sa.
+2

dan1962

 •  
 •  

#16 Steel Dany » 13-06-2013 20:09

e o prostie sa facem la iesirea din oras pt ca asa fac si altii, stadionul Dunarea era f bine pozitionat, pai sa facem o ora prin oras pana la stadion, o ora intors... eu asa fac acum, si stadionul e pozitionat foarte bine, sa se gandeasca ca sunt meciuri care se termina si la 23:30, nu toata lumea vine cu masina, mai ales la ora asta... plus ca brailenii nu cred ca vor vrea un stadion asa departe, poate ei vor gandi.... poate se strang 2000 de spectatori la meciurile de la ei din oras, dar sa joace si in alt oras.... adik inafara Brailei...plus ca la ce le trebuie lor asa stadion, pt liga 2 ? poate fac o minune si promoveaza 1 an, se merita sa aiba asa stadion la ce echipa au ei ?
+3

Steel Dany

 •  
 •  

#17 bgd90 » 13-06-2013 21:56

Jucatorii sunt dati afara din apartamente, bani pt performanta nu sunt, iar primarul vine si spune ca va face nu stiu ce stadion. :-|
+3

bgd90

 •  
 •  

#18 Tudor » 14-06-2013 00:02

Citez pe bgd90:
Jucatorii sunt dati afara din apartamente, bani pt performanta nu sunt, iar primarul vine si spune ca va face nu stiu ce stadion. :-|

Si ce propui? Ca primar al orasului a zis de acel stadion probabil si pentru ca cineva l-a intrebat. Iar in legatura cu jucatorii trebuie sa se gaseasca o solutie. O sa-i cazam noi suporterii in propriile apartamente.
Nu stiu in ce situatie este Viglianti ca l-as fi luat eu, dar nu e singur si nu am loc. :lol: (glumesc evident)

Tudor

 •  
 •  

#19 mrs » 14-06-2013 00:07

Baiatul asta e sanatos ? Pe ditamai Stadionul el vrea sa faca sediu de primarie ceva gen Casa Poporului?
+1

mrs

 •  
 •  

#20 84 generation » 14-06-2013 07:23

Normal stationul unde Otelul isi disputa partidele ar trebui sa fie ultima grija.adevaratii suporteri care merg in meciurile din deplasare, putin le pasa pe ce stadion se disputa partida,cate locuri are sau ce fel de tabela afiseaza scorul ...momentat sunt probleme mult mai mari la club incat sa ne preocupe afacerile primarului ...deocamdata ce putem sa facem, este ,sa avem rabdare pana se lichideaza toti banii ce au intrat in contul clubului prin "manevre legale" si dupa asta putem sa incepem sa vorbim despre posibili investitori si stadioane

84 generation

 •  
 •  

#21 cameleon » 14-06-2013 13:43

Sa nu ne grabim cu stadionul! In ceva timp, cativa ani, acolo, oricum Galatiul o sa se uneasca cu Braila si atunci nu ar da bine un Centru Olimpic in mijlocul orasului. Asa ca e mai bine sa-l rugam pe Stan sa se reorienteze si sa faca un mega-centru-olimpic intre viitorul Galati-Braila si Buzau...

cameleon

 •  
 •  

#22 Myhay20 » 14-06-2013 16:59

Citez pe mrs:
Baiatul asta e sanatos ? Pe ditamai Stadionul el vrea sa faca sediu de primarie ceva gen Casa Poporului?


Cine a zis mai de Casa Poporului?
Va face primaria si se vor mai face niste chestii acolo.....
−1

Myhay20

 •  
 •  

#23 Tudor » 14-06-2013 17:54

Citez pe Myhay20:
Citez pe mrs:
Baiatul asta e sanatos ? Pe ditamai Stadionul el vrea sa faca sediu de primarie ceva gen Casa Poporului?


Cine a zis mai de Casa Poporului?
Va face primaria si se vor mai face niste chestii acolo.....

Lasa-i in pace..eu unul nu pot intelege oamenii care nu sunt deschisi la proiecte noi. Da, posibil sa fie si asta o gargara, dar de ce sa nu sustinem ideea...
Ideea e sa se dezvolte orasele si mai ales spatiul dintre ele, ca apoi se vor face si in oras multe alte chestii. O sa fie ca un tavalug.

Tudor

Login sau crează cont pentru a comenta              |