STIRI Liga I Tudorie n-are vacanţă

Alexandru Tudorie - micul gigantAlexandru Tudorie - micul gigantNu toţi oţelarii se bucură de vacanţă… Alexandru Tudorie a fost cel mai activ fotbalist roş-alb-albastru în această pauză, el fiind convocat la acţiunile diferitelor naţional de juniori ale României. Bunăoară, el a fost titular şi integralist în partida pierdută de selecţionata noastră U18, scor 0-4, în faţa selecţionatei similare a Suediei.


Atacantul de doar 17 ani al Oţelului a stârnit recent interesul unei forţe a fotbalului european, Malaga monitorizându-l, după ce scouterii formaţiei spaniole l-au urmărit la naţionala U20, care a jucat recent un amical contra reprezentativei similare a Egiptului, pe tărâm iberic.
Alexandru Tudorie fusese convocat la selecţionata sub 20 de ani a României, deşi are numai 17 ani (!) şi şi-a făcut debutul la acest nivel, intrând în minutul 72 în partida amintită mai sus.
Chemarea la naţională a fotbalistului nostru trebuie aplaudată cum se cuvine, deoarece atacantul este cu trei ani mai mic decât categoria de vârstă la care a fost convocat de Ştefan Iovan şi Ionel Augustin, antrenorii lotului.
Tudorie a debutat anul acesta şi în Liga 1 în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti. De atunci el a mai evoluat de două ori în campionat şi o dată în Cupă, strângând 68 de minute pe terenul de joc.
Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Oţelul nu şi-a lăsat însă micul “diamant” aşa uşor, iar acesta a ajuns să fie promovat la echipa mare.
Tânărul junior este un jucător precoce care poate evolua pe orice post în axul central al echipei. La Oţelul joacă vârf împins, în naţionala U18 este om de bază ca mijlocaş la închidere, iar statura sa impresionantă în raport cu vârsta (are deja peste 1,90m şi continuă să crească) l-au adus şi în postura de fundaş central când situaţia a cerut-o. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II sub comanda lui Damian Băncilă.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Florin22 » 15-06-2013 12:55

daca va prinde cateva meciuri la inceputul sezonului si va juca bine cred ca nimeni nu il va mai putea scoate din echipa asa "mic" cum este el (17ani) in 2-3 ani pleaca de la Otelul pe bani multi doar daca este jucat meci de meci, sper ca cine va veni antrenor sa isi de-a seama de potentialul lui si sa il joace mult mai des in detrimentul unora care chiar nu merita. Sincer eu as risca sa il joc pe Tudorie jumatate de sezon pentru exp. iar in partea 2a nu cred ca ar avea probleme sa inscrie, el este ceva gen Bogdan Stancu(cand juca la Urziceni, dar si la Steaua juca genial - si aici laud Jucatorul) dar seama si cu Victoras Iacob poate si putin din Jula :)) ok, seamana cu multi dar sper sa fie peste toti.
+1

Florin22

 •  
 •  

#2 Myhay20 » 15-06-2013 13:05

La Multi Ani lui Benga! Sa ramana la Otelul si sa joace cu sufletul la echipa asta!
+1

Myhay20

 •  
 •  

#3 bogdan22 » 15-06-2013 13:35

ALOOOOOOO CONDUCEREAAAAA ce se mai aude cu noul antrenor cine o sa fie? Ati facut macar un efort sa le platiti jucatorilor chiriile la apartamente sau nu ca peste doua zile ar trebuii sa fie reunirea.
+2

bogdan22

 •  
 •  

#4 Hagi » 15-06-2013 21:31

La multi ani Alexandru Benga!!!
+1

Hagi

 •  
 •  

#5 sandu.otelul » 16-06-2013 02:41

Ceva vesti bune?

sandu.otelul

 •  
 •  

#6 romeo » 16-06-2013 08:33

da , ieri nu a mai fost nici-o veste rea!app ..ce rezultate au fost ieri langa gara? ...trebuia un minut cu minut..sa fim informati si cei de mai departe
+2

romeo

 •  
 •  

#7 cameleon » 16-06-2013 13:50

:)))
De cate ori citesc un articol despre Tudorie iau la cunostinta ca e tanar, 17 ani, ca e foarte inalt in raport cu varsta, 1,90 si cel mai important: "este inca in crestere".....
Ma intreb ce se va zice cand se va opri cresterea si va deveni ceva mai batran :)))
Binenteles ca-mi dau seama, va deveni urmasul lui "Pluto" la Otelul :)))

cameleon

Login sau crează cont pentru a comenta              |