STIRI Liga I Situaţia stadioanelor din Galaţi

Dunarea - cel mai mare stadion al GalatiuluiDunarea - cel mai mare stadion al GalatiuluiPână va apărea noul stadion în noul Galaţi (între timp s-a schimbat data de începere a lucrărilor şi locaţia), ne vedem de arenele existente. Visul directorului general Marius Stan, acela de a elibera stadionul “Oţelul” de chioşcurile din zonă care-l sufocau, va fi împlinit de către… primarul Marius Stan.

Reamintim faptul că acesta s-a luptat ani de zile cu comercianţii din zonă, ba mai mult a fost încurcat luni întregi de un garaj din zonă, care trona pe viitorul loc al unui stâlp de nocturnă. Acum, odată cu modernizarea străzii Gheorghe Asachi, s-a găsit prilejul excelent pentru a scăpa de toate chioşcurile lipite practice de gardul stadionului.
Până aici însă cu părţile bune… Privatizarea Oţelului nu s-a reuşit chiar complet, iar în lunile de negocieri nu s-a ajuns la un acord şi pentru arena din Ţiglina III. Din acest motiv, stadionul pe care roş-alb-albaştrii au câştigat titlul de campioană, se află tot în proprietatea ArcelorMittal Galaţi, care percepe clubului de fotbal o chirie de 200.000 de euro pe lună, la care se adaugă şi plata utilităţilor! În aceste condiţii nu mai e de mirare că sunt probleme cu banii… Întrând mai în miezul problemei, ne întrebăm ce va face conducerea având în vedere că din sezonul 2014-2015, devine obligatoriu ca 5000 de locuri din stadion să fie acoperite, acesta fiind criteriu de acordare a licenţei!
În tot acest timp, primarul Marius Stan a pus gând rău unei arene de legendă a fotbalului gălăţean. “Dunărea”, unde Oţelul învingea în 1988 pe Juventus Torino, ar putea dispărea pentru totdeauna, dacă Primăria dă curs proiectului de a realiza un stadion între Galaţi şi Brăila. Doar în cazul în care acest plan dă greş, atunci bătrâna arenă va fi renovată. În acest moment stadionul “Dunărea”, aflat oricum într-o stare avansată de paragină, nu mai este folosit de echipa cu acelaşi nume, care a fost mutată la Baza Sportivă Zoltan David. Dacă centrul olimpic anunţat de Marius Stan între Galaţi şi Brăila devine realitate, legendara arenă “Dunărea” ar putea deveni Primărie…
Şi dacă tot am vorbit de Baza Sportivă Zoltan David, trebuie precizat că ex-Ancora, renovată recent cu mari eforturi, îi aparţine acum lui Dan Grigore Adamescu, aşa-zisul finanţator al Oţelului. Stadionul, deşi foarte mic, se poate lăuda totuşi cu cel mai bun gazon din Galaţi, fiind printre cele mai bune cu siguranţă şi dintre terenurile de Liga I. Bineînţeles meciurile de primă divizie nu pot fi jucate aici având în vedere capacitatea redusă a tribunelor.
În schimb, ultimul stadion de care vom vorbi astăzi ar fi fost demn de o soartă mai bună. Deşi arena “Siderurgistul” este relativ nouă, aceasta arată din ce în ce mai rău, ca şi sala din vecinătate care poartă acelaşi nume. Culmea este că întreaga bază a fost cesionată pe 5 ani principalilor acţionari ai Oţelului – The Nova Group, dar în afară că şi-au mutat birourile de la Oţelul aici, TNG-ul nu dă doi bani pe această arenă, care se deteriorează zi ce trece. Ar mai fi de precizat că directorul executiv Remus Pascu a promis că la Baza Siderurgistul se va realiza şi un magazin oficial pe care probabil nu-l vom vedea niciodată…

Marius Stan: “Cei de la TNG trebuie să răspundă! Primăria a contribuit cu 500.000 de euro anul trecut, dar ei ne-au dat bannerele jos de la stadion. Le-am cesionat gratis baza Siderurgistul pe încă cinci ani. E păcat că a ajuns pe mâna lor până şi baza Ancora, la care am muncit atât timp cu multe sacrificii. ArcelorMittal percepe o chirie de 200.000 de euro pe lună pentru ca echipa să folosească stadionul Oţelul, la care se adaugă şi utilităţile. Avem deja proiectul noului stadion, în colaborare cu Brăila, chiar la ieşirea din oraş, în cartierul Cantemir. Acolo vom încerca să dezvoltăm un centru olimpic, cu stadion de ultimă generaţie, sală de sport cu adevărat performantă, bazine olimpice şi tot ceea ce e necesar. Construcţia stadionului durează în jur de un an şi jumătate, astfel că în 2014, cel târziu în 2015 ar trebui să-l avem gata. Iniţial ne-am gândit să facem stadionul în locul celui de la Dunărea, dar peste tot în lume acum se construiesc arene în afara oraşului. Bineînţeles că vom avea parcări şi nu va fi nicio problemă pentru cei care vin la stadion. În locul arenei de la Dunărea ar urma să construim, cel mai probabil, sediul primăriei.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 mateuts37 » 19-06-2013 09:26

Daca situaia de la otelul persista, cred ca renunt la a mai lua abonament ... pana la urma pot vedea meciurile la tv k e acasi si e gratis . Asta pana se vor mai regla problemele. Pana una alta am renuntat la asigurarile astra.
−2

mateuts37

 •  
 •  

#2 Leviathan » 19-06-2013 09:51

Pai automat nu trebuiesc luate abonamente.. nu doar renuntarea la astra asig. Ca sa nu persiste, ca sa scapam de probleme, trebuie adamescu sa renunte la echipa, greu. Si mie imi pare cel mai rau de Ancora... mare dreptate are Stan.
−3

Leviathan

 •  
 •  

#3 cipic » 19-06-2013 12:16

Va fi greu, vom pierde inca 1-2ani pana scapam de aligator.
Dar nu se intrevede alta solutie.
E capabil sa desfiinteze echhipa!!!
Nu numai sa o retrogradeze!
+1

cipic

 •  
 •  

#4 schillaci » 19-06-2013 14:18

Adică Oţelul plăteşte anual vreo 2,5 mil. de euro doar pentru stadion ? Îmi vine greu să cred....
+2

schillaci

 •  
 •  

#5 Damian » 19-06-2013 15:28

Citat:
În tot acest timp, primarul Marius Stan a pus gând rău unei arene de legendă a fotbalului gălăţean. “Dunărea”, unde Oţelul învingea în 1988 pe Juventus Torino, ar putea dispărea pentru totdeauna, dacă Primăria dă curs proiectului de a realiza un stadion între Galaţi şi Brăila.


La ce va asteptati domnu Drăgan de la un primar mincinos care a luat de mult microbul clasei politice "minciuna. Este un mincinos, a promis una in campanie electorală şi acum este pe punctul de a rade de pe faţa pământului un stadion de legendă asa cum ati spus-o si voi. Dar vad ca dragul nostru primar nu intelege ca acel stadion nou pe care ni-l tot promite trebuie construit peste actualul stadion Dunarea, pt a face cinste "performantei" de a bate Juventusul. Daca mincinosul va da curs si va rade de pe fatza pamantului acel stadion si imi va aduce in loc o primarie, eu, scuzati-mi expresia, "am sa ma ... pe treptele noii primarii", asta in cazul in care va avea trepte, altfel am sa fac ceva pe usa noii primarii. Acea victorie impotriva marelui Juventus TORINO trebuie "comemorata" cu noul stadion, nu cu o primarie sau alte prostii. Dar bunul nostru primar ne demonstreaza inca o data ca nu ne-a vrut decat votul si s-a apucat sa ne promita bazine olimpice si stadioane in afara Galatiului, sau in Braila. A promis ceva, iar acum... s-a sucit dupa ce mi-a luat votul. Si cand ma gandesc cate aiureli băga in campanie, ba stadion de 40000, ba stadion de 45000, iar acum vine si imi spune ca vrea sa faca un coteţ intre Galaţi si Braila. Sa nu uite mincinosul asta ca arena Dunarea a adus faima orasului nostru, atat cat a durat ea, dar a fost bucatica noastra de faima, invingand gigantul Juventus. Succes, pe viitor bai cand ai sa-mi mai ceri votul. Nu o sa-l mai vezi. Si sunt sigur ca prostiile astea cu stadion in cartierul Cantemir sau cum ii mai zice, altcineva i le baga in cap. Dupa ce am pierdut stadionul Otelul lasat in mana unor nemernici, acum lasam draq si arena Dunarea,...ce mai urmeaza domnule primar? Cred ca va lasa si orasul in paragina pana la urma. Eu singur nu il pot convinge sa se tina de cuvant sa cinsteasca victoria contra marelui Juventus construind noua arena peste actualul stadion Dunarea si de aceea va rog pe voi domnule Drăgan sa ne ajutati sa-l convingem pe Stan ca arena de legendă a fotbalului gălăţean Dunarea merita cinstita cu o noua arena chiar pe acea bucatica de pamant SFANT pt istoria fotbalistica a oraselului nostru pe care se afla actualul stadion Dunarea.
+4

Damian

 •  
 •  

#6 Steel Dany » 19-06-2013 20:50

Declaratie Alex Zaharia : „Abia peste o luna ma voi putea antrena normal alaturi de coechipierii mei. Abia astept sa pasesc din nou pe gazon. Vreau sa demonstrez ca domnul Raducan nu a gresit cand a hotarat sa ma transfere la Otelul. Nu ma intereseaza oferta celor de la Dinamo. Eu vreau sa joc la Otelul si sa ajut echipa sa revina intre primele clasate din liga intai”.
+1

Steel Dany

 •  
 •  

#7 Steel Dany » 19-06-2013 20:52

200.000 de mii pe luna pt stadion ????? adik 2.4 milioane pe an se duc numai pe chiria la stadion ???
+1

Steel Dany

 •  
 •  

#8 romeo » 20-06-2013 05:46

sunt bazaconii , chiria este valabila pe un an , nici national arena nu costa atat!

romeo

Login sau crează cont pentru a comenta              |