STIRI Liga I Oţelul a rărit străinii

Otelul va avea tot mai putini fotbalisti strainiOtelul va avea tot mai putini fotbalisti strainiOţelul a început sezonul 2012-2013 cu 10 străini în lot (Grahovac, Simaitis, Perendija, Sipovic, Ljubinkovic, Stromajer, Viglianti, Inkango, Didi şi Punosevac. În iarnă, Milan Perendija a fost vândut la Mordovia Saransk, Gabriel Viglianti s-a retras, devenind director sportiv, Bratislav Punosevac a fost trimis ca împrumut la FCM Târgu Mureş, iar Bruce Inkango a fost pus pe liber, datorită accidentărilor prea dese.

Tot în pauza dintre tur şi retur au fost aduşi brazilienii Joao Felipe Antunes şi Marquinhos, plus chiliano-palestinianul Daud Gazale, aşa că echipa noastră a încheiat campionatul cu 9 fotbalişti din afara României şi un total de 13 pentru întreg sezonul.
Odată cu încheierea campionatului, conducerea clubului pare că adoptă o nouă strategie, deja renunţându-se şi la alţi străini: lui Ljubinkovic nu i-a fost prelungit contractul, Stromajer nu a prins cantonamentul din Poiană, în timp ce Punosevac nu a mai fost chemat la reunire, iar Gazale nu dă semne de viaţă, fiind absent nemotivat din cantonament şi fiind destul de posibil să nu se mai întoarcă. Astfel, în acest moment, Oţelul mai are doar 6 străini în lot: Grahovac şi Sipovic (ambii Bosnia Herzegovina), Simaitis (Lituania), Antunes, Marquinhos şi Didi (toţi din Brazilia). Astfel, după mult timp, polul de putere s-a mutat din spaţiul ex-iugoslav, Oţelul renunţând la 4 jucători din aceste ţări şi desfiinţând “bisericuţa” formată.
Motivele pentru care Oţelul şi-a rărit străinii sunt mai multe, dar cel mai important este acela că din 2014-2015 FRF doreşte să impună o regulă prin care echipele din Liga I să poată folosi doar 3 fotbalişti extracomunitari concomitent într-un meci. Mai mult, din 2015, numărul acestora va scădea la doi. CFR Cluj a atacat deja această decizie la TAS şi se judecă momentan cu Federaţia Română de Fotbal, asupra acestei legi.
În acest moment, în campionatul românesc pot fi folosiţi cinci fotbalişti extracomunitari în acelaşi timp pe teren. Din cei 6 străini ai Oţelului, 5 nu fac parte din Uniunea Europeană, aşa că Oţelul nu are nicio problemă cel puţin pentru sezonul următor, putând să-i introducă pe toţi în acelaşi timp pe teren. În plus, având în vedere că ANAF a blocat conturile clubului este greu de crezut că la echipă vor mai fi aduşi jucători străini prea curând, formaţia noastră fiind nevoită să se bazeze pe propria peinieră deocamdată.     

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Florin22 » 20-06-2013 11:52

Mai bine asa si daca tot nu putem fi o echipa puternica in campionatul ce urmeaza si cu siguranta nici in urmatorii ani pt ca cu greu ne vom reveni de la nivelul actual, solutia buna ar fi sa ne bazam pe tineri si sa vindem exact cum face viitorul, problema ar fi ca banii i-ar manca adamescu, deci nici vanzarea nu ar fi o solutie dar ar fi buna pt datoriile pe care le avem si salarii, asa ca vanzare si iar vanzare din pepiniera pt ca alta solutie nu avem.
+1

Florin22

  •  
  •  

#2 Viorel Craciun » 20-06-2013 13:56

Citez pe Florin22:
Mai bine asa si daca tot nu putem fi o echipa puternica in campionatul ce urmeaza si cu siguranta nici in urmatorii ani pt ca cu greu ne vom reveni de la nivelul actual, solutia buna ar fi sa ne bazam pe tineri si sa vindem exact cum face viitorul, problema ar fi ca banii i-ar manca adamescu, deci nici vanzarea nu ar fi o solutie dar ar fi buna pt datoriile pe care le avem si salarii, asa ca vanzare si iar vanzare din pepiniera pt ca alta solutie nu avem.

ca sa vinzi din pepiniera trebuie sa ai ce ,sa ai jucatori care s-au remarcat la diverse reprezentative ,iar in momentul in care faci 2-2 cu Feroe... de-asemeni ,jucatorii remarcati ,antrenorul trebuie sa stie cand sa ii arunce in lupta la prima echipa !dar cand tu ai jucatori remarcati si ii dai cu imprumut te la altii "sa vedem intai ce fac la aia " ,normal ca-si vor pierde entuziasmul si nu vor mai fi la capacitatea dorita .mai incape in dicutie si viata extrasportiva ,acolo unde multi se pierd si nu mai pot reveni .cazul Cojoc este doar unul care arata ca daca Samoel se tinea numai de sport de rapa nu am fi auzit la Galati !

Viorel Craciun

  •  
  •  

#3 Raducu.fcog » 20-06-2013 18:27

Conducerea a gresit d.p.d.v al managementului fata de fotbalistii din propria pepeiniera...si noi am avut si inca mai avem jucatorii f buni gen(neagu,iorga,rapa ,sarghi,ilie)jucator ii f cotati dupa castigarea campionatului si probabil pe numele acestora au venit oferte insa probabil nu au fost lasati sa plece ..cu sigurantza neagu,iorga nu mai au aceiasi cota ca in 2011,anii trec!in privintza lui cojoc,consider ca la un fotbalist printre cele mai importante calitati e viata extrasportiva,iar el a avut-o mai mereu zbuciumata,putini antrenori permit astfel de iesiri..spre deosebire de rapa care este un baiat f serios!personal imi place f mult ce se intampla la pandurii..plec jucatori importanti pe sume bune pt fotbalul romanesc insa vin mereu alti din urma si ii inlocuiesc cu brio..fata de otelul unde i-am pastrat si multi din ei se plafoneaza sau nu mai au chef de fotbal aici!

Raducu.fcog

  •  
  •  

#4 Steel Dany » 21-06-2013 13:57

DOAMNEEEEE BINE CA AI FACUT O MINUNE SI NE-AI SCAPAT DE STROMAJER; DE LA ANU AVEM SANSE LA TITLU !! :)

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |