STIRI Liga I Oţelul în atenţia DNA

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian Brailescu“Eternii” conducători ai fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Până aici clubul nostru nu are nicio treabă cu această speţă, mai ales că Marius Stan, fostul director general al clubului nu a fost învinuit în acest dosar, chiar dacă făcea parte din Comitetul Executiv la acea vreme.


Cu toate acestea, cazul respectiv a adus la lumină şi o latură cel puţin interesantă pentru gălăţeni. În rechizitoriul DNA apare faptul că Liga Profesionistă de Fotbal a virat drepturile TV cuvenite cluburilor Oţelul Galaţi, Steaua, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Gloria Bistriţa în alte conturi decât cele oficiale. Cu atât mai interesant este faptul că este vorba de sumele plătite de televiziuni pentru sezonul 2010-2011, când echipa noastră a ieşit campioană şi a primit aproximativ 3 milioane de euro din drepturile TV!
Banii respectivi intraseră într-un con de umbră, mai ales că echipa noastră a primit 18,38 milioane de euro de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor. De altfel, toată lumea a făcut caz în special pentru dispariţia celor peste 18 milioane, dar puţini s-au întrebat ce s-a întâmplat cu banii primiţi de la televiziuni. Acum, că tot a ieşit la iveală, probabil toată lumea se întreabă în ce cont au intrat totuşi banii respectivi, dacă nu au intrat la Oţelul? Unii spun că mişcarea de mai sus a fost menită a fenta Fiscul, banii ajungând la alte persoane juridice şi nu la clubul de fotbal. Pe de altă parte, Liga Profesionistă de Fotbal se apără şi spune că aceasta a fost dorinţa echipelor respective, care au cerut banii în alte conturi pentru a-şi plăti direct creditele bancare.

Rechizitoriu DNA: „[…] De altfel, LPF a trimis drepturile TV cuvenite unor cluburi sportive, în anii 2010-2011, anume Oţelul Galaţi, Steaua, CFR Cluj şi Unirea Urziceni, la alte persoane juridice, altele decât cluburile sportive afiliate. Sub acest aspect urmează a se înregistra, la cauze penale, un dosar nou în scopul efectuării verificărilor care se impun.“

Cătălin Ciubotă (avocat LPF): “S-au făcut asemenea plăţi, dar acestea au fost efectuate în contextul unor convenţii de credit pe care respectivele cluburi le aveau cu instituţii bancare. Sunt convenţii de cesiune sau factori prin care clubul şi banca notificau LPF cu şase - şapte luni înainte şi toate operaţiunile erau legale.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Myhay20 » 21-06-2013 13:22

Otelul a fost prejudiciata, iar Marius Stan nu este strain de acest subiect! Daca este barbat si mai ales nevinovat ar trebui sa faca o conferinta de presa si sa spuna ce s-a intamplat de fapt!

Myhay20

 •  
 •  

#2 Leviathan » 21-06-2013 14:08

Sa nu ne hazardam, oricum, o sa aibe sigur un punct de vedere.

Leviathan

 •  
 •  

#3 gopolino20 » 21-06-2013 14:54

clubul a imprumutat de la banci sau terte persoane fizice bani, si nu puteau sa faca plati din contul clubului daca era 0...asa ca au apelat la conturi pe persoan fizica, chiar cred ca contul lui Stan, ca stiu ca el spunea ca a pus gaj casa lui ficasa ca si garantii bancare....stati linistiti a spus si Sandu azi in conferinta aceasta prb... cu conturile ehipelor si virarea banilor de la tv.........se practica
+1

gopolino20

 •  
 •  

#4 romeo » 21-06-2013 16:44

amanarile continua ...
m-am confuzat cu totul...

romeo

 •  
 •  

#5 Iliutzaotelul » 21-06-2013 18:26

Citez pe romeo:
amanarile continua ...
viata-libera.ro/.../...

ai postat gresit ;-) viata-libera.ro/.../...

Iliutzaotelul

 •  
 •  

#6 Tudor » 21-06-2013 18:40

La cate magarii se fac in scopul fentarilor diverselor chestii toate cluburile ar trebuie sa fie in atentia DNA. Sper sa nu fie nimic grav ca altfel o sa fie si mai rau...ca nu e destul.....

Tudor

 •  
 •  

#7 guby » 22-06-2013 07:44

Hai Otelul

guby

Login sau crează cont pentru a comenta              |