Declinul continuaDeclinul continuaEste oficial… Echipa care a făcut un profit colosal, de peste 20 de milioane de euro (banii din UCL + drepturi TV + vânzare de jucători) este acum în insolvenţă!

Este ceva incredibil, chiar şi pentru România, ca o asemenea sumă să se evapore în nici doi ani de la primirea ei, iar acum clubul Oţelul să se îndrepte către faliment… Ţin să precizez că de banii ăia nu s-a dat o mână de var la stadion, darămite să fie investiţi în infrastructură sau transferuri.
În acest răstimp, noi, suporterii, am fost nevoiţi să ne transformăm în economişti, contabili, jurişti, avocaţi, numai fotbal nu am mai văzut. Am învăţat cuvinte amare ca privatizare, sechestru, insolvenţă, deşi noi nu am vrut decât fotbal… Am ajuns să discutăm despre conturi blocate, bani furaţi, datorii şi cereri la TAS pe site-ul suporterilor, mult mai mult decât despre iubirea noastră roş-alb-albastră. În această stare ne-au lăsat “marii” noştri conducători. Fără speranţe şi cât de curând şi fără echipa noastră dragă. Dar viaţa merge mai departe, nu d-le primar Stan? Dar insolvenţa e doar reorganizare, nu d-le trepăduş Ciofoaia/ Pascu sau d-le pseudofinanţator Adamescu? Dar nu e nimic grav, nu-i aşa d-le Narcis Răducan!?
NU, nu e totul în regulă. După insolvenţă vor începe plecările masive de jucători şi apropo de fotbalişti, de acum înainte aceştia îşi vor încasa maxim 10% din salariile lunare, că asta prevede şmecheria asta cu insolvenţa… În mod normal (dar subliniez normal), această manevră chiar ar trebui să însemne reorganizarea clubului şi reeşalonarea datoriilor, dar la cât ne-au arătat că le pasă de fotbal, cei de la TNG nu cred că urmăresc decât contrariul.
Nu sunt genul care să blesteme, dar vă urez să se întoarcă totul împotriva voastră. Să vă simţiţi şi voi ca noi, suporterii, fără vlagă şi fără lucrurile dragi. Minţiţi, batjocoriţi, furaţi, deznădăjduiţi, disperaţi… V-aţi bătut joc de simbolul Moldovei, de mândria Galaţiului, de iubirea fanilor. Iar acest lucru nu poate rămâne nepedepsit… nici măcar în România!