STIRI Liga I Sipovic a revenit la echipa mare

Enes SipovicEnes SipovicAşa cum era de aşteptat, bosniacul Enes Sipovic a revenit de urgenţă la antrenamentele echipei mari, după plecarea neaşteptată a lui Alexandru Benga. Bosniacul de 22 de ani nu mai intrase în vederile formaţiei deseniori din decembrie anul trecut, fiind trecut pe linie moartă după acel 0-3 cu CSMS Iaşi din sezonul trecut, pe când antrenor era Viorel Tănase.
Chiar dacă Narcis Răducan a declarat că Oţelul se va reorienta spre un alt transfer după plecarea lui Benga, cel mai probabil postul lăsat liber va fi ocupat până la urmă de Sipovic.
Enes a ajuns la Galaţi pe când avea o vârstă fragedă, din postura de speranţă a fotbalului bosniac şi titular în naţionala U19 a ţării sale. A prins un singur meci la Oţelul, în sezonul 2009-2010, la un 3-0 contra Gloriei Bistriţa, joc disputat pe propriul teren. În rest a fost folosit cu precădere la echipa a II-a clubului.
Fundaşul central cu un gabarit impresionant, măsurând 1,94 metri la 90 de kilograme, s-a impus în fotbalul de primă divizie, dar nu la Oţelul cum era de aşteptat, ci după împrumutul la Petrolul Ploieşti, unde a făcut un tur de campionat impresionant în 2011, fiind titular în 18 meciuri. Deşi se vorbea despre readucerea sa la Galaţi încăde atunci, Enes a mai fost împrumutat în Liga a II-a, la Farul Constanţa, sub comanda lui Viorel Tănase, care îi fusese antrenor la “satelit” şi s-a impus şi aici ca titular, iar în vara lui 2012 a revenit "acasă". Cel care i-a dat şansa să se impună la Oţelul a fost acelaşi “Tase” care l-a introdus în 7 partide oficiale, numai că, după o serie de rezulate foarte slabe, bosniacul a pierdut echipa definitiv, ajungând din nou la satelit. Pe plan internaţional a fost om de bază în reprezentativa de tineret (U21) a Bosniei, dar între timp a depăşit vârsta şi nu mai poate evolua la acest nivel.

Login sau crează cont pentru a comenta              |