FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați - Universitatea Cluj 2-1(0-1)
Etapa a doua a Ligii 1 a programat un derby al insolventelor, ambele formații fiind măcinate de problemele financiare.

Confruntarea a avut o doză serioasă de dramatism, neducând lipsă de niciunele, chiar dacă jocul în sine nu a fost unul foarte spectaculos. Nici bine nu intraseră cei 22 de jucători pe gazon și tabela arăta deja 0-1. În minutul 2, Takacs a centrat şi, din mijlocul careului de 16 metri, Cristocea s-a înălțat cu toți cei 150 de centimetri ai săi și a înscris cu o lovitură de cap bine plasată. Din păcate, nu la fel de bine plasată a fost vederea centralului și a tușierului de pe partea tribunei I, aceștia trecând cu vederea un fault grosolan la Murgoci cu numai câteva secunde înainte.
Văzându-se cu sacii în căruță, deși mai erau 88 de minute de jucat, clujenii s-au băgat la cutie și au așteptat replica oțelarilor. Replică venită din partea celor mai buni “jucători de atac” ai Oțelului, Costin și Sîrghi (în prima parte), a venit imediat. În minutul 9, Neagu a centrat de la colțul terenului, Costin s-a înălțat și a trimis cu capul, însă mingea a lovit pământul și a sărit peste poartă.
Între atacurile celor doi s-a intercalat o lovitură de cap trimisă de Ninu, în minutul 23, mingea lovind bara. Apoi, în minutul 36, Sîrghi a trimis puțin peste de la 16 metri, pentru ca acesta să recidiveze 3 minute mai târziu, după un nou corner executat de Neagu.
Sfârșitul de repriză a aparținut oaspeților care, după o serie de tăvăliri teatrale în iarbă, au decis să ducă totul la un nou nivel. Borza a văzut al doilea cartonaș galben(42’) și, implicit, pe cel roșu, după o ieșirea nervoasă. Din păcate, el fusese deja schimbat așa că la pauză s-a intrat cu avantaj pe tabelă pentru oaspeți și egalitate numerică.
Partea secundă a fost mai animată, oțelarii forțând mai mult în atac, ajutați fiind și de 3 înlocuiri inspirate ale tehnicianului Ionuț Badea. De altfel, jocul favoriților noștri s-a schimbat radical abia după efectuarea celor 3 schimbări, toți 3 noi-intraţii fiind mult mai activi decât cei înlocuiți. Prin urmare, prima mare ocazie a venit abia în minutul 65, când Giurgiu i-a suprins pe toți, inclusiv pe propriii colegi, lăsându-l complet liber pe Astafei, însă acesta a trimis puțin peste poartă dintr-o poziție foarte bună.
Oțelul a egalat în minutul 73, atunci când Neagu a executat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a trecut peste zid, a mușcat transversala în apropierea vinclului și a intrat în poartă. Un gol superb și o execuție pe care o așteptăm de mulți ani, venite să încununeze o evoluție bună a mijlocașului Oțelului.
Parcă treziți din morți, oțelarii au luat cu asalt poarta adversă, veteranul Paraschiv, care numai a veteran nu a semănat astăzi, trimițând cu capul în bară, după o centrare foarte bună a lui Antunes(82’).
1-1 la bare, 1-1 și pe tabelă, dar parcă era loc de mai mult. Și pentru că Neagu încă mai avea ceva muniție la el, a trimis o centrare perfectă pentru Astafei, acesta, rămas singur cu Dolha, a trimis pe sub portarul advers, mingea s-a scurs spre poartă și a lovit bara, însă centralul a dictat penalty, goalkeeperul clujean faultându-l pe Astafei după ce acesta trimisese spre poartă. Lovitura de pedeapsă, obținută exact în același mod ca și cea din prima etapă, a fost executată la indigo de același Marquinhos cu același rezultat, iar scorul a devenit 2-1 pentru gălăţeni.
Nu s-a mai întâmplat nimic până la final, oțelarii permițându-și să puncteze serios la capitolul posesie printr-o lungă serie de pase, astfel încât cele 3 puncte au rămas acolo unde le era locul, la Galați.
Deși jocul a lăsat din nou de dorit, mai ales în ceea ce privește prestația jucătorilor de profil ofensiv, nu putem să nu ne bucurăm de o victorie care ne mai aduce ceva liniște. Nașterea dificilă nu face decât ca bucuria să fie și mai mare pentru cei 3000 de spectatori, veniți în ciuda tuturor piedicilor puse de cei care se ocupă de destinele clubului.
Rămâne de văzut în ce măsură victoriile aduc alte victorii, așa cum se spune din popor, în condițiile în care nu numai că nu se primesc întăriri, dar conducerea ia în calcul vânzarea unor jucători de bază.

FC OȚELUL GALAȚI – FC UNIVERSITATEA CLUJ 2-1 (0-1)
Liga I - Etapa 2
Stadion “Oţelul” – Spectatori: 3.000 spectatori
Au marcat: Neagu 73’, Marquinhos 86’ - pen. / Cristocea 2’
Cartonașe galbene: Costin 33’, Neagu 38’, Astafei 53’, Marquinhos 61’  / Popa 14’, Takacs 16’, Borza 38’, 42’;
Cartonaș roșii: Borza 42’
OȚELUL: Brăneţ – Antunes, Sîrghi, Costin, Murgoci (46’ Popescu) – Neagu, Milea (64’ Filip), Giurgiu – Iorga (58’ Paraschiv), Astafei, Marquinhos. Antrenor: Ionuţ Badea
U CLUJ: Dolha – Ciupe, Ninu, Szilagyi, Van Doten – Takacs (74’ Turcu), Bucşa, Cristocea (79’ Săndulescu), Popa, Borza (41’ Târnăcop) – Dedu. Antrenor: Ionuţ Ganea
Arbitri: Marius Avram – Aurel Oniţa, Daniel Mitruţi