FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați - FC Brașov 1-0(0-0)
După două înfrângeri consecutive, Oțelul a obținut o nouă victorie, 1-0, împotriva celor de la FC Brașov, în urma unei partide care a pus (din nou) la grea încercare inimile celor numai 2500 de suporteri oțelari prezenți. Meciul s-a disputat după coordonate pe care oricare suporter le-ar fi putut anticipa dinainte. Brașovenii, ca de fiecare dată, au venit la “mica ciupeală”, cu întreaga echipă baricadată în defensivă și au încercat să mai obțină ceva pe contre. Oțelarii au avut o posesie net superioară, au dominat teritorial, însă abia în partea secundă au pus poarta adversă într-un real pericol.


Prima repriză a fost la discreția plictiselii, brașovenii apărându-se aglomerat, ca o echipă mică, gazdele nepărând a fi capabile să găsească soluții pentru a-i depăși. Rezumând 45 de minute de fotbal am putea aminti doar de ocaziile lui Mateiu (33’ - șut respins cu greu de Boşneag) și Astafei(45’+1 - șut din unghi, respins de Marinescu în corner), plus decizia cel puțin discutabilă de a-l opri pe Astafei după ce driblase inclusiv portarul, pentru un offside inexistent. În cele din urmă, cea mai mare ocazie a primei părți a fost ocazia spectatorilor de a se bronza liniștiți pe scaune.
Partea secundă a fost mult mai animată, oțelarii aruncându-se cu tot mai multe forțe în atac. Prin urmare au apărut și marile ocazii, cele mai multe la poarta apărată de Marinescu. Mai întâi Costin a deviat cu capul, puțin peste vinclul porții, după o centrare venită de la Iorga(53’). Apoi Astafei, șut din unghi, și Băjenaru, cu un șut din mijlocul careului, l-au făcut mare pe goalkeeperul brașovean la aceeași fază(57’). Supărat că doar tușierul de la T2 a ieșit în evidență, tușierul de la T1 l-a oprit aiurea pe Giurgiu, acesta rămânând singur cu portarul advers, în minutul 58.
Sarabanda ratărilor a continuat și în minutul 64, atunci când Astafei a trimis slab cu capul, în brațele lui Marinescu, din doar 6-7 metri. Apoi Iorga a ratat o ocazie imensă, trimițând peste poartă, de la 8-9 metri, deși reușise să scape de marcaj(74’). Numai două minute mai târziu brașovenii au ratat cea mai mare ocazie a lor, după o gafă a defensivei oţelare, însă încercarea de lob a lui Dias a fost dejucată de Boşneag, iar Oțelul a scăpat cu fața curată.
Soarta partidei s-a decis în minutul 80, atunci când Paraschiv, servit bine de Iorga, a intrat în careu și a căzut ca secerat după un contact cu Oltean. Marquinhos a executat în stilu-i obișnuit, care duce cardiacii la urgenţe, dar a trimis portarul “la seminţe”, iar scorul a devenit 1-0(82’). Rămăși și fără Mateiu, eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben(85’), brașovenii nu au reușit să mai miște în front, ba chiar ar fi putut primi încă un gol, însă Iorga, după o cursă de 30-40 de metri, a șutat în pieptul portarului.
Cele 3 puncte au rămas, meritat, la Galați, după o partidă nu foarte reușită, în care munca depusă de majoritatea oțelarilor în partea secundă s-a dovedit decisivă. Urmează o deplasare foarte grea, împotriva unei echipe care cedează destul de rar puncte pe teren propriu, la Piatra Neamț, acolo unde-l vom întâlni şi pe fostul oțelar Emil Jula.  

OŢELUL - FC BRAŞOV 1-0 (0-0)
Liga I – Etapa 5
Stadion „Oţelul” - Spectatori 2500
A marcat: Marquinhos 81’  - pen.
Cartonaşe galbene: Iorga, Filip / Machado, Mateiu (x2), Vagner, Oltean, Ionescu
Cartonaş roşu: Mateiu 85’
Oţelul: Boşneag - Cojoc, Sîrghi, Costin, D. Popescu - Neagu (Băjenaru 46’), Filip, Giurgiu - Iorga, Astafei (Paraschiv 72’), Marquinhos (Adăscăliţei 86’). Antrenor Ionuţ Badea
FC Braşov: Marinescu - Străuţ (Dias 72’), Oltean, Machado, Cr. Ionescu - De Almeida, Madeira - Vagner, Mateiu, Tătar (Andrei Cristea 44’) - Buga (Da Silva 71’)
Arbitri: Cristian Balaj - Florin Păunescu şi Sebastian Stoianov