FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaCa orice alt ”vechi” suporter oțelar, am plâns și am râs de-a lungul timpului cu echipa asta ciudată. Cred că cea mai ciudată de pe la noi. E de ajuns să ne aducem aminte în linii mari evoluțiile și involuțiile echipei să observăm că parcursul a fost de prea puține ori previzibil.
De aceea, de-a lungul timpului ne-am bucurat cu toții de micile ”mari” realizări. Unii au prins promovările, alții meciul cu Juventus, alții ”generația de aur”, alții UEFA sau finala cu Trabzonspor. Unii au prins titlul.
De fiecare dată s-a crezut că performanțele sunt inegalabile, până la titlu. Aici a fost excepția inexplicabilă, mai ales că oricine știe că e greu să te menții pe aceeaşi linie. De aici, totul a început să meargă prost. La fel de puțin previzibil...
Nu ne-am calificat în UEFA? Dezastru...
Ni s-au luat două puncte la masa verde? Dezastru...
Ne luptăm la retrogradare? Dezastru...
Nu am făcut transferuri? Dezastru...
Ne-au plecat cei mai buni jucători? Dezastru...
Și în linia asta aș putea continua mult și bine, pentru că s-au întâmplat foarte multe. Și tot ce nu a ținut de jocul de fotbal efectiv a fost de rău de fiecare dată.
Ieri aflăm că, din nou, unul din cei mai buni jucători pleacă. Și pleacă la Steaua, pe bani puțini, chiar suspect aș putea zice. Și mai aflăm că tot vestiarul se veselește, probabil la vestea că se poate pleca la Steaua chiar și în condițiile astea. Iar jucătorul, oricât de profesionist ar fi, putea menționa măcar un ”Mulțumesc” foștilor săi suporteri, dar nu o face. Și brusc se proiectează o stare de spirit grețoasă pentru orice oțelar. Dacă Oțelul nu reprezintă nimic pentru un jucător format aici, ce să însemne pentru Filip, Astafei sau Boșneag? De Antunes și Simaitis mi-e și frică să îmi imaginez.
Puțin deprimant, dar totuși... Dezastru ?
Să vedem dacă și mâine dezastru tot asta o să însemne...