Amical pe OtelulAmical pe OtelulPrimele două echipe de fotbal ale Galaţiului se întâlnesc sâmbătă, 7 septembrie, într-un meci amical, în ziua în care se împlinesc 25 de ani de la marea victorie cu Juventus Torino. INTRAREA ESTE LIBERĂ! Meciul se va disputa pe stadionul “Oţelul” şi nu la Baza Sportivă Zoltan David, cum fusese anunţat iniţial.

Cele două echipe s-au întâlnit într-o partidă de verificare şi în urmă cu o lună şi jumătate, când oţelarii s-au impus clar cu 7-0! Pe atunci însă, dunărenii abia începuseră pregătirile de vară. Tot la partida respectivă, staff-ul tehnic a interzis accesul spectatorilor la meci, ceea ce i-a înfuriat pe suporteri.  
Partida de mâine este posibilă deoarece formaţia de Liga II-a stă în prima etapă din eşalonul secund. Ar mai fi de precizat faptul că în această pauză de vară, mai mulţi oameni din staff-ul tehnic al Oţelului au trecut la Dunărea. Este vorba despre tehnicianul Ioan Balaur, antrenorul cu portarii Tudorel Călugăru sau preparatorul fizic Ionel Tămăşanu. De remarcat că toţi 3 au făcut parte din staff-ul tehnic când Oţelul a luat campionatul în 2011! Mai mult, Dunărea are în componenţă foarte mulţi jucători care vin de la Oţelul: Sorin Cucu, Alexandru Chebac, Iulian Negoescu, Cenk Firat, Auraş Gohoreanu, Ionuţ Manea, Silviu Moise, Ştefan Lupu, etc.

Roş-alb-albaştrii vor juca din nou un meci oficial în faţa propriului public, duminică 15.09.2013, de la ora 19.00, contra celor de la Astra Giurgiu, în runda a 7-a a Ligii I, sezonul 2013-2014.