FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați - Astra Giurgiu 0-4(0-1)
Vacanța de 3 săptămâni nu i-a priit grupului condus de Ionuț Badea, fapt dovedit de evoluția din partida pierdută, scor 0-4, împotriva celor de la Astra Giurgiu.

Ca niște elevi în prima zi de școală, timizi și parcă speriați de ce se întâmplă în jurul lor, oțelarii au arătat o opoziție dârză fix 18 minute, atunci când Cristescu a trimis la colțul lung de lângă Costin, fără nicio reacție din partea lui Boşneag.
Situația s-a complicat chiar în ultimele minute ale reprizei, atunci când veteranii Oțelului, “ajutaţi” și de pseudo-sinucigașul Colţescu, s-au răsculat și au obținut drept “răsplată” două cartonașe roșii. În minutul 45, Costin a avut o intrare inutilă de la spate, la 30 de metri de poarta Astrei, iar centralul i-a arătat un binemeritat al doilea cartonaș galben. Nu a trecut decât încă un minut și Paraschiv l-a imitat, probabil supărat și pentru faultul dur nesancționat asupra lui Adăscăliţei, iar Colţescu și-a arătat colții scoțând direct cartonașul roșu, pentru o intrare întârziată care necesita numai un galben însă.
Așa cum era de așteptat, partea secundă a aparținut în totalitate oaspeților, cei doi oameni în plus, valoarea individuală a jucătorilor și inspirația tactică făcând ca diferența să urce până la 4 goluri. Cristescu a realizat dubla în chiar primul minut de la reluare, după o lovitură de cap de lângă absentul Popescu(46’). 3-0 s-a făcut în minutul 63, după alte două mari ocazii, Ivanovski înscriind cu un șut plasat de la 20 de metri. În fine, Pedro Santos a pus latul la 6 metri de poartă pentru un 0-4 nemaiîntâlnit de 2 sezoane pe stadionul “Oțelul”.
Urmează un pamflet… Însă orgoliul i-a împiedicat pe oțelari să cedeze chiar și la acest scor, iar semnalul revenirii l-a dat cel mai promițător jucător adus în probe de Narcis Răducan, acesta din urmă ținându-se de promisiune cum că va folosi banii încasați pe Neagu pentru a achiziționa noi jucători. Așa cum spuneam, jucătorul venit în probe, al cărui nume încă nu-l știm, dar după talentul de șuteur am dedus că ar fi român, a stat deghizat în steward, în spatele ultimului rând de scaune de la peluza nord. Văzându-și viitorii coechipieri la ananghie, acesta a șutat puternic în mingea trimisă de astrali în susul tribunei, în încercarea de a trage de timp. Atât de puternică a fost lovitura, încât aproape toți spectatorii au crezut că de fapt a lovit un scaun de plastic și nu balonul. Iluzia auditivă a fost atât de veridică încât sunetul a părut a fi chiar al unui scaun de pe stadionul "Oțelul".
Prinzând puteri după această demonstraţie tehnică demnă de Champions League, oţelarii au atacat în valuri, iar Ioan Filip 2 (Joao Felipe pentru necunoscători) ne-a arătat că impresarul Codoban nu a declarat degeaba că acesta avea în Brazilia clauză de reziliere de 6 milioane(de rupii) și a trecut pe lângă minge, în fața porții goale.
Revigorați de spectacolul fotbalistic de pe dreptunghiul verde, suporterii de la Peluza Sud au lansat un nou refren, probabil viitor hit pe stadionul din cartierul Țiglina: ”Joacă Oțelul, zici că-i Barcelona/ Ionuț Badea este Guardiola”. De altfel, refrenul l-a determinat pe un suporter de la tribuna 2 să declare, cu lacrimi de fericire în ochi, că Badea ar trebui să fie declarat oficial Juan Badiola, noul rege al antrenoratului românesc.

OŢELUL GALAŢI – ASTRA GIURGIU 0-4 (0-1)
Liga I – Etapa 7
Stadion “Oţelul” - Spectatori 2500
Au marcat: Cristescu 18’ şi 47’, Ivanovski 63’, Martins 77’
Cartonaşe galbene: Costin 38’ şi 44’, Giurgiu 73’/ Enache 12’, Youssef 73’
Cartonaşe roşii: Costin 45’, Paraschiv 45+2’
Oţelul Galaţi: Boşneag – Cojoc, Sîrghi, Costin, D. Popescu – Adăscăliţei (55’ Antunes), Filip (27’ Milea), Giurgiu – Iorga, Paraschiv, Marquinhos (46’ Sipovic). Antrenor Ionuţ Badea
Astra Giurgiu: Coman – Măţel, Găman, Ben Youssef, Morais – Laban, Seto – Enache (46’ Martins), Cristescu (74’ Budescu), De Amorim – Ivanovski (69’ Bukary). Antrenor Daniel Isăilă
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – Mircea Grigoriu (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj Napoca)

PARTIDA INTEGRALĂ AICI !