STIRI Liga I Au debutat Diego şi Armando

Cooper - SevillanoCooper - SevillanoMeciul de tristă amintire cu CFR Cluj a însemnat şi debutul celor mai noi transferuri ale Oţelului: Diego Sevillano şi Armando Cooper. Aceştia fuseseră înregimentaţi în acte cu doar câteva zile înainte de jocul pierdut cu 7-2, fiind aduşi de la Godoy Cruz din prima ligă argentiniană.


Având în vedere scorul întregistrat în partida respectivă prea multe nu se pot deduce din primul lor meci. Cooper a intrat titular fiind schimbat în minutul 59 chiar cu Sevillano. Armando a devenit astfel primul panamez din fotbalul românesc!

Diego Sevillano are 22 de ani şi a evoluat ultima oară pentru Godoy Cruz (Argentina), de altfel singura formaţie pentru care a jucat în cariera sa. Atacantul de 1.74 m înălţime a prins doar 7 partide în ultimele două sezoane în care a marcat 2 goluri, unul din ele în Copa Libertadores. El a jucat pentru Oţelul doar în amicale lipindu-se la gol destul de des în aceste partide de verificare.

Armando Cooper (25 de ani) a evoluat ultima oară tot pentru Godoy Cruz din Argentina. Fotbalistul face parte şi din naţionala statului Panama, pentru care a evoluat în 39 de ocazii marcând 3 goluri! Cooper (1.75m, 68 kg) joacă pe postul de mijlocaş ofensiv, în spatele vârfului, dar poate fi folosit şi în banda dreaptă sau mai retras ca închizător. El şi-a început cariera profesionistă în 2006 la Arabe Unido din ţara sa natală alături de care a câştigat de 3 ori campionatul panamez. Între 2006 şi 2011 a jucat de 105 ori pentru această formaţie, marcând 22 de goluri! A urmat firesc transferul la Godoy Cruz, în prima ligă argentiniană, unde a prins echipa în 33 de ocazii, în care a marcat de 3 ori. Pe lângă convocările la naţionala mare, Cooper are şi 14 meciuri (3 goluri) în reprezentativa U20, dar şi 5 jocuri (1 gol) pentru selecţionata U23 a statului Panama.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 schillaci » 12-10-2013 12:09

E adevarat ca scorul de 7-2 nu ne lasa loc de remarcat pe cineva, dar eu am vazut in Cooper si Henrique jucatori care ne pot ajuta, pe Sevillano ar trebui sa-l mai vad.
+1

schillaci

Login sau crează cont pentru a comenta              |