Dorinel Munteanu - cel mai performant antrenor din istoria OteluluiDorinel Munteanu - cel mai performant antrenor din istoria OteluluiAntrenorul Ionuţ Badea a primit o ultimă şansă, el având misiunea ca împreună cu echipa să câştige următoarele 4 meciuri ale Oţelului. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci tehnicianul va fi demis, locul său urmând a fi luat de altcineva. În discuţie ar fi mai mulţi antrenori străini, dar şi numele lui Dorinel Munteanu, fost campion la Galaţi, a fost pomenit!
Directorul general Narcis Răducan spune că venirea “Neamţului” la Oţelul ar fi un vis. Dorinel Munteanu a antrenat la Galaţi între 2009 şi 2012, reuşind performanţa unică de a câştiga titlul pentru prima oară în istoria roş-alb-albastră. De asemenea, tot cu el pe banca tehnică, Oţelul a luat în acelaşi an un nou trofeu: Supercupa României. După plecarea de la echipa noastră, “Munti” şi-a încercat norocul în Rusia, unde a pregătit pe Mordovia Saransk şi Kuban Krasnodar în prima ligă. În acest moment el este liber de contract, după ce a fost demis de la ultima formaţie amintită.
Deşi este greu de crezut că mutarea le-ar fi la îndemână, readucerea lui Dorinel la echipă ar fi o adevărată lovitură de imagine pentru cei din actuala conducere… Cu toate acestea, zvonurile din jurul echipei dau mai sigură venirea unui antrenor străin, în cazul în care Badea dă greş.

Narcis Răducan: „Este foarte corect că echipa nu joacă cel mai bun fotbal, suntem cu toții dezamăgiți că reușim să conducem, dar nu câștigăm. Totuși, consider că un conducător trebuie să fie necondiționat alături de antrenor până în momentul în care consideră că nu mai există nicio șansă ca acel antrenor să aducă echipa pe linia de plutire. Antrenorul cel mai bine cotat la Galați, Dorinel Munteanu, în prima parte a mandatului său a fost extrem de contestat, iar Marius Stan a avut taria să meargă mai departe și iată că acum Oțelul este în galeria echipelor foarte puține care au reușit să câștige campionatul. Putem urma acest exemplu și am decis ca Ionuț Badea să rămână în continuare pe banca tehnică. Are ajutorul nostru pentru a redresa echipa, însă răbdarea nu mai există în condițiile în care nu câștigăm următoarele patru jocuri. Am avut o discuție cu staff-ul tehnic aseară, au fost de acord cu acest mod de lucru, vom avea patru finale. Avem pregătit şi planul B, acela de a aduce un alt antrenor în caz că nu câştigăm luni la Năvodari. Pentru Oţelul, întoarcerea lui Dorinel Munteanu ar fi un vis."

CITEŞTE ŞI Cu dedicaţie unui campion