STIRI Liga I OŢELUL – Campioana Provinciei

Infografie de Marius CernatInfografie de Marius CernatPe vremea lui Tănase, Viorel şi Ştefan, Oţelul era încoronată neoficial cu titlul de Campioana Provinciei, adică cea mai periculoasă echipă din ţară în afara celor din Bucureşti, care la rândul lor sufereau mult când ajungeau la Galaţi. Iată că o statistică compusă cu mare migală de Marius Cernat scoate la iveală faptul că, după Revoluţie, Oţelul poate fi considerată şi oficial Campioana Provinciei.

Poate că după ce vom prezenta datele de azi, vom sensibiliza şi actualul patronat al echipei, pentru ca Dan Grigore Adamescu (al doilea bogat al ţării după ultimele topuri) să vadă totuşi cine este Oţelul şi pe ce brand de calitate a pus mâna!
Statistica estea realizată între 1990 şi 2013 din motive lesne de înţeles. În primul rând pentru că după Revoluţie Oţelul a  revenit în Divizia A, cum se numea pe atunci, iar în plus ce a fost înainte nu poate fi luat prea mult în considerare, având în vedere felul în care erau stabilite campioanele şi echipele care mergeau în cupele europene cu directivă de partid.  
Primul lucru demn de observat este acela că formaţia roş-alb-albastră a promovat ultima oară în 1991, iar de atunci a participat la toate sezoanele de Liga I disputate până în acest moment. A existat într-adevăr un moment greu în 2003, când echipa a retrogradat, dar după cum bine îşi aduc aminte toţi suporterii oţelari, trupa de la malul Dunării a rămas în primul eşalon, datorită unor coincidenţe fericite.
Aşadar în perioada urmărită Oţelul are 23 de sezoane consecutive în prima divizie, fiind lideră autoritară din acest punct de vedere într-un clasament al Provinciei. Pe locul doi urmează FC Braşov cu 19 sezoane, Ceahlăul Piatra Neamţ cu 17 şi Petrolul Ploieşti cu 14.
Dar clasamentul de mai sus are în vedere doar echipele care în acest moment se află în Liga I. Făcând un nou clasament al tuturor formaţiilor dintre 1990 şi 2013, Oţelul tot conduce, dar este urmărită îndeaproape de Gloria Bistriţa cu 22 de participări, dar şi de Universitatea Craiova cu 20.
Prezenţele consecutive numeroase ale Oţelului ridică inclusiv judeţul Galaţi la nivel de ţară, pe locul 3 în clasamentul nostru. Astfel, doar Dolj şi Prahova ne depăşesc cu puţin, dar asta doar pentru că ambele au beneficiat de aportul mai multor formaţii în prima ligă: U.Craiova, Electroputere şi Extensiv la primul judeţ şi Petrolul, Astra, plus FC Ploieşti în cazul celui de-al doilea. De altfel faptul că judeţul nostru se clasează atât de sus în faţa altora de tradiţie precum Cluj, Constanţa, Braşov sau Timişoara este doar meritul Oţelului şi o reuşită de excepţie pentru echipa noastră de-a lungul timpului.
De asemenea, este tot meritul Oţelului faptul că Moldova ţine steagul sus, formaţia noastră fiind SINGURA campioană din această regiune istorică a României. În acest moment Liga I conţine doar 4 echipe din Moldova, doar Oţelul (23 de sezoane) şi Ceahlăul Piatra Neamţ (17 sezoane) putându-se lăuda cu tradiţia, spre deosebire de FC Vaslui (9 sezoane) şi FC Botoşani - la primul sezon în primul eşalon.
Astfel, cifrele respective demonstrează încă o dată forţa Oţelului şi arată cine este această echipă pe care unii încă o consideră mică fără niciun temei. Poate că măcar în ceasul al 12-lea cei care conduc destinele acestei minunate formaţii vor înţelege cam ce potenţial are Oţelul şi cât de uşor ne-ar fi să redevenim ce am fost, ba şi mai mult decât atât…

Mai jos vă prezentăm infografia de excepţie realizată de colegul Marius Cernat, care demonstrează şi în imagini supremaţia Oţelului în Provincie.

Infografie de Marius CernatInfografie de Marius Cernat

Comentarii   
 •  
 •  

#1 vitzamina » 25-10-2013 13:16

Inca o observatie e ca intr-un singur campionat s-au intalnit concomitent toate echipele din top 10.
In acel campionat, 1996/1997, Otelul a ocupat pozitia cea mai inalta, locul 4. Iar daca luam in considerare doar meciurile directe, Otelul ocupa, din nou, locul 1.
+2

vitzamina

 •  
 •  

#2 alas » 25-10-2013 14:29

daca am luat fata la participari si U Craiova... chiar ca avem cu ce ne mandri!!!! Hai Otelul!!! :-)

alas

 •  
 •  

#3 mootoo » 25-10-2013 14:55

Citat:
Dar clasamentul de mai sus are în vedere doar echipele care în acest moment se află în Liga I. Făcând un nou clasament al tuturor formaţiilor dintre 1990 şi 2013, Oţelul tot conduce, dar este urmărită îndeaproape de Gloria Bistriţa cu 22 de participări, dar şi de Universitatea Craiova cu 20.


Citat:
De-a lungul timpului
Articol principal: Istoria Universității Craiova.
46 de ani (41 consecutivi) pe prima scenă fotbalistică
locul 4 în clasamentul tuturor timpurilor al Diviziei A


exista wikipedia.
le: scuze, acum am vazut ca e vorba de anii 1990-2013.

mootoo

 •  
 •  

#4 babicu » 25-10-2013 16:48

OFFTOPIC:
Ati observat ca de fiecare data cand e indepartat Relu Calugaru din postul de antrenor de portari, goalkeeperul devine postul nostru vulnerabil?
Asa s-a intamplat si acum 5-6 ani, cand portarii nostrii luau goluri din toate pozitiile. Poate-i o coincidenta, dar pana sa plece Calugaru la Dunarea, Branet a facut meciuri destul de bune la noi.
+2

babicu

 •  
 •  

#5 bogdan64 » 25-10-2013 18:02

Cred ca pe Adamescu &Co ii doare la basca de acest articol si de istoria Otelului. Pe ei ii intereseaza sa fure tot ce se poate si sa ne bage in faliment! Singurul care are tot respectul meu din actuala Conducere este Vigllianti. Sper sa apucam vremuri mai bune,sa dispara toti mafiotii din Conducere si sa ne bucuram se Otelul nostru!

bogdan64

 •  
 •  

#6 Hagi » 25-10-2013 23:02

Liga a III-a, Seria a II-a, Etapa 10

Conpet Ciresu - Otelul Galati II 3-1 (M. Gheorghe (16), S. Nicoliţă (23), A. Radu (62) / Gâţa (3))

Hagi

Login sau crează cont pentru a comenta              |