STIRI Liga I “Să ajungem în finala Cupei”

Henrique vrea un trofeu si cu OtelulHenrique vrea un trofeu si cu OtelulÎn meciul din optimi contra Coronei Braşov, De Jesus Bernardo Henrique, adus la echipă în septembrie, a marcat o nouă dublă pentru Oţelul. Atacantul brazilian de 26 de ani mai reuşise acest lucru în partida de tristă amintire de la Cluj.

Astfel, în doar 7 meciuri în tricoul tricoul roş-alb-albastru, acesta a marcat deja de 5 ori, dându-le speranţe suporterilor gălăţeni că este golgeterul de care aveam atâta nevoie. Raportând golurile marcate de vârful sud-american la minutele jucate, ne dă o medie şi mai încurajatoare de 1 gol la 89 de minute, adică un gol pe meci în alte cuvinte.
Henrique a declarat după partida cu Corona, în care reuşitele sale au dus echipa în sferturi că speră ca Oţelul să câştige Cupa României cu ajutorul golurilor marcate de el.
Atacantul de 1,87m înălţime şi-a început cariera în 2004, în localitatea natală, la Campinas, iar apoi la vârsta de 20 de ani a trecut la FC Guarani, pentru care a evoluat în Paulista A1, adică prima divizie din zona Sao Paolo. După două sezoane aici, în care cele 8 goluri ale sale au ajutat la salvarea de la retrogradare, a fost remarcat de Corinthians şi adus în eşalonul de top al Braziliei, un lucru demn de remarcat având în vedere multitudinea de jucători dintr-o ţară ca Brazilia. Nu a apucat să marcheze niciun gol pentru Corinthians, cu care a câştigat Cupa, dar evoluţia sa nu a trecut neobservată peste Ocean, el ajungând la scurt timp în prima ligă portugheză la o formaţie de tradiţie: Vitoria Setubal! A prins trei sezoane aici, marcând 6 goluri în 39 de meciuri. Cariera sa a cunoscut un regres apoi şi a ajuns din nou într-un campionat zonal din Brazilia, transferându-se la formaţia Nautico. De aici a fost cumpărat de o echipă ceva mai exotică, Aluminium Hormozgan din Iran. După doar 7 meciuri în care a înscris un singur gol s-a reîntors în Brazilia natală la EC Sao Jose din Divizia 1 Gaucho, pentru care a înscris un gol în 13 partide. El a venit liber de contract acum aproape două luni, pentru a rezolva problema din atacul Oţelului şi pare pe drumul cel bun…

Henrique: "Sunt foarte bucuros pentru golurile astea. Îmi place în România şi sper ca prin reuşitele mele să ajungem să jucăm finala Cupei şi chiar să o câştigăm.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |