STIRI Liga I Prost să fii, noroc să ai / Gol nemeritat să dai

sursa foto: tion.rosursa foto: tion.roACS Poli Timișoara - Oțelul Galați 1-0(0-0)
Ewald Lienen și Oțelul nu au avut parte de debutul dorit, după ce au pierdut, nemeritat, 1-0, la Timișoara. Partida a fost controlată aproape în totalitate de Oțelul, în multe momente chiar în mod autoritar, raportul ocaziilor de gol fiind zdrobitor în favoarea noastră. Din nefericire, lipsurile de la nivelul lotului precum și norocul chior de care au avut parte gazdele au făcut ca la final, în loc de 2-10 (ca la proba de microfon), scorul să fie 1-0.


Oțelul a intrat „în pâine” încă din start, iar până în minutul 20 ratase deja 4-5 ocazii mari de a marca. Henrique(5’), Marquinhos(6’) și Gavrilă (13’) au trimis foarte bine din afara careului însă fie mingea a trecut puțin peste, fie Kirev a reușit să respingă. O mână de ajutor a vrut să dea și Scutaru, însă șutul spre propria poartă a trecut la o palmă peste transversală. Apoi lovitura de cap trimisă de Sipovic cu... genunchiul a fost reținută de Kirev.
De partea cealaltă s-a remarcat doar Szekely, acesta șutând bine de la 20 de metri, însă Braneț s-a întins și a respins în corner cu vârful degetelor(38’). Ultima ocazie și cea mai mare a primei părți a venit în minutul 44, când Marquinhos a trimis o torpila de la 30 de metri însă Kirev, blestemate fie-i buricele degetelor, a atins mingea suficient pentru a o devia în transversală.
După o primă repriză în care măturaseră pe jos cu timișorenii, oțelarii au început mai greu partea secundă, lăsând mai mult spațiu gazdelor, care, însă, au fost incapabile de a pune în pericol poarta adversă.
Apoi Oțelul a ieșit din nou la rampă, cu două situații parcă trase la indigo. Henrique(63’) și Gavrilă(66’) au șutat din unghi, cu adversarul în spate, însă mingea fie a lovit bara, fie s-a oprit în spatele ei, în plasa laterală. Placat ca la rugby de portarul advers, Iorga a reușit să trimită spre poartă, însă un fundaș advers a respins de pe linia porții, păstrând astfel tabela neschimbată.
Evident, conform și unei teorii de-a lui Murphy, ce începe foarte bine se termină foarte prost. În minutul 90+2, când nimeni nu se mai aștepta, gazdele au marcat la doar a doua lor ocazie din tot meciul, Szekely înscriind din 6 metri, după o minge respinsă de Brăneț în bară, fază la care oțelarii nu au fost capabili să respingă balonul din preajma careului în ciuda staturii impozante a unora dintre jucătorii săi.
Lienen a debutat cu o înfrângere, Oțelul a pierdut împotriva echipei pe care a dominat-o cel mai clar în acest sezon, iar situația începe să redevină disperată, echipa noastră ajungând la numai 1 punct deasupra locurilor retrogradante. Nu ne rămâne decât să sperăm că timpul ne va ajuta să remediem problemele care au dus la acest eșec, fiind tot mai evident că potențial există din plin.

ACS Poli Timișoara – Oțelul Galați 1-0 (0-0)
Liga I - Etapa 14
Stadion „Dan Păltinișanu” - Spectatori: 1500
A marcat: Szekely (90+2’)
Cartonașe galbene: Barbu, Bărbuț, Scutaru, Șeroni, Kirev, Nicola / Milea, Cooper
ACS Poli: Kirev – Petrovic, Șeroni, Scutaru, Nicola – Belu, O. Petre – Bărbuț (46’ Furtado), Popovici (80’ Bălace), Nanu (63’ Balaure) – Szekely. Antrenor: Aurel Șunda
Oțelul: Brăneț – Milea, Sipovic, Mișelaricu, Popescu – Giurgiu, Cooper –Marquinhos, Băjenaru (73’ Filip), Gavrilă (73’ Iorga) – Henrique. Antrenor: Ewald Lienen
Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) - Valentin Avram (București), Vlad Bârleanu (București)

Comentarii   
 •  
 •  

#1 hahalera » 12-11-2013 11:00

Ma rog, o varianta mai generala este "prost sa fii, noroc sa ai, numai peste prosti sa dai" :D
+4

hahalera

 •  
 •  

#2 Alexandru C. » 12-11-2013 13:22

In afara de Astra, CFR si Ceahlaul, restul echipelor au castigat numai prin noroc meciurile cu noi..vezi goluri in ultimele minute, eliminari aiurea, etc...suntem blestemati! trebuie sa mai mergem si pe la biserica.. :-)

Alexandru C.

 •  
 •  

#3 hahalera » 12-11-2013 13:32

Citez pe Alexandru C.:
In afara de Astra, CFR si Ceahlaul, restul echipelor au castigat numai prin noroc meciurile cu noi..vezi goluri in ultimele minute, eliminari aiurea, etc...suntem blestemati! trebuie sa mai mergem si pe la biserica.. :-)


Ne trebuie un preparator fizic (inteleg ca urmeaza sa vina in perioada urmatoare) si chiar si-un consilier psihologic (asta in cazul in care Herr Lienen nu reuseste sa-i trezeasca pe unii din amorteala). Plus un portar de calitate!!!
+2

hahalera

 •  
 •  

#4 hahalera » 12-11-2013 14:16


hahalera

 •  
 •  

#5 Eduard Ghintuiala » 12-11-2013 19:11

Ne-a lipsit golgheterul de data aceasta. Henrique nu a fost sufficient de atent, Marquinos a fost mai pasionat de floricele de cele mai multe ori, iar Giurgiu a pasat nonstop in lateral. Cine e la creatie la mijloc? Gavrila e BUN, dar un pic cam individualist, Iorga a intrat cam repede in echipa (ii mai trebuie putin concediu pe banca). Mare pacat.... chiar trebuia sa batem aceasta echipa de desculti in sensul adevarat al cuvintului :(
+1

Eduard Ghintuiala

 •  
 •  

#6 Steel Dany » 12-11-2013 20:48

ma tem ca Marquinhos e noul Iorga, nu prea mai joaca, e interesat mai mult de floricele, se da in figuri, si-a cam luat-o in cap, se stie titular, e foarte pacat de el, dar pe langa Iorga el macar mai alearga...

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |