Gabriel Paraschiv - o emblema a fotbalului galateanGabriel Paraschiv - o emblema a fotbalului galateanUnul dintre cei mai emblematici jucători din istoria Oţelului şi-a reziliat contractul cu formaţia noastră lăsând un gol în sufletul fiecărui fan roş-alb-albastru. Luni s-au întâmplat două lucruri triste pentru Oţelul: echipa a ajuns pe loc retrogradant, iar “Para” şi-a anunţat decizia de a-şi rezilia contractul.

Vorbim de un jucător care în mod normal ar fi ajuns mai greu în inimile oţelare, nefiind gălăţean. Venise la echipă în iarna lui 2005, într-un moment extrem de greu, când după un tur întreg, echipa noastră agonisise doar 9 puncte. Cu el în teren formaţia noastră a defilat în retur salvându-se fără probleme şi înregistrând câteva rezultate demne de notat.
În 2007 îl înlocuia în postura de căpitan pe legendarul Viorel Tănase şi marca un gol senzaţional, cu capul de la 16 metri, în poarta Trabzonsporului în finala Cupei UEFA Intertoto. În 2008 avea un start de sezon fulminant şi era convocat la naţională, unde avea să joace pentru prima şi ultima oară sub tricolor, într-un amical cu Letonia. În 2009 cerea din proprie iniţiativă scăderea salariului pentru a ajuta clubul care-l făcuse cunoscut în Liga 1 să iasă din impasul fnanciar în care intrase. În 2011 era campion şi apoi supercampion cu Oţelul, cele 6 goluri ale sale contribunid decisiv la această reuşită unică! În acelaşi an juca în Champions League împotriva lui Rooney, Aimar sau Shaquiri. În 2013 devenea al cincilea marcator din istoria Oţelului, iar numele său avea să rămână pe vecie în “cartea de aur” a fotbalului gălăţean.
Toate cele mai de sus, chiar dacă fabuloase, sunt doar cifre, iar ele nu pot caracteriza în totalitate un jucător fabulos, un muncitor, un lider pe teren, un exemplu pentru colegi şi un idol pentru suporteri. Din acest motiv vă las pe voi, suporterii, să continuaţi acest articol, trimiţându-i un mesaj la rubrica de comentarii unui simbol al Oţelului. Să-i arătăm gândurile noastre bune unei legende, unui om simplu cu calităţi de erou, unui personaj de poveste care se consideră gălăţean get-beget deşi nu s-a născut aici şi care ne-a făcut să plângem de bucurie. Poate în acest fel îl vom convinge să rămână aproape de Galaţi şi mai ales de Oţelul, iar împreună cu Viglianti să formeze din nou un cuplu de vis, chiar dacă de această dată la birou şi nu în atacul campioanei din 2011. Îţi mulţumim “Para”. Eşti cu adevărat unic…

Wallpaper de Marius CernatWallpaper de Marius Cernat

FOTO Marius CernatFOTO Marius Cernat