STIRI Liga I Alles Gute zum Geburtstag, Ewald Lienen!

LA MULTI ANI, Ewald Lienen!LA MULTI ANI, Ewald Lienen!Astăzi, 28 noiembrie 2013, antrenorul Ewald Lienen împlineşte venerabila vârstă de 60 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari”, ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe banca Oţelului.


Ewald Josef Lienen este primul antrenor străin din istoria echipei noastre şi primul tehnician care a trecut prin Bundesliga, iar acum pregăteşte o echipă din România! Germanul are un CV impresionant, atât ca jucător, cât şi ca antrenor.
A evoluat pentru echipele germane Arminia Bielefeld, Borussia Mönchengladbach şi MSV Duisburg. Cu Borussia a reuşit chiar să câştige Cupa UEFA în 1979 şi a jucat împotriva Universităţii Cariova pe care o elimina greu în sezonul următor al cupelor europene. A avut o carieră incredibilă cu nu mai puţin de 551 de meciuri oficiale şi s-a dovedit a avea un spirit de luptător mai rar întâlnit. În 1981, când un adversar i-a despicat practic coapsa piciorului cu crampoanele, Lienen s-a ridicat în ciuda accidentării oribile şi s-a răfuit cu antrenorul oponenţilor, Otto Rehhagel, pe care l-a acuzat că şi-a incitat jucătorii să îl atace dur. Cu toate că avea o tăietură de 25 de cm prin care i se vedea şi osul a revenit totuşi în numai 17 zile pe teren!   
În 1989 şi-a început cariera de antrenor, iar în peste 20 de ani a pregătit formaţiile: MSV Duisburg II, MSV Duisburg, CD Tenerife, Hansa Rostock, FC Koln, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96, Panionios, Anorthosis Famagusta, TSV 1860 Munchen, Olympiacos Pireu, Arminia Bielefeld şi AEK Atena.
Are 11 sezoane ca antrenor în 1.Bundesliga şi 4 campionate în 2.Bundesliga. A reuşit o promovare cu FC Koln, echipă pentru care a evoluat şi Dorinel Munteanu, antrenorul cu cel mai bun palmares din istoria Oţeului. A antrenat mult şi în afara Germaniei, în special în Grecia, unde a reuşit o calificare miraculoasă cu Panionios în cupele europene, deşi formaţia elenă avea mari probleme financiare. Din acest motiv a fost numit şi antrenorul anului 2008 în Grecia.
Numirea sa ca antrenor nou la Oţelul a fost în primul rând o lovitură de imagine, presa din afară reacţionând la auzul acestei veşti şi notând faptul că Ewald Lienen a fost pus tehnician la o fostă campioană a României. De asemenea, faptul că este primul tehnician care a antrenat în Bundesliga şi a venit în Liga I a adus remarci pozitive şi în mass-media românească.
Din păcate, a debutat cu două înfrângeri, dar munca pe care o depune la echipă ne face să sperăm că va reuşi să readucă echipa pe linia de plutire, poate chiar de sâmbătă la meciul cu Viitorul.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Alexandru C. » 28-11-2013 11:05

La multi ani cu sanatate si la cat mai multe meciuri pe banca Otelului! ;-)

Alexandru C.

  •  
  •  

#2 bbk 2007 » 28-11-2013 11:19

La multi ani si cat mai multe succese co Otelul!!!

bbk 2007

  •  
  •  

#3 Hagi » 28-11-2013 12:27

La multi ani Ewald Lienen!

Hagi

  •  
  •  

#4 romeo » 28-11-2013 13:20

La multi ani!

romeo

  •  
  •  

#5 mateiasi » 28-11-2013 16:49

La multi ani!

mateiasi

Login sau crează cont pentru a comenta              |