STIRI Liga I Emoţii mari pentru Oţelul

Va mai exista Otelul dupa ziua de azi?Va mai exista Otelul dupa ziua de azi?FC Oţelul S.A. Galaţi a intrat în insolvenţă la începutul lunii iulie, anul curent, iar cazul aflat în grija Tribunalului Bucureşti ar putea avea azi un final! Există 3 variante… Prima şi cea pe care vor să o audă toţi fanii ar fi aprobarea planului de reorganizare. A doua soluţie ar putea fi o amânare, cum s-a întâmplat de exemplu în cazul Rapidului, în mai multe rânduri. Cea de a treia ar fi cel mai negru coşmar al oricărui fan roş-alb-albastru şi ar reprezenta-o falimentul, ceea ce ar duce la desfiinţarea fostei campioane a României

Aprobarea planului de reorganizare al clubului depinde de votul celor 4 entităţi implicate în procesul de insolvenţă: finanţele (statul), angajaţii, creditorii şi chirografarii. Pentru ca planul să treacă este nevoie de majoritate, adică cel puţin 3 părţi să voteze pentru reorganizarea clubului. De obicei statul votează împotrivă deoarece nu câştigă nimic dacă planul trece, deci rămâne ca celelelte părţi să voteze pozitiv. În mod normal angajaţii ar urmasă voteze pro, deoarece probabil niciun actual sau fost oţelar nu şi-ar dori distrugerea echipei fanion a Galaţiului. În dreptul creditorilor sunt nu mai puţin de 48 de firme sau persoane fizice care îşi cer drepturile. Printre acestea se află inclusiv Hotel Intercontinental sau Astra Asigurări, ale actualei conduceri din partea TNG, cu scopul de a obţine majoritate şi la acest nivel. Chirografarii sunt reprezentaţi chiar de persoanele din The Nova Group care bineînţeles că vor vota pentru aprobarea planului propus de ei înşişi.
Preşedintele Consiliului de Administraţie, Lucian Ciofoaia este şi administratorul judiciar care se ocupă de cazul Oţelului, privind insolvenţa. El a avut termen 40 de zile să depună raportul de reorganizare al clubului şi să alcătuiască raportul amănunţit privind cauzele care au dus la starea de insolvenţă a Oţelului şi tragerea la răspundere a persoanelor care au contribuit la declin.
Azi, începând cu ora 09.00, la sediul Tribunalului Bucureşti, Ciofoaia va expune, în sinteză, măsurile efectuate până în acest moment, iar apoi se va decide dacă Oţelul a scăpat de datorii conform legii sau va intra în faliment…
De asemenea, este posibilă o amânare a cazului, cum s-a întâmplat în cazul Rapidului. Aceasta variantă nu ar fi o problemă majoră pentru club deoarece starea de insolvenţă nu va mai duce la retrogradare, iar formaţia în cauză va primi licenţa dacă i se aprobă planul de reorganizare.
Chiar dacă s-au primit asigurări din partea conducerii că totul se va rezolva, suporterii stau cu sufletul la gură, ziua de azi putând fi alfa (un nou început) sau omega (sfârşitul) pentru fotbalul gălăţean.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 vitzamina » 04-12-2013 18:24

Nimic inca ?

vitzamina

 •  
 •  

#2 schillaci » 04-12-2013 19:04

Trăim in România, se amână 100%
+1

schillaci

 •  
 •  

#3 bogdanFcOg » 04-12-2013 19:29

Doamne ajuta
:sigh:

bogdanFcOg

 •  
 •  

#4 Tudor » 04-12-2013 20:06

Cu ce ne ajuta amanarea daca decizia finala este nefavorabila ? Se mai poate regla ceva intre timp? Daca da, atunci sa se amane !

Tudor

 •  
 •  

#5 Dregan » 04-12-2013 20:45

Citez pe Tudor:
Cu ce ne ajuta amanarea daca decizia finala este nefavorabila ? Se mai poate regla ceva intre timp? Daca da, atunci sa se amane !

Pai se mai poate ca rapid a tot primit amanari si a mai reglat cu creditorii...

Dregan

 •  
 •  

#6 Viciu » 04-12-2013 21:26

O sa revenim la normal si eu cred ca o sa batem pe oi. De doua ori, pentru inceput .

Viciu

 •  
 •  

#7 Tudor » 04-12-2013 21:33

Citez pe Dregan:
Citez pe Tudor:
Cu ce ne ajuta amanarea daca decizia finala este nefavorabila ? Se mai poate regla ceva intre timp? Daca da, atunci sa se amane !

Pai se mai poate ca rapid a tot primit amanari si a mai reglat cu creditorii...

Am inteles...vom vedea !

Tudor

 •  
 •  

#8 dj » 05-12-2013 09:19

ce-am fost si ce-am ajuns.....din pacate mafiotii conduc aceasta tara mai mult de cat ne imaginam...din pacate pentru bani sa schingiuit o echipa care la un momendat a fost cea mai buna din ROmania....si cat asi fi de optimist va spun sincer ca daca nu se schimba conducerea Otelul nu mai prinde celalalt sezon....si sunt cam sceptic in privinta schimbarii conducerii..noi nu avem absolut nici o putere decat sa stam sa asistam neputinciosi la distrugerea Otelului si proteste cu 100-200 de insi is inutile.....la un asemenea caz...un prostest trebuiau sa fie cel putin 10 mii de persoane.....asta e realitatea si nivelul nostru ar trebuii sa nu ne mai mintim singuri
+1

dj

 •  
 •  

#9 romeo » 05-12-2013 10:08

una peste alta , stie cineva care a fost verdictul in acest caz discutat ieri la tribunal ? s-a aprobat planul? s-a amanat? sau suntem in faliment?

romeo

 •  
 •  

#10 DanielT » 05-12-2013 10:30

Cat timp avem suporterii care ii avem nu cred ca putem avea pretentii ca se va schimba ceva. Cu 150 de insi la un protest sau cu sub o mie de spectatori la un meci picam in derizoriu. In Galati Otelul nu mai are suporterii de alta data si nici nu ii mai avea atat timp cat cei care conduc destinele clubului nu investesc in marketing. Actiunile cat mai dese prin scolile si liceele galatene pot aduce suporteri care sa vina langa echipa pe viitor pentru ca suporter nu devii in doua trei zile ci in ani. Am ramas uimit sa vad multi galateni care in anul cand i-am cunoscut, anul castigarii campionatului pareau cei mai fanatici otelari. Acum toti spun ca nu mai au ce cauta langa echipa la cum joaca ea. Cam asta naste lipsa marketingului, suporteri falsi. Imi aduc aminte cand imi spunea Viglianti ca echipa lui de suflet din Argentina a ajuns in liga a3a dar la meciuri vin 30 de mii de suporteri. L-am intrebat cum e posibil asa ceva si mi-a spus ca marketingul clubului e totul. Oamenii trebuie sa fie invatati sa iubeasca Otelul in Galati de pe bancile scolii ceea ce la noi nu s-a facut niciodata. Ne mai miram ca la greu nu mai vine nimeni la stadion.

DanielT

 •  
 •  

#11 Dregan » 05-12-2013 10:38

Citez pe romeo:
una peste alta , stie cineva care a fost verdictul in acest caz discutat ieri la tribunal ? s-a aprobat planul? s-a amanat? sau suntem in faliment?

Pai era normal ca cei de la club sa ne tina la curent pas cu pas avand in vedere ca ei au bagat echipa in insolventa. Probabil s-a amanat cauza...

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |