Cupa Romaniei - momentan doar un vis indepartatCupa Romaniei - momentan doar un vis indepartatOţelul a fost eliminată din Cupa României, după ce a pierdut cu 2-0 pe terenul Stelei, în sferturile de finală. Odată ieşiţi din competiţia KO, gălăţenii se pot concentra acum doar pe campionat, acolo unde situaţia tinde să devină disperată, echipa noastră aflându-se pe loc retrogradabil cu o singură etapă înainte de încheierea turului!


Revenind la meciul din Ghencea, roş-alb-albaştrii au început promiţător în faţa rezervelor Stelei, dar au terminat prost, ca în majoritatea partidelor din acest sezon. În minutul 14, Cătălin Iorga a trimis o centrare perfectă în careu, dar Marquinhos s-a pierdut inexplicabil şi a şutat pe lângă, deşi avea toată poarta în faţă. Gazdele au replicat prin lobul lui Bourceanu, care l-a găsit dormind pe Brăneţ, mingea a lovit bara şi a ajuns la Tatu care a trimis mult peste cu poarta goală. Clar nu avea să fie seara brazilienilor…
Mitanul secund a fost început cum nu se poate mai prost de Oţelul. Dacă în prima repriză apărarea şi-a făcut datoria, imediat după ce au ieşit de la cabine, fundaşii noştri au părut că au rămas cu gândul la căldura din vestiare. Aşa că, în minutul 46, fostul oţelar Cornel Râpă, recunoscut pentru faptul că nu reuşea să trimită o centrare bună în careu un meci întreg, a vrut să demonstreze contrariul, iar Piovaccari a marcat nestingherit cu capul, gaura dintre Mişelăricu şi Sipovic arătând încă o dată ce înseamnă să joci fără fundaşi laterali de meserie. În minutul 58, Oţelul a avut o tresărire de orgoliu, iar un contraatac excelent s-a încheiat cu Iorga căzând în fund într-un moment în care era singur în marginea careului de 16m. A rezultat un şut anemic, prins fără probleme de Niţă.
În minutul 69 al meciului, antrenorul Ewald Lienen a scos doi din cei mai buni oameni din ultima vreme, Cooper şi Henrique, realizând probabil că Steaua va veni cu o echipă odihnită la Galaţi, în timp ce noi vom juca cu aproximativ  aceeaşi formaţie peste trei zile. Oţelul a avut o ultimă ocazie în minutul 74, când Astafei a primit excelent de la Iorga, dar a avut o execuţie lamentabilă dintr-o poziţie foarte bună.
Imediat după, benzina oţelarilor s-a terminat complet şi Steaua a acaparat mingea, ba mai mult a marcat din nou în minutul 85 prin Târnovan, la o nouă greşeală de plasament a fundaşilor noştri centrali.
Aşadar, s-a încheiat 2-0, Oţelul a ieşit din Cupă la jumătatea competiţiei, dar acum jucătorii, staff-ul tehnic şi conducerea îşi pot canaliza energia doar pe campionat, acolo unde stăm rău de tot. Prima şansă de revitalizare este chiar duminică, 8 decembrie, când întâlnim tot pe Steaua, în cadrul etapei a 17-a, ultima a turului. De data aceasta meciul se va disputa la Galaţi, dar avantajul terenului propriu va fi probabil anulat de faptul că steliştii vor veni cu titularii, iar meciul va fi infiniut mai greu decât cel de aseară.

Steaua Bucureşti – Oțelul Galați 2-0(0-0)
Cupa României – sferturi de finală
Stadion „Ghencea” - Spectatori: 4000
Au marcat: Piovaccari (46’) şi Târnovan (85’)
Cartonaşe galbene: Bourceanu / Sîrghi, Sipovic, Marquinhos
Steaua: Niţă - Râpă, Gardoş, Varela, Pârvulescu - Prepeliţă, Bourceanu, Tatu (46’ A.Popa), Iancu (76’ Iancu) - Piovaccari, Kapetanos (65’ Târnovan). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
OŢELUL: Brăneţ – Mişelăricu (79’ S.Ilie), Sîrghi, Sipovic, Milea - Filip, Giurgiu – Iorga, Cooper (69’ Astafei), Marquinhos – Henrique (69’ Tudorie). Antrenor: Ewald Lienen
Arbitri: Marius Avram – Aurel Oniţă, Eugen Sebastian Gheorghe – Iulian Călin.