STIRI Liga I Oţelul urmăreşte un junior nigerian

Nigeria U17 a castigat Campionatul Mondial la acest nivel de varstaNigeria U17 a castigat Campionatul Mondial la acest nivel de varstaOțelul a reușit să obțină primul punct de la venirea antrenorului Ewald Lienen. Lăsând la o parte greșelile de arbitraj sau alte aspecte am putut observa, pentru prima dată în mod mai elocvent, răutatea și încrâncenarea pe care și-o dorește antrenorul german de la echipa sa. Însă formaţia noastră încă arată lacune la toate nivelurile, deși unele posturi sunt acoperite, cel puţin cantitativ.

Narcis Răducan a anunțat deja viitoare achiziții, proiectate în timp, declarându-l pe Lienen “locomotiva care va (a)trage” jucători cât mai utili în lotul Supercampioanei 2011, începând din iarnă. Astfel, se pare că există deja contacte concrete cu trei jucători, dintre care doi germani, despre care nu se știe încă nimic. Despre al treilea jucător însă există câteva informații, cel puţin la nivel zvonistic, care reduc numărul posibilelor ținte la câteva nume.
În primul rând ar fi vorba de un jucător de atac. A doua informaţie, găsită de sursele Dunării Bătrâne, indică faptul că e vorba de un nigerian. O informație de bun augur, de vreme ce în general jucătorii africani fac față destul de bine în campionatul nostru, mai ales când vine vorba de cei ofensivi. A treia informație e că ar fi membru al naționalei Under17. Nigeria U17 este cea mai recentă campioană mondială şi are un lot extrem de interesant, unii jucători fiind deja legitimaţi la cluburi mari ale lumii sau monitorizați de acestea cu deosebită atenție.
Înainte de a trece la enumerarea și descrierea succintă a acestora, nu pot să nu mă întreb: De ce în atac? Găsesc trei explicații plauzibile:
Se dorește creșterea juniorului la echipa a doua?
Variantă nu e foarte plauzibilă, având în vedere că vorbim de un campion mondial. E greu de crezut că ar accepta Oțelul II, când academia de unde sosește aproape îi garantează un transfer bun în Europa. Mai mult, Oțelul pare că are nevoie de soluții rapide pentru a se salva de retrogradare și nu investiții pe termen lung, investiții care își pierd din valoare în eventualitatea unei retrogradări.
Se dorește renunțarea la Diego Sevillano?
Probabil, deoarece acesta nu a confirmat. Nu s-a impus în atac, deși a avut timp după legitimarea acestuia, cu greutățile arhicunoscute. Rămâne totuși un regret și un nume care ar completa o listă care îi mai conține și pe Kouha, Mojsov, Nikolic, Chavez sau Gazale.
Se dorește trecerea la sistemul 4-4-2, sistemul preferat al lui Lienen?
Plauzibil. În acest caz, ar trebui să ne așteptăm și la alte transferuri în compartimentul ofensiv, deoarece numărul de atacanți din lot ar cam trebui dublat chiar și în cazul în care rămâne Sevillano. Sistemul 4-4-2 e mai ofensiv decât actualul 4-2-3-1 și mai spectaculos.
Așa cum am menționat deja, naționala Under17 a Nigeriei e una deosebit de interesantă. Titlul de campioană mondială după un 3-0 împotriva mexicanilor, îi plasează în primii 4, așa cum zicea Narcis Răducan. Însă chiar primii dintre primii 4. Jucătorii lor aleargă foarte mult, acesta fiind un avantaj enorm în Liga 1, mai ales la nivelul de joc al ultimelor sezoane.

Potențialele ținte, luând în considerare indiciile de la începutul articolului, ar fi:
Akinjide IDOWU - 17 ani, legitimat la Nath Academy, în Nigeria. Acesta ocupă postul de mijlocaș și a jucat 6 meciuri la ultimul campionat mondial.
Habib MAKANJOULA - 14 ani(!) – legitimat la Chelsea(!) - A  jucat un singur meci la campionatul mondial. Evoluează tot în linia mediană și are 1,65m.
Abdullahi ALFA - 17 ani, legitimat la College Academy în Nigeria. Tot mijlocaș și el, a jucat 7 meciuri la mondial.
Musa YAHAYA - 15 ani - legitimat la Mutunchi Academy în Nigeria. E atent supravegheat de Atletico Madrid. La vârsta sa a reușit să marcheze 4 goluri în 7 meciuri jucate la campionatul mondial din poziţia de aripă stânga (una greu încercată la Oţelul).
Chigozi OBASI - 15 ani - legitimat la Fosla Academy în Nigeria. Utilizat doar două meciuri, a reușit să marcheze un gol. Joacă tot în linia mediană.
Saviour GOODWIN - 17 ani, legitimat la El-Kadme Academy. Nume predestinat pentru un salvator, a participat la victoriile echipei sale în 6 meciuri.
Baba SALIHU - 16 ani, legitimat la Rangers Academy. Tot jucător de linie mediană, a jucat două partide la campionatul mondial.
Success ISAAC - 17 ani - legitimat la BJ Foundation Academy în Nigeria. Din nou un nume predestinat care a avut succes maxim la C.M. U17, atacantul marcând două goluri în tot atâtea meciuri.
Kelechi IHEANACHO - 17 ani - legitimat la Manchester City, echipă ce a câștigat lupta pentru acesta în dauna celor de la Arsenal Londra! Golgheter al formaţiei, atacantul a marcat 6 goluri în 7 meciuri!
Chidera EZEH - 16 ani - legitimat la River Lane Academy în Nigeria. Marea speranță a Nigeriei a jucat în 6 meciuri în care a marcat un singur gol. De ajuns însă pentru a porni o luptă între nume extrem de grele ale fotbalului pentru înregimentarea sa: AS Roma, Lazio, Sampdoria, Manchester City, Liverpool, Arsenal Londra sau Sporting Lisabona sunt doar câteva din cluburile care îl urmăresc cu maxim interes pe tânărul atacant!
Taiwo AWONIYI - 16 ani, legitimat la Imperial Academy. Atacantul a marcat 4 goluri în 7 meciuri pentru naționala Nigeriei la campionatul mondial.

Așadar, așa cum putem observa, oferta Nigeriei pentru viitorul fotbalului este una mai mult decât generoasă, iar dacă Oțelul va reuși înregimentarea oricăruia dintre cei enumeraţi, pare o investiție sigură pentru viitor. Odată cu sosirea lui Lienen, starea de nelinişte a suporterilor s-a mai atenuat, astfel încât putem privi, dacă nu calm măcar cu încredere, viitoarea campanie de achiziții a “Locomotivei Oţelul”.

Narcis Răducan: „Sunt în discuţii avansate cu un titular al unei echipe naţionale care a terminat în primele patru locuri la ultimul Campionat Mondial al juniorilor sub 17 ani. Este jucător de atac şi nu e sud-american. Sunt foarte greu de atras în România, îl folosesc pe Lienen că locomotivă, ca punct de atracţie. Ar fi perfect să reuşim, ar conta pentru grup să avem în lot şi doi jucători cu mentalitate germană pe lângă antrenor."

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Florin22 » 10-12-2013 16:50

Off Topic : Ce se intampla cu Astafei ? nu a mai fost folosit iar atunci cand intra parca nu este concentrat 100% si nici nu mai prinde echipa ba chiar nici 10 min pe final, chiar imi pare rau pentru el, sper sa isi revina cat mai repede si sa se impuna in echipa, este nevoie de el si merita sa joace poate chiar il locul lui Iorga, dar chiar atat de bun sa fie Iorga de nu face banca ? chiar si la cat de prost joaca ??? Pff da si Zaharia, hai odata sa il vedem jucand ca ii expira contractul si noi nu il vedem cum joaca.
+3

Florin22

 •  
 •  

#2 Issos » 10-12-2013 17:51

Referitor la Victor, din pacate acesta s-a accidentat chiar in momentul in care a venit Lienen. Din pacate randamentul lui scazut nu se datoreaza concentrarii ci din cauza ca acesta nu este uitilizat pe postul sau, acela de mijlocas ofensiv dreapta. Si eu imi doresc sa se impuna, pune mult suflet, da totul cand intra, e un luptator iar Otelul are nevoie de spiritul sau. Cat despre Zaharia, ma tem ca si el se va alatura celor din galeria sperantelor care mor talente. E greu sa revii dupa 1 an de amsenta.
−1

Issos

 •  
 •  

#3 Florin22 » 10-12-2013 18:17

Citez pe Issos:
Referitor la Victor, din pacate acesta s-a accidentat chiar in momentul in care a venit Lienen. Din pacate randamentul lui scazut nu se datoreaza concentrarii ci din cauza ca acesta nu este uitilizat pe postul sau, acela de mijlocas ofensiv dreapta. Si eu imi doresc sa se impuna, pune mult suflet, da totul cand intra, e un luptator iar Otelul are nevoie de spiritul sau. Cat despre Zaharia, ma tem ca si el se va alatura celor din galeria sperantelor care mor talente. E greu sa revii dupa 1 an de amsenta.


Daca Silviu Ilie poate sa joace dupa 1an jumate de absenta, Zaharia de ce nu ar putea ? si tine cont este mai tanar, iar Astafei cred ca va avea sansa sa joace si pe postul lui, ar fi total necorect fata de el sa il folosesti pe alt post tinand cont ca era atat de bun la gaz metan.

Bafta !
+1

Florin22

 •  
 •  

#4 bogdan64 » 10-12-2013 20:37

Eu as dori sa fie in atac Mitroglu, sau mai bine sa revina Pena! Glumeam!

bogdan64

 •  
 •  

#5 cipo » 10-12-2013 21:02

facebook.com/.../... invitatii pret minim 10 lei, detalii privat sau 0757469835
+2

cipo

 •  
 •  

#6 mario » 11-12-2013 20:42

sunt 3 jucatorii buni spre foarte buni in aceasta nationala a nigeriei si daca iam lua ar fi beton.
acestia sunt; MUSA MUHAMMED- fundas dreapa care urca foarte bine in atac si se lipeste golul de el, 7joc- 3goluri-2pase de gol
MUSA YAHAYA-mij stinga cu 7joc- 4goluri si 4pase de gol si centreaza foarte bine
TAIWO AWONIYI- atacant central cu un joc combinativ cu pase exacte, 7joc- 4goluri si 5 pase de gol
si mai sunt doi jucatorii de la acest mondial care mia placut mult, un fundas stinga Argentinian foarte bun si un fundas central Ivorian foarte sigur pe el si fara greseala

mario

Login sau crează cont pentru a comenta              |