STIRI Liga I CORONA PICĂ GREU ÎN POST

FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați – Corona Brașov 2-1(1-1)
Vineri 13. Zi de mare ghinion în unele culturi ale lumii. Pentru oţelari însă a fost de bun augur. Veniți după evoluția încântătoare din etapa precedentă, elevii lui Ewald Lienen păreau să nu aibă probleme în a-și adjudeca victoria. Deși și-au respectat statutul de favoriți, gălățenii au avut ceva probleme până să reușească să digere Corona, victoria conturându-se abia în ultimele minute ale partidei.


Cu un portar Marc nesigur, dar care a respins aproape tot ce a fost trimis pe spațiul porții, jucătorii “lanternei roșii” s-au apărat aproape fără oprire, rarele lor acțiuni de atac fiind rezultatul unor contre rapide. Așa s-a întâmplat și în minutul 21. După ce s-a ratat câte o ocazie bună la fiecare dintre cele două porți, Corona a dat lovitura. Sîrghi a greșit o minge la mijloc, Buș a primit balonul, a înaintat cu el la picior și a trimis un șut slab, dar prin surprindere, care l-a păcălit pe Brăneț, iar scorul a devenit 0-1.
Oțelarii au trecut repede la ripostă, însă fără prea multă luciditate. Totuși, egalarea a survenit rapid, în minutul 36, după o frumoasă acţiune a lui Popescu, urmată de o pasă la Giurgiu, o preluare si un șut spectaculos de la 11 metri, la care Marc nu a mai avut ce face.
Putea fi 2-1 la pauză, însă Marc a blocat toate încercările gazdelor, amânând deznodământul așteptat de cei 2500 de oțelari din tribune pentru partea secundă.
Mitanul al doilea s-a desfășurat după aceleași coordonate, cu oaspeții apărându-se supranumeric la atacurile în valuri ale gazdelor și cu un Marc enervant de eficient în preajma porții.
Ca și etapa trecută, Ewald Lienen și-a demonstrat inspirația spre final, atunci când l-a introdus pe Zaharia în locul lui Marquinhos(84’), acesta reprezentând debutul pe prima scenă, în tricoul Oțelului, de la venirea jucătorului care a absentat un an din cauza unei accidentări grave. Numai un minut i-a fost necesar tânărului Zaha pentru a vrăji suflarea oțelară. În minutul 85, acesta a luat mingea de la 35 de metri de poartă, a înaintat cu ea la picior, deși talonat strâns de un adversar, și a trimis un șut superb, de la 22 de metri, prin care l-a învins pe Marc.
Ba mai mult, în prelungiri putea fi chiar 3-1, însă un nou șut trimis de Zaharia, tras la indigo după cel de la golul de 2-1, a fost reținut de portarul Coronei de lângă bară.
S-a terminat 2-1, meritat, în ciuda chinurilor grele prin care am trecut. Cu această ocazie remarcăm și două evenimente deosebite: primul gol, la primul meci în campionat, în primul minut, al oțelarului Zaharia, precum și prima victorie a neamțului Lienen, de la venirea sa la Galați.
Să fie de bun augur! Danke, Herr Lienen! Mulțumim Alexandru Zaharia! Mulțumim Oțelule!

OŢELUL GALAŢI – CORONA BRAŞOV 2-1 (1-1)
Liga I – Etapa 18
Stadion „Oţelul” - Spectatori 2500
Au marcat: Giurgiu (36’), Zaharia (85’) / Buş (21’)
Cartonaşe galbene: Astafei, Brăneţ / Dâlbea, Vranjkovic, Miranda
OŢELUL: Brăneţ – Mişelăricu, Sîrghi, Costin, Popescu – Giurgiu, Filip (72’ Tudorie) – Iorga (66’ Astafei), Băjenaru, Marquinhos (84’ Zaharia) – Henrique. Antrenor: Ewald Lienen
CORONA: Marc – Burlacu, Tudose (10’ Asanovic), Damian, Munteanu – Dâlbea, Miranda – Neacşa, Vranjkovic, Stănescu (78’ Popa) – Buş. Antrenor: Ionel Gane
Arbitri: Marius Avram - Valentin Avram, Vlad Bârlădeanu – Marius Marodin (toţi din Bucureşti)

Comentarii   
  •  
  •  

#1 schillaci » 14-12-2013 02:27

Multumim Gabriel Giurgiu !
+3

schillaci

  •  
  •  

#2 romeo » 14-12-2013 10:26

aveam nevoie de acest entuziasm , am mare incredere in acest antrenor care emana bunatate si experienta , se potriveste ca o manusa cu spiritul Otelului, multumim Narcis!
+1

romeo

  •  
  •  

#3 Steel Dany » 14-12-2013 12:11

Am mare incredere in Zaharia ca va fi langa Henrique MVP-ul nostru, si asta nu ca a marcat aseara, dar stiu ce poate face, am asteptat foarte mult sa revina si ma bucur imens acum.
+1

Steel Dany

  •  
  •  

#4 extasy » 14-12-2013 12:34

Asta trebuie facut si la noi pentru aducerea oamenilor la stadion , prin scoli , licee , institutii ,incet-incet cum fac cei de la Petrolul , le da bilete la galerie pustilor si etc , asa putem face si noi sa atragem lumea la stadion .

gsp.ro/.../...
+1

extasy

  •  
  •  

#5 dj » 14-12-2013 13:34

+1

dj

Login sau crează cont pentru a comenta              |