STIRI Liga I “M-am îndrăgostit de Oţelul”

Henrique dupa ce a adus victoria BotosaniHenrique dupa ce a adus victoria BotosaniAtacantul Henrique de Jesus Bernardo a acordat un interviu cotidianului Prosport în care vorbeşte despre România, Oţelul şi despre oamenii pe care i-a întâlnit aici şi de care este foarte încântat. El a povestit şi experienţa traumatizantă pe care a avut-o în Iran şi laudă fotbalul românesc pentru calitatea sa.


În doar 14 meciuri în tricoul tricoul roş-alb-albastru, Henrique a marcat deja de 7 ori, dovedindu-se a fi golgeterul de care aveam atâta nevoie. Atacantul de 1,87m înălţime şi-a început cariera în 2004, în localitatea natală, la Campinas, iar apoi la vârsta de 20 de ani a trecut la FC Guarani, pentru care a evoluat în Paulista A1, adică prima divizie din zona Sao Paolo. După două sezoane aici, în care cele 8 goluri ale sale au ajutat la salvarea de la retrogradare, a fost remarcat de Corinthians şi adus în eşalonul de top al Braziliei, un lucru demn de remarcat având în vedere multitudinea de jucători dintr-o ţară ca Brazilia. Nu a apucat să marcheze niciun gol pentru Corinthians, cu care a câştigat Cupa, dar evoluţia sa nu a trecut neobservată peste Ocean, el ajungând la scurt timp în prima ligă portugheză la o formaţie de tradiţie: Vitoria Setubal! A prins trei sezoane aici, marcând 6 goluri în 39 de meciuri. Cariera sa a cunoscut un regres apoi şi a ajuns din nou într-un campionat zonal din Brazilia, transferându-se la formaţia Nautico. De aici a fost cumpărat de o echipă ceva mai exotică, Aluminium Hormozgan din Iran. După doar 7 meciuri în care a înscris un singur gol s-a reîntors în Brazilia natală la EC Sao Jose din Divizia 1 Gaucho, pentru care a înscris un gol în 13 partide. El a venit liber de contract la Oţelul în toamnă.

Henrique de Jesus Bernardo: “M-am adaptat uşor în România datorită experienţei mele din Portugalia. Fotbalul de aici e foarte asemănător cu cel lusitan, iar pe lângă asta, faptul că mi-am dorit mult să mă întorc în Europa, după experienţa groaznică trăită în Iran, m-a ajutat să cresc rapid. Poziţia mea de atacant e de aşa natură încât trebuie să dau multe goluri. Când jucam la Guarani, în Brazilia, am reuşit o chestie asemănătoare, opt goluri în nouă partide. Sunt foarte încântat de asta şi totodată concentrat să-mi ajut echipa maxim. Oţelul e un club de care m-am îndrăgostit. Toată lumea m-a primit extraordinar, nu mă aşteptam sincer să fiu. Despre România nu ştiam multe lucruri şi credeam că voi întâlni oameni reci, dar a fost cu totul invers. Sunt surprins de ospitalitatea şi de căldura voastră şi totodată extrem de fericit. Am găsit aici tot ce mi-am dorit faţă de Iran de exemplu. Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a fost acolo. Au fost cele mai lungi şase luni din viaţa mea. Oamenii erau reci, nu îţi răspundeau atunci când le cereai ajutorul. Mi-aduc aminte că nu găseam un loc unde să pot bea o cafea, că nu aveam internet să pot vorbi cu mama. Am stat foarte mult timp fără să ştiu ceva de ai mei. Slăbisem pentru că nu puteam să mă alimentez, un adevărat chin! Am jucat acolo pentru bani. Şi regret enorm pentru că am trăit o mare dezamăgire. Nici pentru un milion de euro pe lună nu m-aş mai întoarce acolo. Plus că fotbalul este extrem de slab, nu are tehnică, doar se aleargă întruna şi atât. Mi-a lipsit foarte mult o viaţă normală! Am început fotbalul fără să ştie tata. Aveam 10 ani şi mama era o microbistă convinsă. Ea a vrut să mă fac fotbalist, iar tata nici nu voia să audă, voia ca eu să muncesc de mic, aşa că mă duceam pe ascuns la antrenamente. Acum s-a împăcat cu ideea şi se bucură pentru binele meu şi pentru faptul că am reuşit să fac pasul spre Europa. Recunosc că despre România nu cunoşteam multe, dar când am ajuns aici am fost surprins să văd un fotbal foarte calitativ.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Tudor » 17-12-2013 16:41

Fotbalul de aici ti se pare calitativ tot datorita unor fotbalisti straini ca tine care au venit cu tehnica, in rest...
−3

Tudor

  •  
  •  

#2 Steel Dany » 18-12-2013 12:36

RESPECT! Noul idol de la Otelul. Sper sa ramai mult timp la Galati si sa dai multe goluri!

Steel Dany

  •  
  •  

#3 Steel Dany » 18-12-2013 14:32

www.statisticifotbal.ro/.../ sa mai crestem si noi in numar in retur, ne ajung ploiestenii..

Steel Dany

  •  
  •  

#4 Aruon » 18-12-2013 18:47

Foarte bun Henrique.Sper sa fie golgheterul echipei in continuare cu si mai multe goluri in retur!Personal ma bucur ca l-au luat.Deja si-a demonstrat valoarea.

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |