STIRI Liga I Victoraş Astafei despre...

Mesajul lui Victoras AstafeiMesajul lui Victoras AstafeiVictor Astafei, poate cel mai atipic fotbalist al Oţelului, a acordat un interviu presei din afară în care atinge multe subiecte, atât pe plan sportiv, cât şi personal. Iată ce a declarat fotbalistul roş-alb-albastru despre...


...cariera de fotbalist: „Am început să joc fotbal la vârsta de 7 ani, împreună cu fratele meu mai mare. Aveam rezistență și energie, iar antrenorul de atunci mi-a permis să joc la o grupă mai mare, chiar dacă eram mai tânăr. La 17 ani am trecut la fotbalul profesionist, în divizia a treia, la Unirea Ungheni, și am marcat chiar la primul meu meci oficial. Am retrogradat cu echipa în Liga a 4-a, dar am înscris peste 30 de goluri la acest nivel. Am ajuns apoi la FCM Targu Mures în eşalonul al treilea și am devenit căpitan al echipei. După promovarea în Liga a II-a am fost împrumutat la Turda şi după 13 goluri marcate m-am întors la Târgu Mureş, de data asta chiar în prima divizie, iar cariera mea a fost lansată.”

...accidentarea la cap: „Sunt genul de om care nu se oprește niciodată. M-am rănit la fiecare joc. Sunt un fotbalist energetic. Îmi amintesc şi de accidentarea de la cap, imediat după contact am încercat să mă ridic și să joc, dar medicii nu m-au lăsat. Am fost aproape de moarte atunci. Am stat o săptămână în spital și aveam momente când nu-mi mai simţeam partea dreaptă a feţei. A fost o experiență dificilă, dar nu mi-a fost frică. Sunt o persoană optimistă și am știut că mă voi întoarce mai puternic. Chiar la primul meu antrenament, după revenirea cu cască, am primit o lovitură în același loc, dar nu mi-a fost teamă şi am continuat să joc!

...Oţelul: „Oţelul este o fostă campioană a României şi faptul că evoluez la Galaţi nu poate fi decât benefic pentru viitorul meu. Sper să câștig un trofeu înainte de a merge în străinătate. De asemenea, sper ca într-o zi să ajung în echipa naţională. Este un vis pentru mine, acela de a purta tricoul galben al ţării mele. Am fost atras mereu de evoluţiile marilor jucători. Mi-au plăcut o mulțime de fotbalişti, dar dacă ar fi să nominalizez îl nominalizez pe Hagi pentru ce a făcut pentru România, dar şi pe „Fenomenul” Ronaldo. Cred cu tărie că un jucător poate rămâne chiar şi întreaga sa carieră la un singur club cu menţiunea că şi clubul trebuie să se menţină la un nivel înalt.”

...Liga I: „În Liga I avem mulți jucători talentați, dar nu prea sunt condiții pentru ca tinerii români să se dezvolte și să devină mari jucători europeni. Acest campionat are potențial mare. Personal pot să spun că am învăţat ceva de la toți colegii pe care i-am avut de-a lungul carierei. Chiar și atunci când au făcut greșeli, am avut ce învăţa. Dar cel care m-a impresionat cel mai mult a fost francezul Issa Ba, un mare jucător, dar care a avut mult ghinion în cariera sa. În România, fotbaliştii sunt văzuţi precum starurile, pentru că este visul multor copii să devină jucători profesionişti. Dar aşa este de fapt peste tot în lume. Este trist să vezi echipe precum Craiova, cu o istorie bogată, în diviziile inferioare. De asemenea, este trist să vezi că legile politice influențează o parte din fotbalul românesc şi se poate ajunge până la eradicarea unor cluburi de fotbal în unele orașe. Cred că schimbarea în fotbalul autohton ar trebui să înceapă la nivel președinților, a celor responsabili de fotbalul din România. Oamenii cu bani ar trebui să investească mai mult în infrastructură. Îmi place campionatul Franţei. Am vizitat Parisul și alte orașe, m-am bucurat de timpul petrecut acolo şi chiar sper să joc în Franța la un moment dat. Olympique Marseille este clubul meu preferat.”

... locuri preferate şi hobby-uri: „Galaţiul e ca orice oraş pentru mine. Dacă știi cum să îţi faci viața mai interesantă, indiferent unde te afli, atunci va fi superb oricum. Eu locuiesc cu prietena mea și suntem fericiți. Împărtăşim aceleaşi hobby-uri, ne plac filmele și ciclismul. Îmi place să scriu, să dansez, îmi plac jocurile video. În trecut am fondat un grup de hip-hop și break-dance. Găsesc mereu lucruri noi de făcut. Totuşi locul meu preferat din România rămâne oraşul meu, Târgu Mureş! Am început să scriu o carte și acest lucru este cel mai mare vis meu: să-mi văd numele pe coperta unei cărți. Scriu despre viață, bucurie, lucruri optimiste în general. Sunt diferit, asta e sigur. Un pic atipic. Am două mari pasiuni: arta şi fotbalul. Octavian Paler este scriitorul meu preferat din România.”

... Roşia Montană: „Nu este corect cum doresc unii să distrugă natura, un loc frumos precum Roşia Montană. M-am dus în vacanță acolo și nu vreau să văd cum acest loc atât de liniștit ar fi distrus. Și nu mi se pare normal ca investitorii din alte țări să ne ia aurul, iar în schimb să lase doar probleme. Nu vreau să intru în detalii, dar câteva sute de locuri de muncă, nu compensează pentru consecințele negative din viitor. Aș dori să văd mai mulți jucători de fotbal că dau un pic mai mult pentru lumea din jurul lor si sunt sigur că majoritatea dintre noi ar putea avea un impact mai mare asupra societății noastre. Suntem o generație independentă și inteligentă și avem curajul de a ne exprima opiniile. Eu sunt optimist când vine vorba de noua generație din România. Percepţia unora din afară despre România este falsă. În fiecare țară există oameni buni și răi.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 dumibgd » 22-12-2013 22:59

E incredibil acest baiat. Sper sa il vad plecand de la Otelul la OM, si sper sa castige cu Otelul un trofeu.
−1

dumibgd

 •  
 •  

#2 Viorel Craciun » 22-12-2013 23:19

eu sper sa il vad jucand FOTBAL pentru ca de aceea a fost adus la Otelul ! ce vise complementare mai are e treaba lui ! iar cu ce joaca acum ,nu va ajunge in prima liga franceza ,decat sa care echipamentul ! din pacate , ne-am bucurat cand a fost adus , dar n-a dat nici pe departe randamentul scontat ! :sad:

Viorel Craciun

 •  
 •  

#3 Aruon » 22-12-2013 23:40

Astafei e unul dintre jucatorii de calitate,de baza si de viitor a echipei.Eu sper sa rupa gura targului in primavara si sa ramana la echipa mult de acum incolo.Iar pasiunile lui il fac si mai bun.

Aruon

 •  
 •  

#4 Tudor » 23-12-2013 01:27

Frumoase pasiuni...
+1

Tudor

 •  
 •  

#5 Tudor » 23-12-2013 01:29

Respect Victoras ! Ma bucur ca ai o astfel de mentalitate. Pune osul la treaba ca sa fii atractiv si sa poti pleca in Franta. Se pare ca nu toti fotbalistii sunt gen Tanase. Sau poate ma insel, posibil sa se fi apucat si el de scris carti. :D
+1

Tudor

 •  
 •  

#6 Arkan » 23-12-2013 10:11

Citez pe Tudor:
Respect Victoras ! Ma bucur ca ai o astfel de mentalitate. Pune osul la treaba ca sa fii atractiv si sa poti pleca in Franta. Se pare ca nu toti fotbalistii sunt gen Tanase. Sau poate ma insel, posibil sa se fi apucat si el de scris carti. :D

Nu stiu de care Tanase zici tu, dar eu la capitolul "Tanase fotbalist" stiu doar unul, a jucat la noi si-l cheama Viorel :) :-*
+4

Arkan

 •  
 •  

#7 Leviathan » 23-12-2013 13:05

daca s-ar apuca si de fotbal, ar fi ceva... o sa plece la OM la fifa 14
−1

Leviathan

 •  
 •  

#8 Tudor » 23-12-2013 17:13

Citez pe Arkan:
Citez pe Tudor:
Respect Victoras ! Ma bucur ca ai o astfel de mentalitate. Pune osul la treaba ca sa fii atractiv si sa poti pleca in Franta. Se pare ca nu toti fotbalistii sunt gen Tanase. Sau poate ma insel, posibil sa se fi apucat si el de scris carti. :D

Nu stiu de care Tanase zici tu, dar eu la capitolul "Tanase fotbalist" stiu doar unul, a jucat la noi si-l cheama Viorel :) :-*

Este evident ca m-am referit la oaia Tanase, cel care fuge cu gura cascata pe teren ca sa se aeriseasca cutia craniana goala.
Cum de ai crezut ca ma refer la Viorel Tanase nu stiu...

Tudor

 •  
 •  

#9 Steel Dany » 24-12-2013 13:16

RESPECT! chiar un jucator bun si foarte muncitor si sufletist. ca orice jucator, a trecut printr-o perioada mai grea, sper sa-si revina si sa fie printre cei mai buni jucatori din Liga 1 si de la Otelul!
+1

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |