STIRI Liga I “Nu vreau să mă duc la altă echipă”

Alexandru Tudorie dupa primul sau gol in Liga 1Alexandru Tudorie dupa primul sau gol in Liga 1Alexandru Tudorie a reuşit în acest tur de campionat primul său gol într-un meci oficial al Oţelului, fotbalistul de numai 17 ani devenind cel mai tânăr marcator din acest sezon al Ligii 1! El a marcat golul egalizator în partida cu Steaua şi a declarat pentru DigiSport că deocamdată nu se gândeşte la vreo altă echipă, cel puţin nu din România.

Interesant este că fotbalistul de numai 17 ani a fost foarte aproape să ajungă chiar la Steaua la începutul lunii septembrie, când a fost la Bucureşti, alături de părinţi pentru a discuta transferul. El ar fi urmat să facă parte din formaţia U19 a bucureştenilor, care activa în Liga Campionilor varianta pentru tineret. Până la urmă directorul general Narcis Răducan nu s-a înţeles la preţ cu omologii săi din Ghencea, iar Tudorie a rămas la Oţelul spre bucuria noastră. După venirea lui Ewald Lienen el a început să primească tot mai multe şanse, iar tânărul atacant i-a răsplătit încrederea tehnicianului german prin golul egalării din meciul cu Steaua.

Alexandru Tudorie: “Mă bucur că n-am ajuns la Steaua, pentru că acolo, probabil, n-aș fi jucat. Este bine că am parte de un antrenor căruia îi plac tinerii. Deocamdată, sunt sub contract cu Oțelul și nu vreau să mă duc la o altă echipă din România. Am timp să joc și în altă parte, dar nu acum. Am fost în probe la juniori la AC Milan, iar diferențele dintre ei și noi sunt incomensurabile. Oricum, sper ca prin muncă și prin evoluțiile mele să ajung într-o zi să joc pentru Milan sau pentru Barcelona. M-am bucurat foarte mult pentru golul împotriva Stelei. A fost cea mai mare satisfacție din viața mea. M-am bucurat că suporterii mi-au strigat și numele. Colegii de la liceu m-au felicitat a doua zi, diriginta s-a lăudat în toată școala cu mine, am luat chiar și un 10 la matematică. Bine, am primit nota și pentru că am învățat.“

Alexandru Tudorie a debutat anul acesta în Liga 1, în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti, din returul sezonului trecut. El a apucat să joace doar 10 meciuri oficiale la Oţelul, totalizând 153 de minute în care a marcat un gol. Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Tudorie este un fotbalist polivalent, ce poate evolua pe mai multe posturi. La Oţelul a jucat vârf împins şi extremă, în naţionala U17 era om de bază ca mijlocaş la închidere, iar acum la U19 joacă pe postul care l-a consacrat cel de atacant. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II. Junele este constant monitorizat de căutătorii de talente din afara graniţelor.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Tudor » 28-12-2013 21:59

Sper ca in retur sa ii provoci febra musculara lui Tatarusanu. :lol:

Tudor

  •  
  •  

#2 Viorel Craciun » 29-12-2013 00:39

daca te crezi cu adevarat "bazat" ,nu te lasa prostit la vreo echipa din Romania !si Jula a plecat afara de la noi ,e adevarat la alta varsta si in alte conditii, dar acum nu te grabi .asteapta sa te "slefuiasca" herr Lienen asa cum stie dansul si apoi poti sa faci pasi mai mari in continuare ! un an nou fericit si in primul rand ,fara accidentari ! :roll:
+4

Viorel Craciun

Login sau crează cont pentru a comenta              |