STIRI Liga I Adamescu a fost aproape să investească la Petrolul

Dan Grigore AdamescuDan Grigore AdamescuÎn septembrie 2012, Dan Grigore Adamescu a preluat pachetul majoritar al FC Oţelul Galaţi, devenind patronul fostei campioane a României. Se pare însă că lucrurile putea să fi stat altfel, dacă acesta ar fi ales Petrolul Ploieşti, echipă la care a vrut să investească. Recent, fostul antrenor al “lupilor galbeni”, Valeriu Răchită, a declarat că el a fost cel care a ales noul investitor al “găzarilor”, iar printre variante ar fi fost şi Dan Grigore Adamescu.


Acesta din urmă are a doua avere din România conform topurilor construite de diverse publicaţii. De când a venit la Oţelul, Adamescu a fost acuzat în mai multe rânduri că a luat mai mulţi bani de la echipă decât ar fi băgat. El a preluat echipa fanion a oraşului de la Dunăre de la ArcelorMittal Galaţi, aceasta din urmă hotărând să renunţe la a mai sponsoriza fosta campioană a României. Aşa-zisa privatizare a clubului, adică schimbarea investitorilor, a mers foarte anevoios, suporterii ajungând cu nervii la pământ în anul 2012, în urma războiului dintre directorul general de atunci Marius Stan şi ex-preşedintele Consiliului de Administraţie, Ionel Borş. Deşi a câştigat “războiul”, actualul primar Marius Stan a declarat la scurt timp că regretă aducerea lui Adamescu, pe care l-a acuzat că a luat banii Oţelului şi nu a investit nimic de la venirea sa, opinie pe care şi-o menţine în continuare.
Dan Grigore Adamescu, numit şi “miliardarul fără chip” se află pe locul 2 în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 900 de milioane de euro. Printre altele, Dan Grigore Adamescu deţine Hotelul Intercontinental, dar şi Astra Asigurări.

Valeriu Răchită (ex-antrenor Petrolul): "Florian Walter a fost omul potrivit la momentul acela. A ajutat clubul să rămână în Liga I, iar apoi a făcut tranziţia de la o echipă care se bătea la retrogradare, la una care să câștige trofee. Mă felicit că l-am găsit pe el şi nu pe alţii, cum ar fi cel care este acum la Galați sau altul, fost la Timişoara.”

Voi ce credeţi, i-ar fi fost mai bine Oţelului fără Adamescu?

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Leviathan » 04-01-2014 15:04

HA, l-ar fi linsat aia, a avut noroc prostul. Apropo, la noi cand investeste?

Leviathan

 •  
 •  

#2 DanielT » 04-01-2014 15:30

Daca i-ar fi fost mai bine Otelului fara Adamescu nu poate sti nimeni. Putem afla doar daca e bine sau rau cu Adamescu patron in perioada urmatoare. Returul de campionat si urmatorul campionat, daca vom reusi sa scapam de retrogradare ne va arata daca Adamescu are intentii bune sau Marius Stan a avut dreptate. S-au promis multe: aducerea de jucatori, deschiderea unui fan shop, actiuni de marketing prin licee. Trebuie sa recunoastem ca aducerea lui Lienen ca antrenor si indepartarea de pericolul falimentului a linistit cat de cat suporterii dar lucrurile bune trebuie sa continue.

DanielT

 •  
 •  

#3 schillaci » 04-01-2014 15:49

Dupa tot ce s-a intamplat la Otelul, de cand a venit TNG-ul, mai bine fara.

schillaci

 •  
 •  

#4 Tudor » 04-01-2014 17:34

Dificil de spus ce fel era fara Adamescu. Aveam ceva bani din CL, dar probabil ca insolventa tot venea. Ma intreb daca influenta lui Adamescu a avut un cuvant de spus. Oare ce se intampla daca eram in aceeasi situatie si nu era Adamescu? Acest personaj nu este pe placul meu, dar sunt multe lucruri la mijloc nestiute. Nu e nici vina noastra ca-l injuram, nici el nu a iesit din barlog sa ne vorbeasca despre planurile lui.
+2

Tudor

 •  
 •  

#5 bogdan22 » 04-01-2014 17:56

Bai Adamescule bai baga fratele meu niste bani in transferuri ca vad ca pana acuma nu sa niscat nimik.Park vad ca iar o sa se aduk jucatori de mana a 2 sau chiar a 3 de prin zimbabue sau angola si ne ducem drak in lig secunda.Nu cred ca este un efort supra omenesc sa bagi 2 milioana de euro in transferiri o data pe an.Si cu remanierea ce se mai aude ca vad ca au plecat cam multi pana acuma :)))

bogdan22

 •  
 •  

#6 bogdan64 » 04-01-2014 18:55

Plecari, ca sa amintesc numai campioni:Grahovac, Rapa, Salagean, Pena, VIglianti - retras, Paraschiv. Veniri - numai parasute, doar Henrique, Cooper, Zaharia si Marquinos care ar merita enumerati, dar care mai au pana sa se ridice la nivelul celor plecati! Jucatorii de care avem nevoie, ii stiu foarte bine Lienen si Raducan. Numai sa-si dea acordul boss-ul Adamescu. Nu stiu daca era mai bine fara Adamescu, dar cu un om caruia ii pasa cat de cat
de echipa si suporteri ar fi fost mai bine, cu siguranta!
\
−1

bogdan64

 •  
 •  

#7 Johnny8 » 04-01-2014 21:40

Citez pe Tudor:
Dificil de spus ce fel era fara Adamescu. Aveam ceva bani din CL, dar probabil ca insolventa tot venea. Ma intreb daca influenta lui Adamescu a avut un cuvant de spus. Oare ce se intampla daca eram in aceeasi situatie si nu era Adamescu? Acest personaj nu este pe placul meu, dar sunt multe lucruri la mijloc nestiute. Nu e nici vina noastra ca-l injuram, nici el nu a iesit din barlog sa ne vorbeasca despre planurile lui.

ai dreptate....normal ca venea,multe cluburi o sa intre in insolventa cat de curand si pe lista sunt nume grele . pt ca nimanui nu-I convina sa dea atatia bani statului roman pt contractele de munca, pe vremea lu nenea stan baietii jucau cu conventii nu cu contract de munca....asa ca nu se putea evita altfel si nu uitati cand a venit stan in 2005 , imediat a schimbat clubu de pe Cs in Fc....cum a vrut sa faca si iancu la Timisoara dar el a facut asta prea tarziuuu

Johnny8

 •  
 •  

#8 bogdan64 » 04-01-2014 22:29

la plecari l-am uitat pe Antal, unul dintre cei mai importanti, dar la castigarea Campionatului a fost o echipa si nu individualitati!

bogdan64

 •  
 •  

#9 Alexandru C. » 04-01-2014 23:45

Intrebare: Voi ce credeţi, i-ar fi fost mai bine Oţelului fără Adamescu?
Raspuns: DA!
−3

Alexandru C.

 •  
 •  

#10 Steel Dany » 06-01-2014 18:19

Citez pe Alexandru C.:
Intrebare: Voi ce credeţi, i-ar fi fost mai bine Oţelului fără Adamescu?
Raspuns: DA!

a fost rau cu Adamescu, inca nu e rai la noi, insa daca nu prelua echippa, poate ca acum nu ar mai fi existat OTELUL.
−1

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |