STIRI Liga I Despre transferuri 2013-2014

Speram ca anul 2014 sa ne aduca mai multi de Cooper si mai putini de SevillanoSperam ca anul 2014 sa ne aduca mai multi de Cooper si mai putini de SevillanoAnul 2013 a reprezentat unul din cele mai grele încercări pentru fanii Oțelului din Galați. În urma multiplelor și complicatelor probleme ivite nu ne rămâne decât speranța că anul 2014 va fi mai bun. Iar asta nu pare greu de realizat…


Până la a urmări strategiile care vor fi adoptate, deocamdată putem să încercam să tragem câteva concluzii referitoare la ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni. Aşadar, continuarea statisticilor generale prezentate în infografie o reprezintă analiza transferurilor.
Anul 2013 aduce pentru returul sezonului 2012/2013, următorii jucători: Daud Gazale, Cosmin Vancea, Marquinhos, Alexandru Zaharia, Victor Astafei, Joao Antunes și Daniel Popescu.
Clubul îi pierde însă pe: Laurențiu Buș, Cosmin Gârleanu, Milan Perendija, Marius Pena, Cornel Râpă, Bratislav Punosevac, Ștefan Mardare, Bruce Inkango și Gabriel Viglianti.
La nivel de veniri-plecări Oțelul câștigă 700.000 euro și investește 320.000 euro, însă profitul nu poate fi stabilit clar, având în vedere că nu sunt cunoscute comisioanele către agenți și nici primele de instalare. Totodată, nu pot fi cunoscute nici sumele la care au renunțat jucătorii pentru a se despărți de club, cum a fost cazul lui Marius Pena.
Însă, din punct de vedere fotbalistic, concluziile pot fi trase cu mai multă ușurință. Dacă la plecări trecem în revistă 6 componenți de bază ai echipei ce se încununa campioană, în locul acestora a fost adus un singur jucător ce se putea lăuda cu un trofeu (Gazale).
Dintre cele 10 plecări, doar 4 jucători nu și-au găsit locul la noile echipe, din diverse motive. Însă restul jucătorilor sunt în majoritate tineri, cu potențial, oameni de bază. Cu excepția postului de portar, la Oţelul toate zonele scad semnificativ din punct de vedere al acoperirii. Milan merge la Mordovia Saransk după Dorinel, Pena la Inter Baku, Râpă se “prostituează” în ultimele 6 luni de contract, în timp ce cu restul se ajunge la un consens. Importante mai sunt plecarea lui Inkango, din motive medicale, deși demonstrase că are valoare, și acel “Adio, dar rămân cu voi !” al magicianului Viglianti.
Dintre cei veniţi, Gazale, Vancea, Zaharia și Antunes sunt toate decepții, cu mențiunea că la “Zaha” vorbim de o accidentare gravă, dar are timpul de partea sa și dă semne că nu va rămâne dator. Marquinhos e un jucător ciudat, cu calități foarte bune, însă leneș și slab dotat din punct de vedere fizic. Astafei dă în continuare semne că poate mult mai mult decât a reușit până acum, iar Popescu “încă” promite că va aduce siguranță pe flancul stâng al apărării.
Următorul sezon, 2013/2014 e în continuare unul activ pe piața transferurilor. Următorii jucători vin la Galați: Henrique, Armando Cooper, Diego Sevillano, Ionuț Boşneag, Georgel Pungă, Bogdan Gavrilă.
Cei ce părăsesc Galațiul sunt: Gabriel Paraschiv, Ionuț Neagu, Didi, Zoran Ljubinkovic, Alexandru Benga, Cosmin Vancea, Daud Gazale și Jaka Stromajer.
Balanța ne arată la capitolul încasări 620.000 euro, iar la investiții 0 euro.
Deși mulți dintre cei care au părăsit echipa păreau că trag jocul în jos, printre ei se află și legenda Paraschiv, Ionuț Neagu (aflat în anturajul echipei naționale) și Alexandru Benga, cel care încet, dar constant și-a asigurat un loc de titular în central apărării. Benga, jucător cu prezenţă în Liga Campionilor pleacă, inexplicabil, gratis!
Deși nu în mod oficial, la capitolul plecări îl putem menţiona şi pe Branko Grahovac, cel care pare că a încheiat conturile cu actuala conducere a clubului, o greşeală care avea să bântuie staff-ul tehnic şi administrativ pe tot parcursul turului.
Trecând la noii-veniţi, Bogdan Gavrilă are apariții meteorice la prima echipă, însă apreciate de fani. Henrique părea că își va plăti datoriile către tribune înainte de termen, însă evoluțiile sale s-au mai atenuat pe final, datorită frigului după cum chiar el a explicat. La Ionuț Bosneag toată suflarea oţelară bănuia deja că e praf. Comparația cu Branko Grahovac ne confirmă faptul că, dacă în iarnă slăbisem peste tot, vara am reușit să rămânem și cu poarta goală. Diego Sevillano e marea decepție, arătând că nu întotdeauna așteptarea merită. Transferul său s-a realizat greoi, amatoricesc, însă bănuiala că vina o poartă clubul Godoy e întărită de venirea în regim de urgență a lui Cooper din aceeași direcție. De altfel, Cooper e o supriză foarte plăcută, arătând o siguranță mare mai ales pe faza defensivă şi aducând aminte de un alt stranier de mare clasă pe care Oțelul l-a avut în curte: Jivko Jelev.
Tot la capitolul transferuri îl putem menționa la plecări pe Badea Ion, iar la veniri pe Ewald Lienen, primul antrenor străin al Oțelului. Dacă plecarea lui Badea ne-a făcut pe toți să răsuflăm ușurați, “fotbalul compus din momente” ni l-a adus pe neamț, ale cărui rezultate le așteptăm mai ales după pauza de iarnă și după campania de transferuri ce va lua startul în 2014.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Issos » 06-01-2014 11:17

Felicitari pentru articol! In cazul lui Antunes se stie suma platita imresarului 300.000 de euro. Daca in returul sezonului 2012-2013 am reusit sa subrezim toate compartimentele, mai putin poarta, inainte de sezonul 2013-2014 am nimicit si ultima reduta. Prin alungarea nejustificata, aiurea, aberanta a lui Grahovac s-a ajuns ca Otelul sa tremure serios si sa simta fiorii retrogradarii! Narcis esti dator suporterilor, echipei si tie insuti, chiar daca i-ai mai spalat din pacate prin aducerea lui Lienen!
+2

Issos

 •  
 •  

#2 romeo » 06-01-2014 11:26

OŢELUL
Antrenor: Ewald Lienen (confirmat)
Sosiri sigure: -
Sosiri probabile: -

Plecări sigure: Boşneag (contract reziliat), Murgoci (liber de contract), Diego Sevillano (contract reziliat)
Plecări probabile:
de completat ;-) , Narcis cand aflam primele vesti?sper sa nu incepem iarasi pregatirile fara lotul complet si sa o luam de la capat pe parcurs , cu acomodari , etc.
+1

romeo

 •  
 •  

#3 SCOG_Valentin » 06-01-2014 15:21

"Rapa se prostitueaza" :)), mi-ai facut ziua mai buna domnule autor! :D
+3

SCOG_Valentin

 •  
 •  

#4 bogdan22 » 06-01-2014 15:48

Haidetii fratilor o data cu transferurile alea ca park vad ca iar mancati ra... ca de obicei domnule narcis si o sa aduceti numai jucatori de prin gana sau de prin zimbabue ca de obicei si nu o sa fie buni de nimik.Ziceati ca o sa fie o iarna activa la galati................pana acuma CIUCI... nnumai baliverne.Da si in ceasul al 19-lea nu aduceti jucatori de valoare ca sa ne putem salva de la retrogradare inseamna ca voi conducerea pacaliti fotbalul si va bateti jok de suporteri.Eu sper sa nu fie asa si sa ma insel.Doamne ajuta sa fie bine.
+1

bogdan22

 •  
 •  

#5 Issos » 06-01-2014 17:17

Otelul are nevoie de intariri in toate compartimentele, dar in special in poarta. Otelul nu a marcat acasa mai mult de 2 gouluri intr-un meci, iar in deplasare a marcat o singura data 3 goluri, dar a pierdut meciul. Banca de rezerve este una destul de scurta, avand in vedere ca doar in 2 partide jucatorii care au intrat dupa pauza au si marcat si acest fapt s-a intamplat doar in mandatul lui Lienen (semn bun, ca omul stie sa-i motiveze pe cei ce intra si ca este inspirat in privinta schimbarilor. Cei doi care au intrat de pe banca au schimbat si soarta meciurilor prin reusitele lor, Tudorie a egalat in meciul cu steaua, iar golul lui Zaharia a adus victoria in meciul cu descultii de la Corona. Otelul are nevoie de intariri serioase.
+2

Issos

 •  
 •  

#6 Steel Dany » 06-01-2014 18:12

Inkango trebuia pastrat! E fotbalist adevarat!
+1

Steel Dany

 •  
 •  

#7 Myhay20 » 06-01-2014 19:32

De-asta vine din ce in ce mai putina lume la meciuri, pentru ca exista numai secrete, mister, suspans..., niciodata nu pun si ei punctul pe "i".
A zis Raducan ca suporterii merita sa fie la curent cu lucrurile care se petrec la echipa, pana acum nimic...
A zis Raducan ca nimeni din club nu merita vacanta, dat fiind faptul ca echipa este la retrogradare, dar se pare ca bate vantul, nici o activitate pana acum... Ce dracu, ne crede chiar tampiti sau analfabeti?
+3

Myhay20

 •  
 •  

#8 bogdan64 » 06-01-2014 19:50

Citez pe Myhay20:
De-asta vine din ce in ce mai putina lume la meciuri, pentru ca exista numai secrete, mister, suspans..., niciodata nu pun si ei punctul pe "i".
A zis Raducan ca suporterii merita sa fie la curent cu lucrurile care se petrec la echipa, pana acum nimic...
A zis Raducan ca nimeni din club nu merita vacanta, dat fiind faptul ca echipa este la retrogradare, dar se pare ca bate vantul, nici o activitate pana acum... Ce dracu, ne crede chiar tampiti sau analfabeti?

Otelul nu sta numai in Narcis Raducan! Enevoie de o munca titanica la Otelul ca sa ajungem ce am fost. In afara de jucatori e nevoie de oameni care sa conduca cu adevarat Clubul- cei de la TNG si-ay aratat limitele sau dezinteresul! E nevoie de marketing, de jucatori noi, ne trebuie alta mentalitate si cate si mai cate!
+2

bogdan64

 •  
 •  

#9 Alexandru C. » 06-01-2014 20:17

Si in iarna asta la investitii tot 0 euro o sa fie nu?:))

Alexandru C.

 •  
 •  

#10 Myhay20 » 06-01-2014 20:25

Citez pe bogdan64:
Citez pe Myhay20:
De-asta vine din ce in ce mai putina lume la meciuri, pentru ca exista numai secrete, mister, suspans..., niciodata nu pun si ei punctul pe "i".
A zis Raducan ca suporterii merita sa fie la curent cu lucrurile care se petrec la echipa, pana acum nimic...
A zis Raducan ca nimeni din club nu merita vacanta, dat fiind faptul ca echipa este la retrogradare, dar se pare ca bate vantul, nici o activitate pana acum... Ce dracu, ne crede chiar tampiti sau analfabeti?

Otelul nu sta numai in Narcis Raducan! Enevoie de o munca titanica la Otelul ca sa ajungem ce am fost. In afara de jucatori e nevoie de oameni care sa conduca cu adevarat Clubul- cei de la TNG si-ay aratat limitele sau dezinteresul! E nevoie de marketing, de jucatori noi, ne trebuie alta mentalitate si cate si mai cate!Cand merg in piata si nu am suficienti bani, nu ma arunc sa cumpar cat mai multe lucruri, ma limitez pana cand ma tine portofelul! Asa si Narcis Raducan, daca nu ai niste argumente solide pentru ceea ce declari, mai bine taci din gura, nu dai iluzii si ii amagesti pe suporteri pentru ca din cauza asta vin din ce in ce mai putini la stadion, sunt satui de vorbe, doar vorbe!
+1

Myhay20

 •  
 •  

#11 vitzamina » 07-01-2014 13:06

Citez pe SCOG_Valentin:
"Rapa se prostitueaza" :)), mi-ai facut ziua mai buna domnule autor! :D

E cel mai bun cuvant pe care l-am gasit ...
+1

vitzamina

Login sau crează cont pentru a comenta              |