Ewald LienenEwald LienenAntrenorul german Ewald Lienen a explicat motivele pentru care preferă să meargă cu ehipa direct în cantonamentul din Spania şi nu la munte cum se făcea în anii trecuţi. Tehnicianul este de acord cu faptul că echipa trebuie pregătită fizic temeinic, dar spune că acest lucru nu ar fi de niciun folos dacă nu se vor putea disputa jocuri amicale la munte.


Oţelul se va pregăti la Marbella între 23 ianuarie şi 13 februarie, urmând să dispute mai multe partide de verificare, deocamdată fiind stabiliţi adversari precum Dinamo Kiev şi Dinamo Moscova.

Ewald Lienen: „Avem nevoie de condiţie fizică foarte bună, dar pentru asta poţi merge la sală. Nu-i pot obliga pe jucători să alerge 20 de kilometri zi de zi, pentru că ar însemna să-i pregătesc pentru un maraton. Ştiu care este influenţa altitudinii asupra corpului, dar dacă-i duc în zăpadă timp de două săptămâni şi nu putem juca fotbal, nu are niciun sens. Da, după ce ne întoarcem, o săptămâna sau două se vor simţi mai bine, dar noi trebuie să jucăm, să ne îmbunătăţim jocul, nu vreau să-i ţin două săptămâni doar pentru condiţie fizică.”