STIRI Liga I Feliz aniversário Bernardo Henrique!

Henrique - golgeterul OteluluiHenrique - golgeterul OteluluiAstăzi, 19 ianuarie 2014, Bernardo de Jesus Henrique împlineşte vârsta de 27 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari”, ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe plan profesional în tricoul roş-alb-albastru.


Brazilianul Henrique, adus la echipă în septembrie, a devenit golgeterul formaţiei noastre în doar câteva luni. Astfel, în doar 15 meciuri în tricoul tricoul roş-alb-albastru, acesta a marcat deja de 7 ori.
Atacantul de 1,87m înălţime şi-a început cariera în 2004, în localitatea natală, la Campinas, iar apoi la vârsta de 20 de ani a trecut la FC Guarani, pentru care a evoluat în Paulista A1, adică prima divizie din zona Sao Paolo. După două sezoane aici, în care cele 8 goluri ale sale au ajutat la salvarea de la retrogradare, a fost remarcat de Corinthians şi adus în eşalonul de top al Braziliei, un lucru demn de remarcat având în vedere multitudinea de jucători dintr-o ţară ca Brazilia. Nu a apucat să marcheze niciun gol pentru Corinthians, cu care a câştigat Cupa, dar evoluţia sa nu a trecut neobservată peste Ocean, el ajungând la scurt timp în prima ligă portugheză la o formaţie de tradiţie: Vitoria Setubal! A prins trei sezoane aici, marcând 6 goluri în 39 de meciuri. Cariera sa a cunoscut un regres apoi şi a ajuns din nou într-un campionat zonal din Brazilia, transferându-se la formaţia Nautico. De aici a fost cumpărat de o echipă ceva mai exotică, Aluminium Hormozgan din Iran. După doar 7 meciuri în care a înscris un singur gol s-a reîntors în Brazilia natală la EC Sao Jose din Divizia 1 Gaucho, pentru care a înscris un gol în 13 partide. El a venit liber de contract în septembrie 2013, pentru a rezolva problema din atacul Oţelului şi pare pe drumul cel bun…
Din păcate, în acest moment, Henrique nu se pregăteşte alături de colegii săi, deoarece a avut probleme cu viza, iar autorităţile române l-au întors în Brazilia. El se va alătura lotului antrenat de Ewald Lienen începând cu 23 ianuarie în Spania.

Henrique Bernardo: “Mă simt bine la Oţelul, vreau să ajut echipa să ajungă din nou în cupele europene. Nu mi-am fixat un număr de goluri, eu aş vrea să dau 20-30 dacă s-ar putea. Sunt un fotbalist ofensiv, de careu, cu un potenţial de finalizare foarte mare. Cel puţin aşa mă văd eu. Îmi place să joc cu mingea la picior, pot evolua pe orice post în atac, chiar şi vârf retras. Îmi plac românii sunt oameni de calitate, zâmbitori, veseli, mă tratează ca pe unul de-ai lor. Galaţiul e casa mea, mă simt extraordinar aici. Nu-mi place frigul din România, e pentru prima oară în viaţa mea când am îngheţat, nu ştiu ce să mai pun pe mine, poate de aia randamentul meu n-a fost la fel de bun de când a început frigul. Mi-am făcut mai mulţi prieteni la Galaţi, ieşim la cină. Îmi place viaţa aici. Mi-aş dori să facem din Oţelul o echipă mare în România, mai ales că mi s-a zis că actuala mea formaţie a fost campioană în 2011.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 bogdan64 » 19-01-2014 10:26

La Multi Ani, sanatate si sa dai cat mai multe goluri pentru Otelul! Te asteptam sa revii cat de curand la echipa!

bogdan64

 •  
 •  

#2 Steel Dany » 19-01-2014 10:44

LA MULTI ANI HENRIQUE !!!

Steel Dany

 •  
 •  

#3 bigsorin » 19-01-2014 11:42

LA MULTI ANI HENRIQUE !!!

bigsorin

 •  
 •  

#4 Tudor » 19-01-2014 15:08

La multi ani !

Tudor

 •  
 •  

#5 Hagi » 19-01-2014 19:24

La multi ani Henrique si cat mai multe meciuri in tricoul ros-alb-albastru!

Hagi

 •  
 •  

#6 cosmin-florin » 20-01-2014 07:10

LA MULTI ANI !

cosmin-florin

Login sau crează cont pentru a comenta              |