Conducerea tehnica si administrativa a OteluluiConducerea tehnica si administrativa a OteluluiRoş-alb-albaştrii mai au doar 3 zile în care se vor pregăti la Galaţi, după ce au efectuat şi vizita medicală. Joi se va pleca spre Marbella (Spania), acolo unde oţelarii se vor pregăti timp de 21 de zile, urmând să joace şi o serie de partide amicale, contra unor adversari de seamă. Anul acesta, conducerea tehnică şi administrativă a ales să renunţe la cantonamentul montan, antrenorul Ewald Lienen şi directorul general Narcis Răducan explicând situaţia astfel:


Ewald Lienen: „Avem nevoie de condiţie fizică foarte bună, dar pentru asta poţi merge la sală. Nu-i pot obliga pe jucători să alerge 20 de kilometri zi de zi, pentru că ar însemna să-i pregătesc pentru un maraton. Ştiu care este influenţa altitudinii asupra corpului, dar dacă-i duc în zăpadă timp de două săptămâni şi nu putem juca fotbal, nu are niciun sens. Noi trebuie să jucăm, să ne îmbunătăţim jocul, nu vreau să-i ţin două săptămâni doar pentru condiţie fizică.”

Narcis Răducan: „Am mai lucrat cu antrenori care nu au în filozofie cantonamentul la munte. De regulă, antrenorii străini cam aşa lucrează. I-am propus lui Ewald atunci când am stabilit programul de pregătire, dânsul mi-a argumentat care este principiul său şi atunci am ales să stăm o perioadă mai mare la Marbella unde sunt cele mai bune condiţii.”