STIRI Liga I “Antrenamentele atletice contează”

Janosch Emonts - preparatorul fizic al OteluluiJanosch Emonts - preparatorul fizic al OteluluiNoul preparator al echipei de la Dunăre, Janosch Emonts, a vorbit despre metodele de pregătire cu care vine la pachet din Germania şi pe care le aplică în cantonamentul din Spania al Oţelului.

Janosch Emonst are numai 28 de ani, dar în ciuda vârstei sale a pregătit deja echipa de tineret a celor de la FC Koln, cât şi formaţia de seniori a Alemanniei Aachen.
Belgianul cu cetăţenie germană este absolvent al Universității Germane de Sport din Koln, cu specializarea Știință sportivă, el aprofundându-şi studiile la Universitatea Sunshine Coast din Queensland (Australia).
Emonst şi-a început cariera ca fotbalist, dar în urma accidentărilor s-a văzut nevoit să-şi întrerupă ocupaţia şi mai apoi să o schimbe. A devenit preparator fizic şi a pregătit FC Koln U19 între 2010 şi 2012, dar şi Alemannia Aachen între 2012 şi 2013.
El a sosit la Galaţi la reunirea din 13 ianuarie, iar acum se ocupă de pregătirea fizică a echipei în cantonamentul din Spania.

Janosch Emonts: "În ultimii ani, din 2006 încoace, de când Jurgen Klinsmann a revenit în Germania, ne-am schimbat puţin mentalitatea privind antrenamentele atletice. Azi ştim că nu e cea mai importantă parte, dar contează. În ultimii ani am devenit mai profesionişti. Cluburi ca Bayern Munchen sau Borussia Dortmund nu au doar un preparator fizic, au câte trei, patru sau cinci pentru fiecare echipă. Pot lucra mult individual, foarte profesionist.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 hahalera » 27-01-2014 18:24

De acord cu el, insa nu prea inteleg ce treaba are Klinsmann in toata afacerea asta... el a revolutionat metodele de pregatire fizica in fotbalul german?
−2

hahalera

Login sau crează cont pentru a comenta              |