Otelul vs VideotonOtelul vs VideotonAzi, de la ora 17.30, Oţelul va disputa primul joc amical din seria celor 6 programate în cantonamentul din Spania. Astfel, gălăţenii vor înfrunta un adversar din prima ligă maghiară, formaţia Videoton (locul 2 după tur în Ungaria).

Gălăţenii încep partidele de verificare în forţă, cu o echipă care se află la ultimul meci în Spania, după două săptămâni de pregătire, spre deosebire de trupa noastră care abia începe cantonamentul.
Formaţia maghiară sponsorizată de OTP Bank se află în cei mai glorioşi ani ai ei de până acum, câştigând toate trofeele pe care le deţine începând cu anul 2006. Videoton a fost înfiinţată în 1941 şi a promovat pentru prima oară în prima divizie în 1967. Perioada de aur a formaţiei maghiare a avut loc în anii ’80. După ce au terminat pe locul 3 în campionat, ungurii s-a calificat în Cupa UEFA (sezonul 84-85), an în care aveau să ajungă în finala competiţiei continentale, unde au fost învinşi de Real Madrid. Ca şi Oţelul, au câştigat o singură dată campionatul şi tot în 2011! Pentru ei au urmat însă perioade la fel de bune cu clasări pe poziţia secundă în 2012, dar şi în 2013. De asemenea, printre trofeele câştigate se mai regăsesc o Cupă a Ungariei, 3 Cupe ale Ligii şi 2 Supercupe, toate câştigate între 2006 şi 2012.
După turul sezonului 2013-2014, Videoton ocupă poziţia a doua în clasament la 4 puncte de liderul Debrecen, având 33 de puncte în urma a 10 victorii, 3 egaluri şi 4 înfrângeri.
Maghiarii au un lot echilibrat, cu destui jucători interesanţi, dintre care îi menţionăm pe: portarul Catalayud (Spania); fundașii Caneira (Portugalia), Paulo Vinicius (Brazilia) sau Stopira (I-le Capului Verde); mijlocașii Kleinheisler, Gomes (Portugalia), Alvarez (El Salvador) sau Nildo Petrolina (Brazilia); plus atacanţii Ze Luis (I-le Capului Verde) sau Nikolic (golgeterul echipei).
Din păcate, meciul nu apare în programul Digisport, deci nu va fi televizat.