sursa foto: vidi.husursa foto: vidi.huÎn primul meci disputat pe anul 2014 de Oţelul, gălăţenii au terminat la egalitate, scor 3-3, partida cu locul 2 din campionatul maghiar – Videoton. Jocul amical s-a desfăşurat pe stadionul Doña Julia Golf din Estepona şi a avut două părţi total diferite.

Oţelul a început în formula: Simaitis – Tritz, Mişelăricu, Sipovic, Popescu – Giurgiu, Milea - Gavrilă, Astafei, Zaharia(33’ Pungă) – Tudorie. Cele două formaţii s-au anulat reciproc, rezultând un 0-0 la pauză.
În mitanul secund, antrenorul Ewald Lienen a trimis pe teren următoarea echipă: Abraham – Marus, Sîrghi, Miron, Ilie – Cooper, Filip – Adăscăliței, Băjenaru, Marquinhos – Sevillano. Roş-alb-albaştrii s-au reobişnuit cu fotbalul şi au marcat în minutul 52 prin Băjenaru. Cristian Sîrghi a majorat diferenţa în minutul 75 şi meciul părea că se îndreaptă spre victoria echipei noastre. Însă, în doar 4 minute, apărarea “experimentală” a Oţelului a cedat, iar golgeterul maghiar Nikolic a adus egalarea în minutele 80 şi 83 cu mentiunea ca golul doi a fost aspru contestat de Ewald Lienen care a cerut ofsaid! Gălăţenii nu a au cedat şi au marcat din nou prin Marquinhos, din penalty, pentru ca la ultima fază a meciului Alvarez să stabilească scorul final: 3-3.
Goicoechea, Moglan, Costin şi Henrique nu au fost folosiţi deloc, în timp ce francezul Stephane Tritz a debutat la Oţelul, el dând probe de joc pentru a rămâne în echipa noastră.
Rezultatul nu trebuie să îngrijoreze prea mult având în vedere că am întâlnit o echipă bătăioasă, aflată pe locul 2 în campionatul Ungariei şi cu o mulţime de jucători străini de calitate în componenţă. În plus, formaţia maghiară a terminat cantonamentul din Marbella odată cu acest meci, în timp ce gălăţenii se află abia la startul pregătirilor în Spania.
Următoarea partidă se va disputa vineri, 31 ianuarie 2014, tot pe stadionul Doña Julia Golf din Estepona, contra celor de la Lyubimets (locul 12 în prima ligă din Bulgaria).

Videoton FC: Calatayud (46’ Tujvel) - Brachi (46’ Szolnoki), Juhász, Caneira (46’ Vinícius), Nildo (46’ Stopira) - Gomes, Sándor (46’ Papp) - Gyurcsó (46’ Zsótér), Haraszti (46’ Kovács), Oliveira (46’ Lupeta) - Zé Luis (46’ Nikolics).