Astafei si Tudorie din nou la treabaAstafei si Tudorie din nou la treabaAzi, cu începere de la 17.00 (ora României), Oţelul va disputa al doilea joc amical din seria celor 6 programate în cantonamentul din Spania. Astfel, gălăţenii vor înfrunta un adversar din prima ligă bulgară, formaţia FC Lyubimets 2007 (locul 12 după tur în Bulgaria). Partida de verificare se va desfăşua pe stadionul “Polo Sotogrande”, de lângă Guadiaro.

Deşi a fost înfiinţată pentru prima oară în 1921, Lyubimets a jucat numai în diviziile a treia şi a patra până la falimentul din 1994! Echipa a fost reînfiinţată tocmai în 2007 şi a promovat în al doilea eşalon al fotbalului bulgăresc. Apoi, în 2013, a promovat în Liga I, aflându-se pentru prima oară în istorie în această postură!
După turul sezonului 2013-2014, Lyubimets ocupă poziţia a 12-a (din 14) în clasament la 21 de puncte distanţă de locurile care duc în play-off. Formaţia bulgară are 18 de puncte în urma a 5 victorii, 3 egaluri şi 15 înfrângeri.
În primul meci amical din Spania, Lyubimets a terminat la egaliate, scor 1-1, jocul contra celor de la Zawisza (prima ligă poloneză).
Bulgarii au un lot format în majoritate din fotbalişti autohtoni, cu câteva excepţii. Din lot  îi menţionăm pe: portarul Rashkov; fundașii Panov şi Velichkov; mijlocașii Tawiah (Ghana), Ognyanov şi Valchanov(golgeterul echipei); plus atacantul Kolev.
Din păcate, meciul nu apare în programul Digisport, deci NU va fi televizat!