Stephane Tritz - in albastruStephane Tritz - in albastruTrimis la plimbare din cauza impresarului său, Stephane Tritz a reconsiderat oferta Oţelului şi se va reîntoarce în cantonamentul echipei noastre. Clubul roş-alb-albastru renunţase la francezul care a dat probe în cantonamentul din Spania, deoarece agentul fundaşului dreapta avea pretenţii prea mari. “Fiul rătăcitor” s-a răzgândit, iar conducerea a hotărât să-l reprimească, mai ales că din punct de vedere fotbalistic mulţumise pe toată lumea.

Astfel, prin semnarea unui contract cu Tritz, Oţelul îşi acoperă gaura din banda dreaptă, iar veştile bune continuă... Conducerea este destul de aproape de a aduce un atacant de la Inter Milano, Bocar Djumo, în aceleaşi condiţii în care l-a adus şi pe Prestia, iar Florin Lovin a sosit şi el în cantonamentul echipei, urmând să-şi pună iscălitura pe o înţelegere cu formaţia gălăţeană cât de curând. Cu aceşi jucători ajungem la cifra 5, cea promisă de către directorul general Narcis Răducan la începutul perioadei de transferuri!

Stéphane Tritz va împlini 27 de ani în februarie, are 1,78m înălţime, o greutate de 76 de kg şi este dreptaci. Fundaşul dreapta şi-a început cariera în 2003 în oraşul natal la echipa de tinere speranţe a celor de la Racing Club de Strasbourg. În doi ani a promovat la Strasbourg B, un fel de Oţelul II, “satelit” al primei echipe. A fost om de bază până în 2008, timp în care a jucat 70 de meciuri, marcând şi două goluri. În aceeaşi perioadă a fost chemat de două ori în naţionala Under 19 a Franţei, lucru deloc uşor, având în vedere importanţa pe care francezii o dau reprezentativelor de tineret. Nu a mai făcut trecerea la echipa mare a celor de la RC Strasbourg, dearece aceasta avea să intre în lichidare fiind retrogradată în Liga a 4-a a Franţei. În schimb s-a mutat în 2008 la Colmar în a treia ligă franceză, iar după numai 10 meciuri disputate aici a fost observat şi cumpărat de Rodez, din acelaşi eşalon pentru care a evoluat în 34 de meciuri, din care 33 din postura de titular. Acest lucru l-a ridicat şi mai mult, iar în 2010 a urcat o divizie la Tours în al doilea eşalon francez. Aici a fost om de bază în 75 de meciuri, până în iulie 2013, când şi-a încheiat conturile cu formaţia franceză. Este liber de contract din iulie anul trecut, aşa că vine gratis la Oţelul, dacă trexce testele medicale. Conform site-ului de specialitate transfermarkt valorează 500.000 de euro.
Tritz este genul de fundaş lateral care urcă destul de des, furnizând centrări de calitate pentru coechipieri. Şutează foarte bine când are ocazia şi este un excelent executant al loviturilor de la margine, aruncând de cele mai multe ori mingea în careu, direct din aut. Nu este de lepădat nci pe faza de apărare, acolo unde nu îi este teamă să intervină decisiv, de câte ori este nevoie. Pentru a-i vedea calităţile puteţi privi următorul clip video (click AICI!).