Bocar Djumo la nationala U19 a PortugalieiBocar Djumo la nationala U19 a PortugalieiAugustin Călin, fostul jucător al Oţelului şi actualul impresar care a mijlocit aducerea lui Prestia şi Djumo la echipa noastră, l-a descris în termeni elogioşi pe ultimul fotbalist adus la formaţia antrenată de Ewald Lienen.

Agentul speră ca Bocar să se integreze şi să se afirme la Galaţi, nu ca la Madeira unde fusese împrumutat de Inter, dar nu a primit prea multe şanse. De asemenea, Călin mai spune că atacantul de doar 19 ani are ceva din stilul portughezilor Quaresma şi Cristiano Ronaldo, lovind foarte bine mingea cu piciorul stâng!

Deşi a debutat la Oţelul, jucând o repriză în amicalul cu Zawisza, Djumo se află încă în perioada de probe, el urmând să semneze cu echipa noastră dacă îl va mulţumi pe Ewald Lienen.

Bocar Djumo (19 ani) are 1,85m înălţime, o greutate de 75 de kg, este stângaci şi are cetăţenie portugheză, chiar dacă la origine este din Guineea-Bisau, aşadar el nu va ocupa un loc de extracomunitar în echipă, la fel cum este şi cazul lui Goicoechea.
Tânărul atacant a fost disputat de mai multe forţe ale fotbalului mondial, Internazionale Milano, FC Barcelona sau Manchester United bătându-se pentru semnătura sa, prima formaţie având câştig de cauză. După ce a jucat mai multe meciuri pentru echipele U19 şi U20 ale milanezilor, unele dintre ele în The NextGen Series (o competiţie internaţională rezervată formaţiilor de tineret) a fost trimis ca împrumut la União Madeira, în cea de a doua ligă portugheză. Aici a debutat pe 17 august 2013 şi a strâns 158 de minute pe teren, marcând şi un gol contra echipei secunde a celor de la FC Porto.
Djumo Bocar este chemat în mod constant la naţionala U19 a Portugaliei, pentru care a şi marcat la Campionatul European destinat reprezentativelor de acest nivel! În această iarnă, el a revenit la Inter, formaţie care încearcă să-l împrumute pentru a-l mai lăsa să se coacă. Aşadar, Bocar Djumo este o tânără speranţă a fotbalului mondial, iar Inter este gata să-l lase împrumut la Galaţi până la vară, cu opţiune de cumpărare, la fel ca şi în cazul Prestia.

Augustin Călin a jucat la Oţelul în 2004, el apărând de 20 e ori în tricoul roş-alb-albastru în prima divizie. Atacantul a marcat un singur gol, în manşa retur a semifinalelor Cupei României, când Oţelul învingea cu 4-0 pe Gloria Bistriţa şi se califica în finală! Ca fotbalist a mai trecut pe la Universitatea Craiova, Steaua, Dinamo, Rocar, Liaoning Hongyun şi Real Montecchio. În zilele noastre este agent al companiei Calciomanagement, impresariind diferiţi jucători, în special din campionatul Italiei.

Augustin Călin (agentul jucătorului): "Sper ca la Oţelul să se afirme. În Portugalia, la Madeira, unde a fost împrumutat de Inter, nu prea a avut şanse. E gen Quaresma şi Cristiano Ronaldo! Are calitate şi un picior stâng foarte bun. E un fotbalist de perspectivă."

Narcis Răducan: “Sunt bucuros că am ajuns la un numitor comun cu cei de la Inter Milano pentru tânărul atacant Bocar Djumo, component al naţionalelor U17, U19 şi U21 ale Portugaliei.  În 2012, Djumo a fost disputat public, în presă, de către United şi Inter şi mă bucur că şi numele Oţelului apare în acest context. Antrenorii îl vor vedea la lucru în următoarele zile şi dacă totul este în regulă, vom semna un împrumut cu opţiune de cumpărare accesibilă pentru Oţelul.”